Tillbaka

Sydafrika verkligen överträffade våra förväntningar på alla sätt och vis


Vi hade en helt fantastisk resa i Sydafrika, vi var alla eniga om att Sydafrika verkligen överträffade våra förväntningar på alla sätt och vis!

Vår favorit på resan blev Steenberg som verkligen var helt UNDERBART! Superfint boende på Stenberg Hotell, mycket trevlig personal, jättebra Golf på Steenbergs egna golfbana som håller toppklass. Restaurang Chatarinas som ligger inne på området har mat i världsklass till löjligt bra priser. Omgivningarna i Steenberg är fantastiska och rogivande och här får man verkligen koppla av och njuta. I efterhand kunde vi tagit ytterligare någon dag på Steenberg.

Kapstaden: Här bodde vi jättebra på Romney Park Hotell och Spa. Under tiden vi var där höll de på att bygga ett hotell på andra sidan gatan vilket förde en del oväsen på dagarna, men vi var mestadels iväg på diverse utflykter dagtid så det störde inte oss direkt. Wifi fungerade inte så bra på rummen tyvärr, men funkade utmärkt omkring receptionen och ute vid poolområdet. Restaurangerna i området Waterfront i Kapstaden håller hög klass till låga priser och för att rekommendera någon ska man inte missa den Belgiska restaurangen Der Anker.  Utflykten till Kåkstäderna var väldigt  intressant och vi fick en guide som själv bodde i Kåkstäderna som verkligen gav oss en bild av hur livet är där. Som han sa, har man inte sett Kåkstäderna så har man inte sett Kapstaden för mer än hälften av befolkningen bor trots allt där. Även utflykten till Godahoppsudden var intressant och bra och inget man vill missa. Golfen vi spelade på Atlantic Beach Golfclub var bra. En ganska trixig bana och kan vara ganska blåsigt också.

Hermanus: Här bodde vi på Svenskägda Beluga House. Det är  ett litet mysigt boende, och personalen där är jättetrevlig. Hermanus var ganska annorlunda än de andra ställena vi var på under resan. Här var inte “samma lyx” utan mer mysstämning i en liten härlig by. Peartree var en trevlig restaurang med bra mat till bra priser som vi blev rekommenderade och gärna vill rekommendera andra att besöka. Har man tur finns det gott om Valar (Sydkapare) som ofta kommer in nära land så man tydligt kan se dem i Hermanus. I Hermanus gjorde vi även ett par vinprovningar på fina vingårdar.

Stellenbosch: Här bodde vi på Wineland Golf Lodges. Det är ett härligt boende som en stor lägenhet som har allt man behöver. Detta boende ligger alldeles intill deras mycket fina golfbana. Stellebosch är känt för sina många vingårdar vilket vi förstår då de verkligen finns överallt. Vi bokade en privatchaufför en hel dag som körde oss till de vingårdar vi ville besöka. Kan verkligen rekommendera att göra så till en kostnad av knappt 1.000:- SEK för en heldag och då åkte vi en liten minibuss endast vi fyra och chauffören körde dit vi ville och stannade och väntade på oss när vi ville hoppa av för vinprovning, shopping etc.

Krugerparken: Här bodde vi på Buhala Lodge. Det är verkligen ett fräckt boende och något utöver det vanliga. Vi hade lite tur och fick rum 11 och 12 med balkong ut mot Crocodile River som ligger ca 50 m ifrån hotellet. Att vakna upp med att en elefant som har snabeln över balkongräcket är inget man gör varje dag men så vaknade vi ena dagen där. Dagen efter kom det en noshörning knappt 15 meter från hotellet och även flodhästar, krokodiler, buffel etc var bara en del av alla djur vi såg under vår vistelse här. Personalen på Buhala Lodge är verkligen +++, maten på hotellet är väldigt Sydafrika-inspirerad och kul och gott att pröva även det. Safarin vi gjorde en heldag  i Krugerparkenblev helt perfekt, vi fick se i stort sett alla djur, Geopard, Leopard, Noshörningar,Giraffer mm och vi tyckte att en heldag på Safari var helt lagom för oss och innehöll allt man kunde önska sig.

Vi är mycket nöjda med vår resa och tycker att ni på African Tours har gjort ett jättebra jobb vad gäller bokningar av utflykter, boende, golf, tips på restauranger etc.
Sydafrika är något vi alla vill och kommer att åka till igen!

/Freddie
————

Är du nyfiken på en liknande resa? Läs mer härVill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev