Om African Tours & Safaris

Vi på African Tours & Safaris

African Tours & Safaris är experten på safariresor och skräddarsydda resor till Afrika sedan 2007. 

 

Gemensamt för oss som äger och driver och lever med African Tours & Safaris är vår passion och vårt intresse för Afrika. Några av oss har bott i Sydafrika och vi har alla rest, upptäckt och upplevt Afrika intensivt under de senaste 15 åren. I dag får vi våra “kickar” lika mycket av att höra nöjda gäster komma hem uppfyllda av fantastiska reseupplevelser som av våra fortsatta egna utforskningar av Afrika. Idag koncentrerar vi oss på Sydafrika med närliggande länder som Botswana, Namibia, Mocambique, Zambia, Zimbabwe samt Tanzania och de närliggande länderna Kenya, Uganda och Rwanda i östra Afrika.

 

Vi har själva besökt de platser vi rekommenderar vilket gör att ni kan känna er trygga med resan ni bokar hos oss. När ni bokar er resa hos African Tours & Safaris så får ni alltid en trygghetsgaranti som innebär att ni får ersättning för förlorade resdagar om resan behöver kortas ner eller ställas in på grund orsaker bortanför vår kontroll. Skulle ett hotell eller flygbolag gå i konkurs så garanterar vi att våra resenärer får annan likvärdig tjänst eller ersättning.

 

På Fabriksgatan 13 i Gårda, Göteborg finns vi på African Tours & Safaris som är ett av de specialistföretag som ingår i Intoit Travel Group, en av de äldsta researrangörerna i Sverige. Våra andra systerföretag är Hummingbird Lifestyle Travel (exklusiva resor till exotiska destinationer), Hummingbird Meetings & Events (specialister på konferens- och gruppresor världen om), Scuba Travel (specialister på dykresor), Waidmann (jaktresor). 

 

Självklart har vi ställt resegarantier enligt de krav som Kammarkollegiet ställer.

African Tours & Safaris Tanzania

African Tours & Safaris Tanzania är vårt dotterbolag i Tanzania. Vårt lokala kontor ligger i Arusha, i norra Tanzania, som är utgångspunkten för alla våra safaris i Tanzanias norra parker. Här jobbar våra hängivna kollegor Arnold och Seleman  med att samordna och organisera för alla resenärer till Tanzania. Våra kollegor jobbar med allt från att boka alla hotell, se till ni får exakt de rum ni ska få och specialmat om ni behöver och se till att alla transfer går i tid till att besöka lodger, anställa safariguider och se till så alla safarifordon (specialbyggda jeepar) är i ordning för ert safari-äventyr.

 

Troligtvis kommer ni att mötas av Seleman redan när ni anländer till flygplatsen, då han har tagit för vana att möta alla resenärer personligen och hälsa er välkomna. Detta gör att resan blir en personlig upplevelse, från det att ni bokar er resa hos oss på kontoret i Sverige till att ni möts på flygplatsen och sedan guidas av er privata guide ut på safari.

 

Våra fantastiska safariguider Dennis, Jackson, Jacob, Emmanuel, Jovin och John är direkt anställda genom African Tours & safaris och de har jobbat för oss i många år. Vi vet vilken viktig del guiden är för er resa och vi är stolta att ha guider som år efter år jobbar för oss och ger våra resenärer upplevelser för livet!

 

Vår personal i Tanzania kan hjälpa er 24 timmar om dygnet om något skulle hända som gör att ni behöver vår hjälp under resan.

 

Arnold och Seleman med kollegor, på plats i Arusha välkomnar er till sitt hemland!

 

 

Historien om African Tours & Safaris Tanzania

2017 köpte African Tours & Safaris företaget Africana Travel. Africana Travel är ett företag specialiserat på resor till Tanzania och övriga Östafrika; Kenya, Uganda och Rwanda. Africana Travel bestod av ett reseföretag i Sverige och ett safariföretag i Tanzania. Africana Travel i Sverige införlivades med African Tours & Safaris Scandinavia medan safariföretaget i Tanzania fortsatt att arrangera safaris men har bytt namn till African Tours & Safaris Tanzania. I och med köpet av Africana Travel har African Tours & Safaris stärkt sin kompetens på resor till Östafrika och som enda svenska researrangör har vi safari i egen regi i Tanzania.  

 

Vi på African Tours & Safaris

Vi som arbetar på African Tours & Safaris har en genuin passion för våra resmål och vi drivs av att skapa fantastiska reseupplevelser! Några av oss har bott i Sydafrika och vi har alla rest, upptäckt och upplevt Afrika intensivt under de senaste 15 åren. Detta har gett oss en djup kunskap om våra destinationer och en möjlighet för oss att alltid ta fram det bästa alternativet för våra resenärer. Vi vill inspirera och göra verklighet av dina resdrömmar!

Malin Ternebrink

Att resa är livet! Tänk så mycket man har fått uppleva och så många fina minnen man har kvar från sina resor! Sen 1998 har jag arbetat med att skräddarsy resor till olika delar av världen. Först var det Australien, Nya Zeeland, Kanada och USA som stod i fokus, men efter ett besök i Sydafrika var jag helt förälskad.  

 

Jag har under åren besökt Sydafrika, Botswana, Kenya, Zimbabwe, Tanzania och Zanzibar och Seychellerna och det är svårt att välja en favorit, då man på en resa till Afrika alltid får uppleva något nytt. Afrika har verkligen något för alla! Fantastisk safari, storslagna vyer, otroliga naturupplevelser, mat och vin i världsklass och spännande möten med nya människor.


Jag ser fram emot att få hjälpa er med er kommande resa – så att ni får skapa era egna minnen för livet!

Malin i Chobe

David Lenefors

Efter att ha studerat i Zimbabwe och Tanzania och drivit ett safariföretag i Tanzania i tio år vet jag att det är Afrika som är min passion och framförallt då Östafrika. Jag har haft förmånen att resa till östra och södra Afrika mängder av gånger men varje gång är ändå som den första. Nyfikenheten och kärleken har inte minskat. Varje gång jag är i Tanzania är det lite som att komma hem. När jag inte marknadsför och säljer resor till Afrika engagerar jag mig i Swedish East African Chamber of Commerce som jag sitter i styrelsen för. Några reseminnen från Afrika; möte med bergsgorillor i Uganda och Rwanda, migrationen i Tanzania, havskajak intill tre valar utanför Kapstaden och framförallt alla fantastiska människor jag träffat.

David gorillor

Hanna Wik

Efter att ha bott i Sydafrika i strax över 3 år så kan jag bara konstatera att jag älskar Afrika. Att bli väckt tidigt på morgonen för att ge sig ut för att spana efter de vilda djuren, att få uppleva naturen på djurens villkor i ena stunden och i andra kliva in i ett skjul till kyrka i kåkstaden Khayelitsha och få delta i en högmässa är upplevelser man har svårt att återberätta om. Det måsta upplevas!

 

Det bästa med Afrika är att det finns något för alla och vi vet exakt hur ni ska få ihop just er resa ni aldrig kommer att glömma.

Hanna vid Lake Manyara, Tanzania

Jonas Davidsson

Vad vore livet utan resor? Från nya platser till nya kulturer, världen har så många fantastiska platser att utforska. Vilket jag gjort de senaste 25 åren. Min passion för Afrika väcktes redan i barndomen när min pappa arbetade i olika länder på den afrikanska kontinenten. Sedan dess ligger de mig oerhört varmt om hjärtat. Få upplevelser är så starka som ett möte med vilda djur och det är en starkt bidragande orsak till min passion för Afrika.

 

Under alla dessa år har resandet även tagit mig ett antal resor till Oceanien med Australien och Nya Zeeland, Nordamerika med USA och Kanada samt Asien.

 

Senaste resan gick till vackra Mauritius som går utmärkt att kombinera med våra resmål i Afrika, en oerhört vacker, grön ö med vackra stränder. Jag ser fram emot att få hjälpa er uppleva den afrikanska kontinenten och dess paradisöar.

Susanne Ullenius

Jag har Afrika i mitt hjärta! Madagaskar är ett land man ska besöka någon gång i livet för att få uppleva det unika djurlivet och naturen som inte finns någon annanstans i världen. Kapstaden i kombination med safari i Krugerparken och sen sol och bad på Mauritius är också en favorit.

 

Zimbabwe fick en plats i mitt hjärta efter att varit där. Här kombinerar man Victoriafallen med safari och bor fantastiska safarilodger. I februari 2020 fick jag äntligen uppleva Seychellerna som blev min favorit när det gäller sol och bad. Otroligt vackra stränder och ett härligt klimat. Seychellerna kan man njuta av efter några dagars spännande safari i Kenya eller Tanzania.

 

Jag har arbetat i resebranschen sen 1999 och på African Tours & Safaris sedan 2010 med ett break på ca 3 år på grund av Covid, men är nu tillbaka där jag hör hemma igen!

Sussie Zimbabwe

Arnold Moshi, Operations Manager Tanzania

Arnold växte upp på Kilimanjaros sluttningar och började arbeta som bärare på Kilimanjaro 1999. Han avancerade snabbt till certifierad guide på Kilimanjaro, Mount Meru och Mount Kenya. Om det finns något som Arnold verkligen är passionerad för i sitt arbete är det att organisera en bra safari eller framgångsrik expedition till Kilimanjaros topp, Uhuru Peak. Arnold bor med min familj i ett hus i utkanten av Arusha. Han arbetar mestadels på kontoret nuförtiden men då och då ansluter jag han sig till en Kilimanjaro-expedition. På fritiden gillar Arnold att springa och springer Kilimanjaro Half Marathon varje år.

Arnold Moshi

Seleman Saleh, Reservations Manager Tanzania

Seleman är vår Reservations Manager i Tanzania. Han har arbetat med oss sedan 2013. Han ser till att alla era hotell, safaris, utflykter och aktiviteter är alla bokade. Seleman är ytterst organiserad och noggrann med alla detaljer i er bokning. Seleman har en universitetsexamen i tourism management från Dodomas universitet. Seleman åker ofta ut till Kilimanjaro Airport för att personligen ta emot er när ni ankommer till Tanzania. Om det någonsin skulle dyka upp ett problem under er safari i Tanzania kan ni räkna med att Seleman fixar det på direkten så att ni kan fokusera på att njuta av er resa.

Våra guider i Tanzania

Vi är otroligt stolta över våra safariguider som är anställda direkt genom African Tours & Safaris. Våra guider har jobbat för oss i många år och är en stor del av våra gästers otroliga safariupplevelser.

Jackson Noel, safariguide Tanzania

Jackson är en mycket erfaren safariguide som har varit med oss sedan 2007. Inte bara är han ett uppslagsverk när det gäller kunskap om natur, djur och kultur i Tanzania är han också en fantastiskt trevlig och rolig person som ni verkligen kommer att trivas med att spendera tid tillsammans med.

 

Många gånger fick vi stort beröm för Jackson som till exempel när en resenär sa: “Jag har rest med guider över hela världen i större delen av mitt liv, men aldrig har jag träffat någon som Jackson”.

Jackson

Dennis Msoffe, safariguide Tanzania 

Dennis är en av de guider som har varit med oss längst, Dennis började guida med oss redan 2009. På sin första safari med African Tours & Safaris såg han fem leoparder på den första dagen. Efter detta kallar vi honom Chui, swahili för leopard.

 

Dennis har varit en safariguide i årtionden och ni kommer att finna det utmanande att ställa en fråga till honom om Tanzanias natur och djurliv som han inte kan svara på.

Dennis Msoffe

John Mollely, safariguide Tanzania

John är en erfaren guide som kommer guida er tryggt och säkert i Tanzanias vildmark. Han har en gedigen kunskap om Tanzanias djur, växter, natur och kultur. John är massaj och han delar gärna med sig av sitt liv och sin uppväxt och om massajernas kultur.
 
Alla som rest med John har nog känt att han är otroligt stolt över både sin identitet som massaj och som Tanzanier.

 

John har jobbat med oss på African Tours & Safaris sedan 2022.

John Molelly safariguide

Jacob Maji, safariguide Tanzania 

Jacob är en väldigt erfaren safariguide. Han har tidigare arbetat som en guide på några av Tanzanias mest exklusive safarilodger Han är en sann djur- och naturexpert samt en mycket social och sympatisk person. Förutom att han är en expertguide är Jacob också lärare och instruktör i självförsvar åt polisen i Arusha. Jacob har andra gradens svart bälte i Taekwondo. I Arusha kallas han ofta “Maji Mdogo” som betyder “unge Maji”, eftersom hans äldre bror också är en safariguide.

maji med gäster

Emmanuel Nico, safariguide Tanzania

Emmanuel är en av våra mest erfarna guider. Han har varit en safariguide i Tanzania i årtionden och han kan alla vägar, små som stora, i Serengeti, Tarangire, Ngorongoro, Lake Manyara och Arusha National Park. På safari delar Emmanuel inte bara med sig av sin kunskap om natur och djurliv utan även om Tanzanias kultur, folk och historia.

Peter Anaeli Mbise, guide Arusha och Ng’iresi Village

Peter är vår guide på guidade vandringar i Arusha och, framförallt i Ng’iresi Village. Peter har en lång relation med folket i Ng’resi Village och känner de allra flesta vid namn. Han pratar också det lokala språket Meru, liksom Swahili och naturligtvis engelska. Peters passion för och kunskap om människorna och kulturen i byn gör att ni på en vandring med honom verkligen får en inblick i Tanzania bortanför turiststråken.

Våra svenska guider

Vi är otroligt stolta över våra svensktalande guider och får otroligt fin feedback från våra gäster som varit iväg på våra rundresor. Att inte “bara” ha en guide som vet platsens sevärdheter, utan även har en otrolig erfarenhet, passion och gedigen kunskap om landet, det gör att resan blir extra minnesvärd. Det är med en otroligt värme och stolthet vi presenterar våra svenska guider som tar er runt i Afrika.

Sven Zetterlund och Linda Rasmussen

Dina guider i Masai Mara, ett av jordens viltrikaste områden, är Linda Rasmussen och Sven Zetterlund som i drygt 10 år guidat safariresor i Östafrika och har en unik kontakt med massajfolket. Det gör att ni får upplevelser och möten som få turister har chans att få vara med om. 

 

Linda Rasmussen har tidigare bott och arbetat i Tanzania under sju år bla på svenska skolan i Dar es Salaam. Sven Zetterlund är fotograf, filmare och författare och har ägnat de senaste 20 åren åt att dokumentera det vilda djurlivet och massajfolket i Kenya. Tillsammans driver de Mama Zebra Memorial Fund som bla finansierat skolor för ca 1700 massajbarn i Kenya. 

 

Sven och Linda är era färdledare och guider på Det Stora Äventyret – Kenya & Zanzibar

Klimat & Socialt ansvar

Vi på African Tours & Safaris känner ett stort socialt ansvar. Vårt miljöarbete handlar om att ta ett långsiktigt ansvar i det dagliga arbetet, i såväl miljöfrågor som i samhällsfrågor men också att stötta projekt i de områden som vi jobbar med. Läs mer om våra olika projekt och vårt viktiga arbete med klimatkompensering.

 

Intoit Travel Group

African Tours & Safaris tillhör Intoit Travel Group. Intoit Travel Group består av nischade researrangör som med passion, kunskap och stor erfarenhet skapar resor, möten och upplevelser åt våra gäster. Företagen som, förutom African Tours & Safaris, ingår i Intoit Travel Group är:

  • Hummingbird Lifestyle Travel – specialisten på resor till exotiska platser och kryssningar världen över. Söker ni en expert på drömresor till Karibien, Maldiverna, Mauritius, Australien eller Nya Zeeland ska ni kontakta Hummingbird Lifestyle Travel.
  • Scuba Travel – dykresorna som du drömmer om. Scuba Travel arrangerar dykresor till hela världen. Landbaserade resor och liveaboard. Scuba Travel har den perfekta dykresan för dig oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare.
  • Hummingbird Meetings & Events – Specialister på att skapa framgångsrik kommunikation och bygga relationer med upplevelser, möten & resor som verktyg. Hummingbird arrangerar varje år ett hundratal möten och konferensresor, alltid skräddarsydda efter kundens behov. Kontakta Hummingbird Grupp & Konferens för att skapa er nästa konferensresa eller event.
  • Outside Travels – Fiskeresor över hela världen. Med passion för naturen och unika fiskeupplevelser, oavsett om du är en erfaren fiskare eller nybörjare, kan du förvänta dig en oslagbar resa där du får utforska de bästa fiskeplatserna och fånga minnesvärda ögonblick.
  • Waidmann JaktresorTrygga och hållbara jaktresor, med etik och miljö som fundamentala krav. Även om Europa är den primära destinationen för resorna så finns det en hel del spännande resor på andra kontinenter
 

 

 

Back to top to top arrow