Kapstaden & safari i Makutsi Game Reserve

Single trip page image
Se alla bilder

Från

17 895

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Kapstaden och boende och utflykter/safari på Makutsi Safari Springs

All
Översikt
Program
Resfakta Pris
Karta

Detta är resan som kombinerar några härliga dagar i Kapstaden med spännande safari mitt i den afrikanska bushen vid Kruger Nationalpark. Efter upplevelser och utflykter i Kapstaden kommer ni till Makutsi Safari Springs där ni bor i sk. rondavels, små runda hus, och läget är utmärkt för den som verkligen uppskattar naturens lugn och ro. Här finns palmer och acaciaträd och runt lodgen går elefanter, noshörningar, giraffer, krokodiler, lejon, geparder och leoparder i det fria. Inga staket omger safarilodgen!

 

Förslaget är på 11 dagar/10 nätter men kan självklart skräddarsys efter era önskemål.

I resan ingår:

Tic icon

4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost

Tic icon

6 nätter på Makutsi Safari Springs inkl. frukost och middag

Tic icon

3 guidade safaris i Makutsi reservatet på ca 3h/safari

Tic icon

1 guidad kvälls/natt-safari i Makutsi reservatet på ca 5h

Tic icon

En heldag guidad safari i Krugerparken inkl. inträde

Tic icon

Utflykt till Blyde River Canyon, den sk Panoramarutten inkl. inträde

Tic icon

Transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell t/r

Tic icon

Transfer från flygplatsen i Hoedspruit/Phalaborwa till Makutsi t/r

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Kapstaden

När ni landar på Kapstadens flygplats blir ni bemötta av vår representant som kör er till ert hotell i Kapstaden. Cloud 9 Boutique Hotel & Spär ett charmigt Guest House i viktoriansk stil och ligger i trevliga området Gardens. Det ligger nära Kloof Street där det finns massor av trevliga restauranger och butiker.

 

Dag 2-4. Kapstaden

Denna dagen är fria för egna aktiviteter eller om ni vill boka till fler utflykter. Förslag är kåkstäderna & Robben Island, dyka med vithajar i bur, spela golf, rida eller flyga helikopter. Säg till så hjälper vi er gärna förboka någon mer utflykt om ni önskar.
Måltider: Frukost

 

Förslag – City Tour En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Taffelberget där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan!

 

Ev. linbana till toppen av Taffelberget betalas på plats pga att den är väderkänslig, den kan ej betalas i förskott, ca 200 kr per person. Efter turen blir ni körda tillbaka till ert hotell. Vill man stanna kvar lite längre uppe på Taffelberget, kan man meddela sin guide och sen ta sig tillbaka till hotellet på egen hand.

 

(Pris City Tour: från 370 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

 

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

 

(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

 

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni i gruppen tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

 

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.

 

(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)

 

Dag 5. Hoedspruit/Phalaborwa till Makutsi Safari Springs

Efter frukost hämtas ni och blir körda till flygplatsen för en inrikesflygning till Hoedspruit eller Phalaborwa flygplats, Här blir ni mötta med namnskylt för en transfer på ca en timme som tar er till Makutsi Safari Springs. Efter att ni kommit tillrätta i er bungalow kan ni njuta av eftermiddagen vid poolen och bekanta er med denna underbara lodge, naturen och mineralkällorna. Middagen serveras traditionellt utomhus under bar stjärnhimmel om vädret tillåter.

 

Dag 6. Safari i Makutsi Game Reserve

Idag blir det två 3-timmars långa guidade safari i Makutsireservatet. Första turen går tidigt på morgonen, 06.00-09.00 och den andra på eftermiddagen, ca 15.00–18.00. Safarin sker i en öppen Land Rover med duktig safariguide. Här är chansen stor att få uppleva många av Sydafrikas vilda djur som elefanter, noshörningar, zebror, lejon, krokodiler, giraffer, flodhästar och leoparder. Listan kan göras lång! Mellan de två safariturerna kan ni slappna av vid poolen eller varför inte läsa i skuggan på terrassen. Låt Afrika ta hand om er. På kvällen serveras en sundowner, en drink, innan det är dags för middag.

 

Dag 7. Kruger National Park

Redan klockan 5 på morgonen är det idag dags att åka iväg i en minibuss för en heldags guidad safari i världsberömda Krugerparken. Det tar ungefär en timma att ta sig till parkens infart. De tidiga timmarna i gryningen används för att se så många djur som möjligt. Er guide har med sig en picknickfrukost som intas på en av parkens många rastplatser. Efter frukost fortsätter ni att utforska parkens rika djurliv. Lunch intas på en av parkens inhägnade camps, lunch ingår ej. Ni återvänder till Makutsi vid 17-tiden. Middag serveras på traditionellt vis under bar himmel.

 

Dag 8. Makutsi Safari Springs – kvälls/natt safari

Egen tid fram till kl 15, då ni beger er ut på en 5-timmars safari i en öppen Land Rover med guide på reservatet. Vid solnedgången blir det en kort paus för att njuta av varsin sundowner med tilltugg. När mörkret faller på letar vi efter djur med starka strålkastare för att få chansen att se djur som är aktiva på natten. Tag med en jacka, kvällen kan bli kylig och middagen serveras sent när ni återvänt till Makutsi.

 

Dag 9. Drakensbergen och Blyde River Canyon, Panorama Route

Efter frukost är det dags för en tur som kallas Panorama Route, till de hisnande Drakensbergen och Blyde River Canyon, den tredje största ravinen i världen. Vi gör flera stopp längs vägen och besöker bland annat Bourke’s Luck Potholes och utsiktsplatsen Three Rondavels med en storslagen utsikt över Blyde Dam. Vi stannar för lunch innan det är dags att återvända till Makutsi (lunch ingår ej). Idag har ni också chans att köpa lokalt tillverkad kuriosa och hantverk.

 

Dag 10. Safari på Makutsi Game Reserve

Idag blir det en 3-timmars lång guidad safari i Makutsireservatet. Ni väljer själva om ni vill åka på morgonen 06.00-09.00 eller på eftermiddagen, 15.00–18.00. Safarin sker som tidigare i en öppen Land Rover tillsammans med en kunnig guide. Återigen får ni chansen att se många av Sydafrikas vilda djur. På kvällen serveras en sundowner, en drink, innan det är dags för middag.

 

Dag 11. Hemresa

Efter frukost väntar en transfer till flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa. Ni lämnar garanterat Makutsi Safari Springs med otroliga upplevelser och fina minnen för resten av livet.

Resfakta Pris

Pris från: 17 895 kr per person, del i dubbelrum, exkl. flyg
(Pris är baserat på mellansäsong oktober-december, januari och mars)

Pris från: 18 985 kr per person, del i dubbelrum, exkl. flyg
(Pris är baserat på högsäsong jul och nyår samt februari)

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa, Kapstaden inkl. frukost
Tic icon
6 nätter på Makutsi Safari Springs inkl. frukost och middag
Tic icon
3 guidade safaris i Makutsi reservatet på ca 3h/safari
Tic icon
1 guidad kvälls/natt-safari i Makutsi reservatet på ca 5h
Tic icon
En heldag guidad safari i Krugerparken inkl. inträde
Tic icon
Utflykt till Blyde River Canyon, den sk Panoramarutten inkl. inträde
Tic icon
Transfer från flygplatsen i Kapstaden till ert hotell t/r
Tic icon
Transfer från flygplatsen i Hoedspruit/Phalaborwa till Makutsi t/r
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flyg, Sverige – Sydafrika t/r samt inrikes, pris från ca 12 0000 kr per person
Tic icon
Måltider och dryck under utflykterna. Lunchstopp görs längs vägen och man betalar på plats
Tic icon
En halvdags guidad stadsrundtur med besök på Table Mountain, inträde till pingvinernas särskilda byggnad i Boulders Beach, pris ca 50 kr per person
Tic icon
En heldags guidad tur runt Cape Peninsula, exkl. eventuell linbana upp till toppen på Table Mountain, ca 200 kr per vuxen t/r
Tic icon
En heldagstur med guide till vindistriktet Stellenbosch med vinprovningar
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteändringar

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?