Tillbaka

Låt Namibia bli er nästa destination


Namibia är landet som kanske hamnat lite i skuggan av sina grannländer, men är väl värt ett besök. Storheten i Namibia är inte dess djurliv, vingårdar och storstäder, som grannländerna Sydafrika och Botswana gärna stoltserar med. Storheten med Namibia, är just det, den stora ytan och friheten som den ger. Här finns världens äldsta öken och de ikoniska klarröda sanddynorna i Sossusvlei är något som måste upplevas! I södra Namibia finns även världens andra största kanjon, Fish River Canyon, som bara är slagen av Grand Canyon i USA. Det tyska inflytandet i Namibia upplever ni i hamnstaden Swakopmund, också ett naturligt stopp på en rundresa i landet, vare sig ni reser i grupp eller bilar på egen hand. Detta brukar kallas adrenalinhuvudstaden av landet och här finns äventyr runt varje hörn.

 

Men djurliv finns det? Jodå, Namibia har naturligtvis det med. Från den allra högsta populationen av gepard, till otroliga elefanter som anpassat sig till ökenklimatet samt den skygga spetsnoshörningen. Den unika nationalparken Etosha, mest känt för sin enorma saltöken där under vintertid man kan se allt från kattdjur till antiloper och elefanter samlas vid vattenhål, är en av landets största attraktioner.

 

Låt Namibia bli ert nästa resmål. Vi ger er förslag på resor i detta nyhetsbrev och självklart skräddarsyr vi efter era önskemål.

 

Upptäck vackra Namibia

En fantastisk rundresa i Namibia innehållande många av de höjdpunkter som Namibia har att erbjuda. Sossusvlei, de vackra vyerna över Fish River Canyon, de majestätiska bergskedjorna i Damaraland, spännande safari i Etosha Nationalpark, Kalahariöknen och mycket mer.
Resan är på 13 dagar/12 nätter på plats.

Pris från: 27 000 kr per person exkl. flyg

Läs mer och boka här

 

Namibia, Botswana & Victoriafallen

Besök tre länder under en och samma resa! Ni kommer bland annat att få vandra på de ockraröda sanddynorna i världens äldsta öken, Namiböknen, och följa med på spännande safari i Etosha Nationalpark. Därefter reser in i Botswana för att spendera tid vid de fågelrika Okavango- och Kwandofloderna. Resan avslutas vid de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe.
Resan är på 15 dagar/14 nätter på plats.

Pris från: 28 715 kr per person exkl. flyg

Läs mer och boka här

 

Förläng Namibiaresan med Zambezi Queen

Zambezi Queen är ett elegant och lyxigt fartyg som rör sig längst Chobefloden endast några kilometer från där Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe möts. Från er privata balkong spanar ni efter de vilda djuren som rör sig i Chobe Nationalpark. Under dagarna på Zambezi Queen njuter ni av femstjärniga bekvämligheter, god mat, spännande utflykter och förstklassig service.

Pris från: 10 995 kr per person exkl. flyg

Läs mer och boka här

 

Kombinera med de mäktiga Victoriafallen

Victoriafallen, detta magiska vattenfall, som är ett av de största i världen, ligger beläget i Zambezifloden mellan Zambia och Zimbabwe. Mosi-oa-Tunya – Röken som dundrar på lokalspråk är en naturupplevelse utöver det vanliga. Den vattenfyllda röken från fallen syns på flera kilometers håll och att ta en guidad vandring tätt inpå de mäktiga fallen är en upplevelse för livet.

Pris från: 12 510 kr per person exkl. flyg

Läs mer och boka här

 Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev