Tillbaka

Kanonbra, kort sagt så klaffade allt!


Började fantastiskt med Buhala och Kruger.

Härlig vacker lodge i gött avspänd stil där det kändes helt naturligt med en och annan buffel och elefant i trädgården. Sugar var en trevlig och omtänksam landlady på lodgen och Pat en kunnig guide på safariturerna. Vi hade tur och såg mer vilt än vi vågat drömma om. Boendet i Port Elisabeth var väl inte det bästa men det viktigaste var ändå att det låg nära flygplatsen så att vi hittade dit innan det blev mörkt.

Log In Knyssna hade jättebra personal och ett läge som var bra. Nära till shopping på dagarna och lagom långt till restaurangerna vid hamnen. Vi åkte ut och kollade på delfiner en av dagarna men valarna och vithajarna var det inte rätt säsong för. Vägen vi körde från Knyssna till Franshoek var inte den snabbaste men det var nog ändå värt de extra kilometrarna för landskapets skull. Franshoek var också kanonbra med många bra restauranger.

Bra boende även i Franshoek med trevliga och tillmötesgående ägare och personal. Det var bra att vi bodde där och inte i Stellenboch. Trevlig rundtur bland vingårdarna med guiden Pamela. En dags vinturnerande räckte. Kapstaden var också fantastisk. Sea Point är inte bästa stadsdelen att bo i eftersom det är ganska långt till Waterfront. Men taxi är ju billigt och personalen på Hyde hotel var också mycket hjälpsamma så det var ändå inga direkta problem med det. Kåkstadsturen var klart över förväntan. Mycket intressant och något som man ju inte gärna ger sig ut på på egen hand. Tog ett tag innan vi kunde ta oss upp på Taffelberget. En dag blåste det för mycket och en annan dag var hela toppen insvept under tjocka moln. Förhoppningsvis inte vår sista resa till SydafrikaVill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev