Tillbaka

Ruaha var bland det mest spännande vi sett


Ruaha var bland det mest spännande vi sett och att bo i lodge med direktkontakt med flodhästarna som höll till rakt nedanför vår lilla veranda var något helt otroligt. Vi hade turen att dessutom ha deras gångstråk till och från floden direkt utanför och att kunna följa deras morgon- och och kvällsbestyr på några meters håll utan att störa dem eller känna oss rädda var något fantastiskt och oväntat.

Likaså var det en otrolig upplevelse på Kinasi Logde på Mafia Island.

Vi hade turen att få se riktigt stora valhajar på mycket nära avstånd. Min fru är lite mer van vid vatten än jag så hon lyckades med flera nära möten genom snorklingen men jag lyckade i alla fall med ett lyckat hopp där jag kom riktigt nära de stora djuren. Dykargänget på Kinsasi på var mycket lyhörda för att vi gäster hade olika vana av vatten. Jag fick hjälp att lära mig snorkla. Att vi sedan hade den otroliga turen att få vara med om kläckningen av 135 havssköldpaddor trots att det var fel årstid var något oväntat.

Hälsningar,

Hans

Safari i Selous och Ruaha i södra Tanzania i kombination med Mafia Island, januari 2020Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev