Tillbaka

Feedback till African Tours & Safaris


Vi tog kontakt med African Tours & Safaris på rekommendation från vänner. Vår kontakt blev Malin Ternebrink och till henne skickade vi våra grova önskemål.

Våra grova krav på resan

Vi, Thomas och Carina, ville åka från Stockholm till Johannesburg och därifrån direkt på safari. Samtidigt ville vi att våra två vänner som bodde i Kapstaden skulle ansluta och åka på samma safari.

Efter safarin ville vi flyga till Port Elisabeth och där plocka upp en hyrbil för att åka Garden route till Kapstaden. Bilen ville vi kunna lämna i Kapstaden.

Standardkrav på boende

Vi ville bo med bra standard men gemytligt, alltså inte för i några stora komplex

Malin förstod våra tankar och kom snabbt tillbaka med ett förslag på flyg som innebar att vi åkte från Stockholm till Frankfurt (Lufthansa)och vidare till Johannesburg (South Africa Airlines – jättebra). Därefter inrikesflyg till Hoedspruit. Korta mellanlandningar. Våra vänner anlände med inrikesflyg 15 minuter före oss så där lyckades Malin tajma in bra.

Vi hämtades på Hoedspruit flygplats av en förare från Simbavati River lodge i Timbavati Private Game Reserv där Malin bokat in oss för safaridygnen. Toppenställe, personligt och få gäster.

Elefanter, Impalor och vildsvin inpå knuten, flodhäst i rivern. Games tidig morgon och sen eftermiddag. Varje game avslutades med en liten ”picknick” ute i bushen när solen gick ner (småplock vin, öl eller alkoholfri dryck).

Vi fick se 4 av big 5, saknade buffeln, men även hyenor, krokodiler, gnun, zebra, giraffer och Cheeta (geparder). Totalt 17 arter av storlek.

Lämnade Simbavati, transport till Hoedspruit för flyg till Johannesburg och byte till Port Elisabeth. Där hämtades en förbokad bil.

Övernattning i Port Elisabeth på Cape Flame Guest House som låg nära stranden med gångavstånd till middagsrestaurang De Kelder, bra mat.

Med bil till On the Beach House, Jeffreys Bay. Bästa boendet under Garden Route resan. Fantastiskt fina rum vid stranden där vi kunde sitta och titta på delfinflockars förflyttning. Nära fina restauranger, gångavstånd. Mycket bra boende med a/c, kylskåp och ”honestybar”. Bra frukost. Kan rekommendera lunch på Die Walskipper och middag på Kitchen Windows Beach Restaurant.

Vidare med bil på bra vägar till Knysna. Jättebra boende på Amber Guest lodge. Dock lite långt från centrum, ingen a/c utan takfläkt (att tänka på vid säsong med höga temperaturer). Ägaren rekommenderade inte taxi med kommentaren ”lokala chaufförer som pungslår turister”. Tog egen bil ner till Waterfront. Lunch på enkel bar ”Tapas & oysters”. Middag på ”34 South”, bör bokas i förväg – ostron rekommenderas. Mysig ort som bör besökas.

Vidare till Hermanus, Beluga Guest House, bra läge nära centrum. Kanonfina rum, pool, honesty bar.  Betyget dras ner pga avsaknad av kylskåp och a/c. Fanns en stor fläkt att ta fram från en garderob men den lät som ett kraftverk så den slogs av efter 5 sek.

Åt på Fishermans Cottage (boka bord). Tog tyvärr in 2 ”platters för 4 personer. Hade räckt med 1. Jättemycket mat, skaldjur och fisk. Gott!

Sen vidare till Kapstaden för en vecka i hyrt hus (egen bokning) tillsammans med vännerna. Återlämnade hyrbilen, nu fanns biltillgång i hushyran. Många besök på vingårdar för luncher och middagar. Tyvärr blåste det för mycket så linbanan till Table mountain och båt till Robben Island stod still.

Besökte dock kåkstaden Kaymandi utanför Stellenbosch med guiden Mandiba som själv bott i kåkstaden i 8 år. Fick se det ”inre” av miljön. Han hämtade oss i Stellenbosh och körde oss till kåkstaden. Guide behövs, besök inte utan.

Övrigt

Ostron på restaurant Jardin i Stellenbosch, värt ett besök, liksom hela Stellenbosch. Steffanie´s Place i Somerset West, kanon middagsrestaurang (boka bord).

De Brasserie, jättebra lunchrestaurang i Strand (boka bord)

Hemresa från Kapstaden via Wien till Arlanda (Austria Air). Fungerade jättebra.

Kommentar till Africa Tours & Safari

Seriös och personlig kontakt. Malin verkar brinna för att göra kunderna supernöjda. Finns till hands så fort man har en fråga. Hennes engagemang och syn på vad som är viktig för upplevelsen avspeglas i de bokningar hon gjorde för vår resa. Sammanställde en ”resebeskrivning” för vår tur med boenden, beskrivning av varje ort, förslag på matställen, sevärdheter, Att tänka på osv.

Stort tack från oss och våra vänner som var med på resan. I januari 2020.

Thomas & Carina

Sydafrika, januari 2020

 Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev