Kapstaden, vin, Kruger & Mauritius

17 dagar/16 nätter inkl. resdagar

Från

54 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Kapstaden
  • Vindistrikten
  • Safari i Krugerparken
  • Exotiska Mauritius

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En resa för er som vill resa på tu man hand. En populär kombination av storslagna Kapstaden, vackra vindistrikten, spännande safari i Krugerparken och avkopplande dagar på Mauritius.  Resan är på 17 dagar/16 nätter inkl. resdagar och har högklassigt boende under hela resan.

Följande ingår i resan:

Tic icon

Flygbiljetter

Tic icon

Bagage att checka in samt måltider ombord på flyget

Tic icon

Flygskatter & avgifter

Tic icon

4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost

Tic icon

2 nätter på River Manor Boutique Hotel & Spa inkl. frukost

Tic icon

3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag

Tic icon

5 nätter på 20 Degrés Sud inkl. frukost och middag

Tic icon

2 dagars safari i Krugerparken inkl. entré

Tic icon

Privat transfer från Kapstadens flygplats till Winchester Mansions

Tic icon

Privat transfer från Winchester Mansions till River Manor

Tic icon

Privat transfer från River Manor till Kapstadens flygplats

Tic icon

Transfer från Nelspruits flygplats till Buhala Lodge tur och retur

Tic icon

Privat transfer från Mauritius flygplats till 20 Degrés Sud - Relais & Châteaux tur och retur

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Mauritius

Dag 1. Kapstaden

Ni möts på flygplatsen av vår representant som tar er till ert hotell Cloud 9 Boutique Hotel & Spa som ligger i trevliga området Gardens och nära Kloof Street med flera trevliga restauranger.

 

Dag 2-4. Cape Peninsula

Förslag - City Tour
En guidad stadsrundtur i Kapstaden är ett perfekt sätt att få se lite mer av staden och få en överblick över de olika stadsdelarna. På denna halvdagstur stannar man till i Bo-Kaap och Cape Malay kvarteren och man gör även ett stopp vid Company Garden och South African Museum. Turen avslutas med Table Mountain där man med linbana tar sig upp på det 1000 meter höga berget som är ett signum för Kapstaden och där man får en makalös utsikt över hela Kapstaden. Ett minne man tar med sig efter resan!

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!

Förslag - Kåkstäderna & Robben Island
En heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder och man får en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Efter turen till kåkstäderna kommer ni att ta färjan till Robben Island för en guidad tur. Robben Island är det mest kända, eller ökända, fängelset i landet, som är isolerat från land och har inhyst många politiska fångar, bland annat före detta President Nelson Mandela. Före detta politiska fångar kommer att vara dina guiderna.

Förslag - Guidad heldagstur Cape Peninsula
På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Stellenbosch

Efter frukost hämtas ni av en chaufför som tar er till Stellenbosch. Stellenbosch är framför allt känt för sina vinodlingar och många anser detta vara Sydafrikas högborg när det gäller vin. Här bor ni  centralt i Stellenbosch på vackra River Manor Boutique Hotel & Spa. Strosa runt i den historiska stad, vi rekommenderar ett besök till den botaniska trädgården.
Måltider: Frukost

 

Dag 6. Vinlandet

Förslag – Guidad heldagstur med vinprovning På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide i det vackra vindistriktet Stellenbosch, som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap. Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i Stellenbosch och Franschhoek beroende på vilka viner ni tycker om. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
Måltider: Frukost

 

Dag 7. Krugerparken

Efter frukost hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för inrikesflyget till Nelspruit. När ni landar väntar er chaufför på er och kör er till er safari lodge, Buhala Lodge som ligger vid kanten av Crocodile River, som är den naturliga södra gränsen till Krugerparken. Här kan ni sitta och njuta av utsikten och se djuren komma ner för att dricka. Middag på kvällen.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 8-9. Krugerparken

Idag går ni upp riktigt tidigt för att åka på heldagssafari i Krugerparken. Ni åker i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med ranger/guide. Er guide kommer att berätta massor av alla djur som ni ser och har ni tur så får ni se alla Big Five, det vill säga, elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard och även många andra djur så som giraffer, zebror, gnuer, impalor och massor av fåglar! Middag på kvällen serveras på lodgen.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 10. Mauritius

Det blir väldigt tidig avfärd från lodgen för att åka tillbaka till Nelspruit flygplats där ni checkar in för ert flyga via Johannesburg till Mauritius. Vid ankomst blir ni bemötta av er chaufför som kör er till ert boende för de kommande fem nätterna, 20 Degrés Sud. Detta är ett lyxigt boutique-hotell, med en privat och diskret atmosfär. Denna pärla erbjuder vackert läge, personlig service och riktiga gourmetmåltider.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 11-14. Mauritius

Dessa dagar spenderar ni med sol och bad. I boendet ingår flera aktiviteter så som surfing, paddla kajak, snorkla, åka med glasbottenbåt och vattenskidor. Vi rekommenderar även att ni bokar in någon utfluykt. Kanske åka ut och snorkla med katamaran, uppleva den södra delen av ön som erbjuder romplantage, vacker natur och vattenfall.

 

Mauritius är mest känd för sitt kristallklara turkosa vatten, underbara vita sandstränder, sin kuperade natur och ett underbart tropiskt klimat, spenderar de flesta besökarna sina dagar på stränder med sol & bad. Men det finns mycket mer att uppleva på Mauritius än bara sol, bad, cocktails och kokosnötter. Det har mer och mer blivit en spännande destination som lockar besökare från världens alla hörn med sin romantiska skönhet, kultur, historia och dynamiska atmosfär.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 15. Hemresa

Det är dags att resa hem igen och ni hämtas på hotellet och körs ut till flygplatsen i tid för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa!
​​​​​​​Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris från: 54 985 kr per person, del i dubbelrum inkl.flyg

Detta ingår i priset:


Tic icon
Flygbiljetter
Tic icon
4 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
Tic icon
Flygskatter & avgifter
Tic icon
Bagage att checka in samt måltider ombord på flyget
Tic icon
2 nätter på River Manor Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
Tic icon
3 nätter på Buhala Lodge inkl. frukost och middag
Tic icon
5 nätter på 20 Degrés Sud inkl. frukost och middag
Tic icon
2 dagars safari i Krugerparken inkl. entré
Tic icon
Privat transfer från Kapstadens flygplats till Winchester Mansions
Tic icon
Privat transfer från Winchester Mansions till River Manor
Tic icon
Privat transfer från River Manor till Kapstadens flygplats
Tic icon
Transfer från Nelspruits flygplats till Buhala Lodge tur och retur
Tic icon
Privat transfer från Mauritius flygplats till 20 Degrés Sud tur och retur
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här 

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Extra utflykter som önskas i programmet
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?