Tillbaka

Lake Masek Tented Camp


Lake Masek Tented Camp är en trevlig och mycket bra tältlodge belägen i södra Serengeti alldeles intill Maseksjön som lodgen tagit sitt namn efter. Lodgen tillhör Tanganyika Wilderness Camps som äger och driver ett tiotal av Tanzanias mest välrenommerade och prisvärda safarilodger. Lodgen har ett bra läge för safari året om men framförallt under den europeiska vintern (december – mars) när den enorma migrationen rör sig i området. Lodgen ligger perfekt till för att bevittna migrationen i Ndutu (södra Serengeti) under vintern men tack vare sitt läge nära permanent vatten finns det även gott om djur här resten av året.

Boende
Aktiviteter

Boende

Alla rum på Lake Masek Tented Camp är stora safaritält som är uppbyggda på resta träplattformar. Tälten är stora och bekväma och har riktiga sängar, och badrum med dusch och toalett. Alla rum har dessutom en veranda med utsikt över savannen ner mot Lake Masek. Lodgen har en stor gemensam byggnad med reception, restaurang, lounge och bar. I denna del av lodgen finns WiFi. Överlag är detta en mycket bra safarilodge med boende av hög standard.

Aktiviteter

De allra flesta som bo på Lake Masek Tented Camp gör det under en safari i norra Tanzanias. Lake Masek ligger i Ngorongoro Conservation Area och är perfekt för att se migrationen i södra Serengeti under (den europeiska) vintern. Med sitt läge strax utanför Serengeti National Park (i reservatet Ngorongoro Conservation Area) erbjuds också möjligheten att göra en safari till fots (bush walk) tillsammans med en beväpnad parkvakt. Denna aktivitet är inte tillåten i Serengeti National Park och därmed ett klart mervärde vid boende på lake Masek Tented Camp

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev