Tillbaka

Sundowners och Braii i Sydafrika


Vad roligt att ni uppskattade receptet på den sydafrikanska köttfärspajen Bobotie. När vi inte kan resa just nu, får vi passa på att njuta av Afrikas goda maträtter och viner här hemifrån. Sydafrikas vindistrikt, sundowners och braii … det kan ni läsa om i detta nyhetsbrev! Påsken är här och vi hoppas på härliga dagar i vårsolen. Våga dröm och planera ert nästa äventyr! Vi finns alltid här för att göra verklighet av dina drömmar och vi fortsätter att skräddarsy upplägg på resor till fantastiska Afrika. 
Kontakta oss för ett reseförslag!

Gå in på vår hemsida för tips och inspiration!

SUNDOWNERS

Det finns få saker som går upp emot att njuta av en solnedgång och en sundowner (Sydafrikansk term för valfri alkoholhaltig dryck som intas vid solnedgång)! Som avslutning på en spännande gamedrive, på terrassen eller kanske uppe på Taffelberget? Solnedgångarna är magiska i Afrika!
Njut av en sundowner på någon av våra safariresor – läs mer här!

SYDAFRIKAS VACKRA VINLAND

Vin från Sydafrika, som har perfekta förutsättningar för att göra riktigt bra viner, blir mer och mer populärt i Sverige. Vilka sydafrikanska viner har du testat? Vilken är din favorit?

Ett besök ut till vindistriktet kan göras som dagsutflykt från Kapstaden, eller varför inte kombinera några dagar i Stellenbosch med charmiga Franschhoek, som har både mat och vin i världsklass!
Läs mer om våra resor till Sydafrika med viner och god mat!

SYDAFRIKANKS BRAAI

Vår efterlängtade grillsäsong närmar sig. Kärt barn har många namn … barbecue, barbie, asado, barbacoa. I Sydafrika kallar man det braii. Braaivleis är ett ord på afrikaans och betyder grillat kött. Ordet braai (uttalas ungefär som ”braj”) innefattar både själva grillutrustningen, sammankomsten och grillningen i sig (”to braai”). Vad lägger du på grillen nu i påsk?Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev