Trygghetsgaranti

Trygghetsgaranti vid strejker, snökaos, virusutbrott, askmoln och andra oförutsedda händelser

När du bokar din paketresa hos African Tours & Safaris får du alltid en trygghetsgaranti som innebär att du kan få ersättning för förlorade resdagar om resan behöver kortas ner eller ställas in på grund av t ex strejk, snökaos,virusutbrott, askmoln etc. Skulle ett hotell eller flygbolag gå i konkurs så garanterar vi att våra gäster får annan likvärdig produkt eller ersättning. Trygghetsgarantin gäller i de fall som nämns ovan och där hemförsäkring eller reseförsäkring inte täcker skadan. Om flygbolag eller annan aktör betalar kompensation direkt till dig så ska detta avräknas från Trygghetsgarantin.

 

African Tours & Safaris kunder omfattas av vår Trygghetsgaranti vilket innebär att om UD avråder från att resa, så får du som kund avboka utan kostnad.

 

Våra kunders säkerhet är vår högsta prioritet. Vi på African Tours & Safaris håller oss löpande informerade om situationen på de destinationer som vi arrangerar resor till. När det kommer till beslut angående din resa är det Utrikesdepartementets rekommendationer som vi följer.

 

Om UD inför en avrådan för din specifika destination kan du 14 dagar innan avresa boka om din resa till annat datum eller annan destination (med ev. rabatter/tillägg). Alternativt kan man få pengarna tillbaka. Allt i enlighet med paketreselagen.

 

Om ingen avrådan finns för den destination som du ska åka till och du ändå skulle vilja omboka eller avboka din resa så gäller våra vanliga regler, läs mer här. 
Om en avrådan finns för din destination men vi är längre bort än 14 dagar från avresa gäller vanliga omboknings- och avbokningsregler.

 

African Tours & Safaris är medlemmar i SRF – Svenska Resebyråföreningen

 

”Företag som är medlemmar i Svenska Resebyråföreningen bedriver yrkesmässig resebyrå- eller researrangörsverksamhet. Personalen är kompetent och erfarna samt väl insatt i för branschen gällande lagar och regler och företaget kan påvisa tillfredställande ekonomiska resurser och resultat”.

 

Resegarantier

 

Vi har givetvis ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.
Läs mer om vem som omfattas av resegaranti.

 

Högsta kreditvärdighet

 

En bokning med African Tours & Safaris ger dubbel trygghet. Dels genom dokumenterat god ekonomi med högsta kreditratingen AAA. Dels genom de resegarantier som vi har ställt till Kammarkollegiet.

 

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev