Sydafrika, Rovos Rail, Victoriafallen och Botswana med guldkant

Se alla bilder

Från

69 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Kapstaden
  • Safari i Greater Kruger Park
  • Rovos Rail
  • Victoriafallen

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

Detta är en mycket exklusiv resa för er som söker det lilla extra och som bjuder på de bästa upplevelserna i dessa tre länder, Sydafrika, Zimbabwe och Botswana, med boende av högsta klass. Ni kommer att möta den vackra internationella Kapstaden och åka på safari i det kända reservatet Mala Mala i Greater Kruger Park med en mångfald av djur. Sedan väntar en upplevelse värdig kungligheter, ni kommer ta världens mest exklusiva tåg, Rovos Rail, till Victoriafallen. Vid Victoriafallen väntar en hel del upplevelser och även en heldag med safari i Botswana. Resa är på 16 dagar/15 nätter inkl. resdagar

Detta ingår i resan :

Tic icon

4 nätter på Table Bay Hotel inkl. frukost

Tic icon

2 nätter på Rattray´s at Mala Mala inkl. frukost, lunch och middag

Tic icon

1 natt på Menlyn Hotel inkl. frukost

Tic icon

3 nätter på Rovos Rail inkl. all inclusive

Tic icon

3 nätter på Victoria Falls Hotel inkl. frukost

Tic icon

Transfer tur och retur mellan flygplatsen i Kapstaden och hotellet

Tic icon

Transfer tur och retur mellan Skakuza flygplats till Mala Mala

Tic icon

Transfer från Johannesburgs flygplats till hotell i Pretoria

Tic icon

Transfer från hotell i Pretoria till Rovos Rail

Tic icon

Transfer från hotell till Victoria Falls flygplats

Tic icon

Guidad heldagstur i Chobe National Park, Botswana

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar i Kapstaden, en av världens vackraste städer, möts ni av en privatchaufför som tar er till det 5-stjärniga Table Bay Hotel. Hotellet är beläget med bästa läge i V&A Waterfront, navet i Kapstaden. Här har ni närhet till bra shopping och massor av toppklassade restauranger. Området är dessutom mycket säkert att promenera i. Här skall ni bo i 4 nätter med den bästa frukosten som serveras i Kapstaden. Varför inte ostron och champagne till frukost? Missa inte heller deras high tea.

 

Förslag - Guidad halvdagstur i Kapstaden På eftermiddagen hämtas ni på hotellet för en guidad stadsrundtur på engelska och ett besök på Table Mountain. Ni lämnas åter vid ert hotell vid fem-tiden.

 

(Pris City Tour: från 490 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

 

Dag 2. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

 

(Pris Cape Peninsula Tour: från 910 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

 

Dag 3. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

 

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.

 

(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 795 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

 

Dag 4. Kapstaden

Ledig dag att upptäcka Kapstaden. Kapstaden har ett enormt utbud av aktiviteter, vi tar gärna fram förslag och hjälper er boka.
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Mala Mala Game Reserve – Krugerparken

Idag hämtas ni på hotellet och blir körda till Kapstadens flygplats för att flyga till Skukuza och sedan transfer i bil på ca 1 timme till Mala Mala Game Reserve, känt bland annat från Animal Planet och som tillhör Greater Kruger Park, ett reservat som är privat men som inte har något staket mellan sig och Krugerparken. Här finns det en otrolig mängd djur och vi kan nästan garantera att ni får se the Big Five. Här finns gott om leoparder och lejon som annars kan vara svåra att se. Här finns gott om leoparder och lejon som annars kan vara svåra att se. Ni flyger direkt till Skakuza flygplats och har sedan en biltransfer på ca 1 timma till Mala Mala. Ni skall även här bo 5-stjärnigt på deras lyxigaste och nyaste lodge som heter Rattray´s at Mala Mala. Ni bor i eget hus, khaya, med egen pool. Vid ankomst serveras ni lunch (beroende på ankomsttid) och introduceras till er personliga ranger och tracker, som är otroligt kunniga. Dessa följer er på er safari, game drive, som görs i öppna fordon. På eftermiddagen börjar er första safari som avslutas i mörker och ni tänder strålkastare för att kunna se de nattaktiva djuren, speciellt kattdjur. Tillbaka på lodgen väntar en kulinarisk middag som, om vädret tillåter, sker utomhus runt boman, elden.
Måltider: Frukost/lunch/middag

 

Dag 6. Mala Mala Game Reserve

Idag väcks ni tidigt för er safari. Tillbaka på lodgen väntar frukost. Nu kan ni slappa runt polen eller vila tills det är dags för lunch. Lite senare på eftermiddagen väntar high tea på engelskt vis. Ni åker sedan ut på er eftermiddags/kvällssafari.
Måltider: Frukost/lunch/middag

 

Dag 7. Pretoria

Beroende på när ert plan går så hinner ni med en morgonsafari. Ni skall idag flyga till Johannesburg där ni blir bemötta på flygplatsen av en privatchaufför som tar er till ert hotell i Pretoria, Menlyn Hotel som är ett modern hotell som ligger centralt med ett shoppingcenter i närheten.
Måltider: Frukost

 

Dag 8-10. Rovos Rail

Idag blir ni hämtade på morgonen och körda till ”världens lyxigaste tåg”, Rovos Rail. Färden bär av till Victoriafallen via Botswana! Ni möts på stationen av en mässingsorkester och ett glas champagne med snacks. En bärare tar hand om ert bagage och tar det till er kupé, Pullman Suite. I dessa renoverade vagnar från kolonialtiden saknas ingenting. De är inredda i mahogny och mässing och allting är väldigt elegant. Här bor ni med helpension och alla drycker ingår. Maten är utsökt och likadant med vinerna. Tåget har även service 24 timmar per dygn. Man klär om till elegantare kläder till kvällen innan man intar middagen ombord. Under dessa dagar ska ni njuta av landskapet när ni färdas genom Sydafrika och upp till Zimbabwe. På eftermiddagen dag 9 kliver ni ur tåget och in i sfaribilar för att uppleva de vilda duren i Hwange National Park, Zimbabwe.
Måltider: Frukost/lunch/middag samt drycker

 

Dag 11. Victoriafallen – Zimbabwe

Väl framme vid Victoria Falls tågstation i Zimbabwe så går ni bara ca 60 meter till Victoria Falls Hotel för era nästkommande 3 nätter. Här kan ni sitta på uteterassen och njuta av utsikten och längre bort kan ni se bron som går mellan Zambia och Zimbabwe och vid högsäsong när det är som mest vatten i fallen kan ni höra dånet från fallen.
Måltider: Frukost

 

Dag 12. Victoriafallen

Förslag – Guidad tur av Victoriafallen samt båttur på Zambezifloden
Upplev de magiska fallen genom att boka på en guidad tur eller varför inte uppleva fallen från ovan genom att boka på en helikoptertur. Något som vi också rekommenderar är ju även en vacker båttur längst Zambezifloden för att se solnedgången. Vi hjälper er gärna att boka på era utflykter.

 

(Pris Guidad tur av Victoriafallen: från 600 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
(Pris Båttur på Zambezifloden: från 660 kr per person, ej inkluderat i totala priset)
Måltider: Frukost

 

Dag 13. Botswana

Idag blir upphämtade av vår samarbetspartner och ni åker över till Botswana och till Chobe National Park för en heldag med safari. Chobe är främst känd för sina stora hjordar av elefanter som vandrar här, men här finns även kattdjur, bufflar, impala och ett otroligt rikt fågelliv.
Måltider: Frukost/lunch

 

Dag 14. Hemresa

Er resa har nått sitt slut och det är dags att resa hem igen. En chaufför tar er till flygplatsen i tid för ert flyg hemåt igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!
Måltider: Frukost

Prisinformation

Pris från: 69 985 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Detta ingår i priset:


Tic icon
4 nätter på Table Bay Hotel inkl. frukost
Tic icon
2 nätter på Rattray´s at Mala Mala inkl. frukost, lunch och middag
Tic icon
1 natt på Menlyn Hotel inkl. frukost
Tic icon
3 nätter på Rovos Rail inkl. all inclusive
Tic icon
3 nätter på Victoria Falls Hotel inkl. frukost
Tic icon
Transfer tur och retur mellan flygplatsen i Kapstaden och hotellet
Tic icon
Transfer tur och retur mellan Skakuza flygplats till Mala Mala
Tic icon
Transfer från Johannesburgs flygplats till hotell i Pretoria
Tic icon
Transfer från hotell i Pretoria till Rovos Rail
Tic icon
Transfer från hotell till Victoria Falls flygplats
Tic icon
Guidad heldagstur i Chobe National Park, Botswana
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår ej i priset:


Tic icon
Flyg från och till Sverige, samt inrikesflyg från ca 12 500 kr
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
En guidad stadsrundtur med ett besök på Taffelberget
Tic icon
En guidad heldag runt Cape Peninsula inkl. alla inträden
Tic icon
En guidad heldag till vindistriktet Stellenbosch inkl. ost och vinprovning
Tic icon
En solnedgångskryssning på Zambezifloden
Tic icon
En guidad tur runt Victoriafallen
Tic icon
En guidad båt-och jeepsafari i Chobe Nationalpark, Botswana inkl. inträde och lunch
Tic icon
Övriga utflykter som önskas
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?