Tillbaka

Zimbabwe – den oslipade diamanten


De som vill uppleva något nytt ska definitivt få upp ögonen för Zimbabwe. Landet har den senaste tiden genomgått många förändringar, befolkningen blickar framåt mot en ljus framtid och välkomnar er med öppna armar till det nya Zimbabwe.

Zimbabwe ligger i södra Afrika mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och erbjuder en vacker och varierad natur. Här finner det storslagna och mäktiga Victoriafallen, som är upptagen på UNESCOs världsarvslista, och ett besök här lämnar ingen oberörd. Naturen är otroligt mäktig här, och för den som gillar äventyr kommer inte få svårt att fylla sina dagar med aktiviteter. Kanske se fallen från en helikopter, uppleva den mäktiga floden Zambezi från en solnedgångskryssning eller varför inte på en kanot bland flodhästar och krokodiler.

Dem som vill åka på en oförglömlig safari ska absolut inte missa Hwange Nationalpark, en av Afrikas mest fantastiska parker där Afrikas ikoniska djur, elefanten, ses med fördel. Värt att nämna är också ett annat världsarv utsett av UNESCO, Matobo Hills Nationalpark, här finner man oerhört vacker och ovanlig natur med stora granitklippor och berg som ”tryckts upp” ur marken, sk kopjes. Matobo Hills är också känt för sina många och välbevarade klippmålningar. Hwange är också en viktig fristad för spets- och trubbnoshörning.

Safari och unika upplevelser i Zimbabwe

Passa på att uppleva det nya Zimbabwe genom denna, väldigt unika, resa i en mindre grupp där vi kommer att få uppleva Victoriafallen och spännande safari i Hwange Nationalpark. Ni besöker både den sydöstra och den nordvästra delen av parken och förutom safari och magisk natur besöker vi även en by där vi får ta del av den lokala kulturen och kommer även att få en fantastisk upplevelse på den lokala skolan. Resan är på 11 dagar/10 nätter inkl. flygdagar.

Pris från: 54 485 kr per person, del i dubbelrum inkl. flyg

Läs mer och boka här

Rovos Rail genom Zimbabwe

Flera av turerna som lyxtåget Rovos Rail har inkluderar Zimbabwe och vi förstår ju varför. En av dessa turer är Durban till Victoriafallen. Ge er ut på detta 11 dagars äventyr och upplev Sydafrika och Zimbabwe med tåg. Inte bara besöker ni Ardmore Ceramics , och får ta del av Zulufolkets historia, utan ni besöker även här Hwange National Park där djuren upptäcks från tåget och en ovanlig safariutflykt är avnjuten. Denna sejour slutar sedan vid Victoriafallen vid mäktiga Zambezifloden. Resan är på 11 dagar/10 nätter exkl. flygdagar.

Pris från: 40 300 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Läs mer och boka här

Upplev Zimbabwe med Imvelo Safari Lodges ”Connecting People and Nature”

Genom att resa till Zimbabwe och bo på Imvelo´s lodger så bidrar man verkligen till landet och dess lokalbefolkning! Imvelo gör ett fantastiskt jobb genom att bidra till lokalbefolkningen, framförallt till hälsovård, tandvård och skolor. Årligen kommer bland annat tandläkare från Europa och behandlar lokalbefolkningen. Imvelo har byggt 11 skolor och står för underhåll och drift av 13 utav Hwange National Parks totalt 60 vattenhål. Vi kan även se att många av de som jobbar på lodgerna är de som bor i byarna. Och det finns mer att berätta….

Vill du veta mer? Kontakta oss här

Susannes reseblogg – Zimbabwe

I november reste vår kollega Susanne genom Zimbabwe , här är ett stycke från hennes reseberättelse: “Vi stannar till några gånger för att titta på djuren som vi ser längs spåret, giraffer, impalor, gnuer och apor och efter ca tre timmar är vi framme vid Ngamo Sliding. Här sätter vi oss i en öppen jeep och sticker genast in i Hwange Nationalpark för man har hört på radion att man sett två lejonbröder. Mycket riktigt! Strax skymtar två beige kroppar som gömmer sig i det bruna gräset. Vi stannar jeepen bara 6-7 meter från dessa två kattdjur……..”

Läs mer om Susannes reseberättelse härVill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev