Tillbaka

Var hittar jag Afrikas bästa safari?


Afrikas bästa safari, var hittar ni det? Vilket land eller vilken nationalpark som erbjuder den allra bästa safarin när naturligtvis högst subjektiv bedömning. I denna fråga finns ingen objektiv sanning. Vi på African Tours & Safaris har alla våra favoriter baserade på våra preferenser. I denna bloggartikel försöker vi ge er som funderar på en safariresa tips utifrån olika kategorier. Vi hoppas att ni finner det användbart i sökandet efter den perfekta safarin för just er.

Vilken safari är bäst för just er?

Efter att ni läst denna artikel hoppas vi att ni har lite bättre koll på vilken som är den perfekta safarin för just er.

Bästa safari för barnfamiljer – Sydafrika

För er som reser med barn under 12 år så ska en safari ge er möjligheten att se många djur samtidigt som det gärna ska var anpassat för barn med möjligheter till kortare safariturer, lodger med sol och bad och korta transportsträckor för att ta sig till och från safariparken. Vi tycker att den bästa safarin för barnfamiljer finns i Sydafrika. I Sydafrika finns en mängd privat reservat, dels i Western och Eastern Cape i södra Sydafrika, dels i anslutning till den stora nationalparken Kruger National Park.

Afrikas bästa safari för barnfamiljer hittar ni i Sydafrika

I dessa parker finns fantastiska guider, en rad olika aktiviteter och ofta aktiviteter speciellt utformade för barn, mycket djur och en bra säkerhet. Lodger och boende håller hög standard och har ofta pool som barnen kan svalka sig i mellan game drives. Reservaten är lätta att ta sig till med bil och/eller flyg. I vår mening finns helt enkelt Afrikas bästa safari för barnfamiljer i Sydafrika.

Bästa safarin för er som vill ha exklusiv lyx – Botswana

I Botswanas världsberömda Okavangodelta finns fantastiska safarilodger som är småskaliga och ligger avskilt och erbjuder en fantastisk naturnära och lyxig upplevelse som är svårslagen. Naturen och djurlivet i området är också fantastiskt. Vad sägs om att börja er resa med att flyga över Okavangodeltat, landa på ett litet flygfält mitt i vildmarken och sedan skåla i champagne på en exklusiv lodge på en egen liten ö i världens största inlandsdelta, omgiven av lejon, elefanter och bufflar.

Champagne i bushen i Botswana

Safariaktiviteter som erbjuds är safari till fots, i kanot och i öppen jeep. Ofta serveras en lyxig frukost ute i bushen efter en tidig gamedrive. På safariturerna kommer ni inte se mängder av jeepar eftersom lodgerna oftast har exklusiv rättighet att bedriva safari i en egen del av deltat.

Bästa safarin om ni vill se så mycket djur som möjligt – Tanzania

Ingenstans i Afrika, eller i världen, kommer ni kunna se så många stora däggdjur som i Tanzanias stora parker Serengeti, Ngorongorokratern, Tarangire och Lake Manyara. Hälften av världens kvarvarande lejon finns i Tanzania. I Serengeti vandrar den enorma migrationen med 2 miljoner gnuer i en årlig cykel på jakt efter grönt gräs. Flockar på hundratals och ibland tusentals zebror, Thomsons gaseller, topis och Grants gaseller ses ofta. Lejon är så vanliga att vi nästan vågar garantera att ni kommer se dem under er safari i Serengeti.

Nyfiken gepard

I Ngorongorokratern ser ni lejonhannar med svart man, gamla elefanthannar med enorma betar. Vill ni ta er bortanför de mer besökta parkerna erbjuder Katavi och Ruaha en safariupplevelse med nästan lika mycket djur men betydligt färre turister. Efter en safari i Tanzanias fantastiska nationalparker tar ni er enkelt till Zanzibar för sol och bad, eller varför inte till Mafia Island där ni kan simma med valhajar. För er som vill se så mycket djur som möjligt och kombinera safari med sol och bad så finns Afrikas bästa safari i Tanzania.

Mest safari för pengarna – Kenya

Kenyas nationalparker och reservat har mängder av stora däggdjur. Masai Mara, sannolikt Kenyas mest kända safaripark, är direkt sammanhängande med Serengeti och delar den stora migrationen med Tanzanias Serengeti. I slutet av den svenska sommaren vandrar den enorma hjordarna norrut och då utspelar sig de spektakulära flodkorningarna när hjordarna simmar över, bland annat, Marafloden, där hungriga krokodiler ligger på lur i väntan på ett skrovmål. Kenya har lägre skatter och lägre parkavgifter än Tanzania och ett större utbud av safarilodger i mellanklass, vilket gör att safari i Kenya är billigare än i grannlandet.

elefant vid foten av Kilimanjaro i Amboseli National Park, Kenya

Liksom i Tanzania är det enkelt att kombinera safari med sol och bad i Kenyas. Kusten utanför Mombasa har fantastiska stränder för er som vill sola, bada och snorkla. Afrikas bästa safari för er som vill få så mycket som möjligt för pengarna finns helt enkelt i Kenya.

 

 

 Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev