Kapstaden, Garden Route & Safari – Sydafrika i ett nötskal

Se alla bilder

Från

38 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Kapstaden, Stellenbosch, Montague, Knysna och safari

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Utflyktspaket
Våra guider
Gästkommentarer
Karta

Följ med på en resa där du får uppleva det bästa av Sydafrika med svensktalande guide. Upptäck en värld av äventyr och upplevelser i magiska Kapstaden och dess omgivningar. Från majestätiska vingårdarna till natursköna Garden Route och de spännande safariturerna.

 

Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Stellenbosch, vidare till Oudtshoorn och Knysna. Ni vänder sedan tillbaka för att avsluta resan på en fantastisk safarilodge strax utanför Mossel Bay.

 

Denna resa innehåller flera oförglömliga upplevelser, väldigt bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda!

 

Resan är på 15 dagar/14 nätter.

 

För mer information kring nästa resa, maila oss på info@africantours.se eller ring på 031 164020

 

 

Välj att resa med grundprogrammet eller gör tillägg med vårt spännande utflyktspaket, då ingår extra naturupplevelser, utvalda vingårdsbesök samt aktiviteter under dagarna i Kapstaden.

 

I priset ingår:

Tic icon

Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisjustering)

Tic icon

Svensktalande guide under resan och engelsktalande guide vid speciella utflykter

Tic icon

12 nätters boende enligt program, del i dubbelrum

Tic icon

Transport i luftkonditionerad buss

Tic icon

Måltider enligt program (frukost alla dagar, 2 luncher och 5 middagar)

Tic icon

4 safariturer i Kariega Game Reserve

Tic icon

Dricks (10%) på restaurangerna där vi äter gemensamma måltider

Tic icon

Dricks till guider, porters på flygplats och hotell

Tic icon

Vår trygghetsgaranti

Tic icon

Klimatkompensering till 100 %

Program

Dag 1. Kapstaden

Vi anländer till Kapstadens flygplats och välkomnas av vår guide. Vi åker till hotellet där vi kan lämna in våra väskor och den som önskar kan utforska området på egen hand. På kvällen  möts vi upp i lobbyn på hotellet då vi åker och äter gemensam välkomstmiddag på Gold Restaurant, där de afrikanska smakerna står i centrum. Kulinariska specialiteter från hela kontinenten, tillsammans med häftig underhållning, fullbordar vår första dag på det afrikanska äventyret.
Måltider: Middag

 

Dag 2-4. Kapstaden

Dagarna är fria för egna aktiviteter eller för de som väljer vårt utflyktspaket har några spännande dagar framför sig.
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Stellenbosch

Efter en tidig frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot vindistrikten utanför Kapstaden. Eftermiddag och kväll för egna aktiviteter eller vinprovningar för de som väljer tilläggspaketet.
Måltider: Frukost

 

Dag 6. Stellenbosch

Dagen är fri för egna strövtåg i den mysiga universitetsstaden eller mer vinprovningar för de som väljer utflyktspaketet.
Måltider: Frukost

 

Dag 7. Montagu

Det har blivit dags att fortsätta resan österut och efter frukost och utcheckning färdas vi genom vindalarna, längs den klassiska vinvägen Route 62. Längs vägen stannar vi på vingården Viljoensdrift, där vi provar vin. Efter det fortsätter vi till Montagu där vi checkar in på ett anrikt landsortshotell i typisk art noveau-stil, och har eftermiddagen fri till avkoppling. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 8. Knysna

Vi reser vidare österut mot den berömda kuststräckan som kallas Garden Route. Vi kör bland annat över spektakulära Outeniqua Pass längs den vackra sydkusten innan vi kommer fram till Knysna. Vi checkar in på hotellet och har kvällen fri till middag på egen hand.
Måltider: Frukost

 

Dag 9-10. Knysna

Efter frukost är dagen är fri för egna upptäcktsfärder. De som väljer utflyktspaketet kommer att göra en båttur till Featherbed Nature Reserve. Näskommande dag fri för egna aktivteter innan vi möts upp igen för en gemensam middag.
Måltider: Frukost. Middag dag 10

 

Dag 11. Kariega Game Reserve

Det har blivit dags för safariäventyr och efter frukost lämnar vi Knysna och civilisationen bakom oss för att ge oss ut i bushen. Kariega Game Reserve är ett vidsträckt viltreservat och är hem till alla de djur som ingår i ”The Big Five”. Området är malariafritt. Vi checkar in i våra stugor, ”chalets”, äter gemensam lunch och kan ägna en stund till att njuta av utsikten över vildmarken eller ta ett dopp i poolen. Under eftermiddagen är det dags att ge sig ut på game drive, d.v.s. safari i öppna bilar, för att försöka se alla de vilda djur som håller till i området.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 12. Kariega Game Reserve

I gryningen, medan de nattaktiva djuren fortfarande är i rörelse, ger vi oss ut på ytterligare en game drive. Därefter återvänder vi till lodgen för frukost. Resten av dagen kan man ägna åt att koppla av på lodgen. Efter en sen lunch är det återigen dags för en kvällstur med bil, i jakt på nya djurupplevelser, varefter vi äter gemensam middag på lodgen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 13. Kariega Game Reserve

Vi hinner en sista gryningstur bland de vilda djuren, följt av frukost, innan vi lämnar Kariega. Färden går nu till Port Elizabeths flygplats, varifrån hemresan går via Johannesburg. Med i bagaget finns fantastiska minnen och nya vänner. Lunch på egen hand på antingen Port Elizabeths eller Johannesburgs flygplats, med flyg över natten och ankomst dagen efter.
Måltider: Frukost

 

Observera att avvikelser kan komma att ske, detta på grund av helgdagar och andra företeelser utanför vår kontroll

Pris Resfakta

lejon i solen i sydafrika

Pris från: 38 985 kr per person, del i dubbelrum, inkl. flygskatter
Enkelrumstilägg: 10 500 kr

Välj att resa med grundprogrammet eller gör tillägg med vårt spännande utflyktspaket, då ingår extra naturupplevelser, utvalda vingårdsbesök samt aktiviteter under dagarna i Kapstaden.

I priset ingår:


Tic icon
Alla flygresor med flygskatter (med reservation för prisjustering)
Tic icon
Svensktalande guide under resan och engelsktalande guide vid speciella utflykter
Tic icon
12 nätters boende enligt program, del i dubbelrum
Tic icon
Transport i luftkonditionerad buss
Tic icon
Måltider enligt program (frukost alla dagar, 2 luncher och 5 middagar)
Tic icon
4 safariturer i Kariega Game Reserve
Tic icon
Dricks (10%) på restaurangerna där vi äter gemensamma måltider
Tic icon
Dricks till guider, porters på flygplats och hotell
Tic icon
Vår trygghetsgaranti
Tic icon
Klimatkompensering till 100 %

I priset ingår ej:


Tic icon
Måltider som ej anges inom parantes i programmet
Tic icon
Extra utflykter som önskas, se mer info under Utflyktspaket
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Samtliga boenden i våra program är bättre medelklasshotell (3-4 stjärnor) och håller alla väldigt god standard. Hotellen har alla utomhuspool på området. I god tid innan avresa skickar vi ut ett detaljerat program där samtliga hotell presenteras och ni kan gå in via länkarna och läsa mer om respektive hotell.

 

Det krävs minst 10 personer för att resan skall bli av, max 30 personer.

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringarFlygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll.

 

Enkelrumstillägget avser de boenden som inte har enkelrum och som därför måste ta betalt för ett dubbelrum, även om det bara bor en gäst i rummet. Ett billigare enkelrum kommer däremot alltid att bokas i de fall det finns tillgängligt (rummen kan då skilja sig något gentemot ordinarie dubbelrum).

Utflyktspaket

 

Utflyktspaketet innehåller allt som ingår i grundpaketet plus följande utflykter och extra måltider. I priset för utflyktspaketet ingår också samtliga entréavgifter för paketet, dricks, samt guidning av vår svensktalande guide som är med under hela resan.

 

Dag 1. Kabinbanetur upp till Taffelbergets topp

Besök på Taffelberget (Table Mountain). Taffelberget har röstats fram till ett av världens sju naturliga underverk. Vi tar en tur upp till dess topp med kabinbanan. Uppe på det platta berget serveras vi en lättare lunch och får även tid att gå runt för att ta in utsikten och se staden ovanifrån.
Extra måltid som ingår: Lunch

 

Dag 2. Heldagstur längs Kaphalvön med lunch (inkl. Chapmans Peak, Godahoppsudden, Cape Point och pingvinerna på Boulders Beach)

Efter frukost på hotellet beger vi oss på en guidad heldagstur runt Kaphalvön, med besök på legendariska Godahoppsudden. Vi följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Godahoppsudden ligger i ett naturreservat där den unika floran bjuder på en svårslagen artrikedom. Här finns också chans att börja stifta bekantskap med en del av Sydafrikas spännande fauna inför safarin senare under resan. Det var Godahoppsudden som Bartolomeo Dias och senare Vasco da Gama rundade i slutet av 1400-talet i jakten på en sjöväg till Asien. Här ute på havet, vid samma udde, myntades även legenden om spökskeppet Den Flygande Holländaren. På vägen tillbaka mot Kapstaden besöker vi kolonin med afrikanska pingviner som håller till vid Boulder’s Beach strax utanför Simon’s Town. Här har stora ansträngningar gjorts för att rädda de hotade pingvinerna. Under dagen äter vi gemensam lunch längs vägen.
Extra måltid som ingår: Lunch

 

Dag 4. Halvdagstur ut till kåkstäderna som avslutas med lunch på restaurang i Khayelitsha

Sydafrikanska städer omges av en eller flera townships. På svenska brukar vi kalla dem kåkstäder. De är ett historiskt arv efter apartheidtiden i Sydafrika då regeringen beslutade att svarta och vita inte fick bo i samma bostadsområden. De svarta fick endast bo i township-områden långt från innerstaden. I dag ligger dessa satellitstäder kvar och här bor majoriteten av stadens svarta befolkning. Vi lär oss mer om livet, kulturen och om de utmaningar som de flesta av invånarna lever med dagligen. Vi avslutar besöket med att äta lunch på en restaurang i Khayelitsha där vi också får ett smakprov på den entreprenörsanda som sjuder i den här delen av Kapstaden. Efter många starka intryck och fyllda med glädje och värme återvänder vi till Kapstaden på eftermiddagen.
Extra måltid som ingår: Lunch.

 

Dag 5. Heldagstur i vindistrikten med vinprovningar, 1 ”cellar tour” och lunch på vingård

Vi besöker några av områdets många fantastiska vingårdar. Under dagen besöker vi bland annat Franschhoek, där franska flyktingar på 1600-talet lade grunden till det som skulle bli den sydafrikanska vinindustrin. Vi gör två vinprovningar, går på en "cellar tour" och avnjuter en gemensam lunch på en vackert belägen vingård.
Extra måltid som ingår: Lunch

 

Dag 6. Stellenbosch vinprovningar

Vi bekantar oss med ytterligare några vingårdar i området, provar vin ihop med tillbehör och äter en gemensam lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag i Stellenbosch-området.
Extra måltid som ingår: Lunch

 

Dag 8. Strutsar och Cango Caves droppstensgrottor

I utkanten av Oudtshoorn besöker vi en strutsfarm och får lära oss mer om dessa märkliga fåglar. Vi äter gemensam lunch på strutsfarmen innan vi fortsätter till de spektakulära och världsberömda grottorna Cango Caves, strax norr om Oudtshoorn. Här får vi en guidad tur i grottorna och får se de fantastiska droppstensformationerna djupt inne i berget.
(Extra måltid som ingår: lunch)

 

Dag 9. Båttur och lunch till Featherbed Nature Reserve i Knysna

Efter frukost gör vi en utfärd till det vackra naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Turen inleds med en båtresa över Knysna-lagunen och sedan väntar ett litet "tåg" med engelsktalande specialguide som tar oss upp till toppen av reservatet. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över lagunens dramatiska mynning och de som vill kan vandra tillbaka ner genom skogen tillsammans med vår svensktalande guide. Det är en promenad på 2,2 km, som bjuder på fler vyer och ett spännande växt- och fågelliv. Väl tillbaka vid utgångspunkten bjuds vi på en härlig lunchbuffé innan båtfärden går tillbaka över lagunen igen.
Extra måltid som ingår: Lunch

 

Pris: 6 200 kr per person

 

I priset ingår:

  • Alla utflykter enligt ovan med vår svenska guide som är med på resan
  • Extra måltider (7 luncher)
  • Alla entréer
  • Dricks

Våra guider

Görrel Espelund

Görrel Espelund är Afrikakorrespondenten som sadlade om och blev guide. Som journalist har hon haft särskilt fokus på Afrika i över 20 år och mellan 1997 och 2004 var hon stationerad i Kapstaden som korrespondent för Sydsvenskan och Göteborgs-Posten. Hennes bevakningsområde var Afrika, söder om Sahara. I Sverige är Görrel en flitigt anlitad föredragshållare och moderator. Genom åren har hon även skrivit ett flertal böcker, den senaste, ”Kap till Kairo – anteckningar längs vägen”, tillsammans med Andreas Karlsson.

 

Sedan några år tillbaka har hon återvänt till sitt andra hemland Sydafrika och är nu utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

 

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson är utbildad safariguide/ranger med lång erfarenhet från den afrikanska vildmarken. Han har en bakgrund som journalist och fotograf och har rest i och bevakat Afrika i över ett decennium. Han är föredragshållare och prisbelönt naturfotograf, och han har skrivit ett flertal böcker om Afrika, bland annat ”Kap till Kairo” (tillsammans med Görrel Espelund) och guideboken ”Mitt Kapstaden”. Andreas håller för närvarande på att avsluta en bok om Sydafrikas historia som kommer att komma ut i Sverige under 2016.

 

Andreas är ackrediterad av Field Guides Association South Africa (FGASA). Han är även utbildad och ackrediterad kulturguide i enlighet med South African Tourism Service Associations (SATSA) krav.

 

Gästkommentarer

 

Nedan följer några av våra resenärers upplevelser från resan Kapstaden, Garden Route & Safari - Sydafrika i ett nötskal

 

Fantastisk !! Otroligt bra guide och chaufför!
Annika

 

Vi hade högt ställda förväntningar då detta var vår första resa till Afrika. Resan var fantastiskt bra, mycket bra avvägd med utflykter, egen tid och väldigt bra service vid in- och utcheckningar. Har även svårt att tro att man kan ha en bättre guide. Hon är oerhört kunnig och har verkligen väckt vårt intresse för Sydafrika. Alla i vårt resesällskap är väldigt nöjda och vi har fått med oss minnen för livet!
Maria med familj

 

Suverän guide. Gav mervärde de lux.
Lars och Birgitta

 

Perfekt program. Lagom mix av utflykter och fri tid. Lagom många förflyttningar och mycket bra hotell på alla platser. Finns inget att förbättra eller ändra
Rolf & Charlotte

 

Vänligt land med postiva stolta ödmjuka och glada människor. Spännande platser och stora naturupplevelser. Omväxlande utflykter, bra program. Strålande guide! Kunnig, trevlig, omtänksam, lysande service. Ställde alltid upp och gav oss mycket bra information. Vi blev ett mycket gott team, höjde upplevelsen. Kryddat med Safari med utmärkt guide. Helgjutet helhetsintryck! Suveränt. 
Bengt med sällskap

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?