Tillbaka

Gästvänligt och ”relaxed” ställe utöver det vanliga


Hej,
Nu har vi landat i vardagen igen. Det känns så underbart med alla härliga minnen. Upplägget på resan passade oss jättebra och våra övernattningsställen har varit helt fantastiska. Variationen på platser, boställen, naturen och människorna vi träffade blev så bra.

Det enda som inte stämde i planeringen var att hyrbilen inte blev en Toyota utan en Nissan, men det gjorde absolut inget.

Ardmore Guest Farm var ett gästvänligt och ”relaxed” ställe utöver det vanliga. De gemensamma utrymmena och där vi åt frukost och middag var trevliga och inbjöd till umgänge. Familjen som ägde stället deltog i måltiderna och vi kände oss alltid välkomna dit. I baren skrev man upp själv vad man försåg sig med. Maten var typiskt engelsk, lite för mastig i vår smak. Vin till maten fanns fritt i karaffer som ställdes på borden. På nyårsafton vid 18-tiden blev vi inbjudna tillsammans med övriga gäster och vänner till familjen att åka upp på berget i en jeep och titta på solnedgången. Vi blev bjudna på dryck och snacks– det var jättetrevligt. Även till tolvslaget var vi inbjudna att delta med familjen och övriga gäster men avböjde det eftersom vi skulle upp nästa dag tidigt för vidare färd till St Lucia. Det var relativt enkelt att ta sig från Durban, det tog 3 timmar ungefär. Sista biten fram till farmen (ca 2 km) var en dålig grusväg.

Övernattningen i Swaziland var speciell, ett vildmarksläger men med alla bekvämligheter ändå. Där var väldigt harmoniskt och rofullt, detta är Afrika sa vi när vi satt och åt på kvällen. En bra restaurang med möjlighet till att äta både middag och frukost. Det kändes lite spännande att köra ut långt från bebyggelse, vägarna blev mindre och mindre, för att till slut hamna i detta paradis. (vi såg en krokodil med en halväten zebra bredvid sig på väg dit).

Hälsningar
Catarina Nordlöf med familjVill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev