Drömresa – Sydafrika & Mocambique

15 dagar/14 nätter inkl. resdagar

Från

49 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Kapstaden,
  • 2 heldagar med spännande safari i Krugerparken
  • Sol, bad och avkoppling på en privat strand i Mocambique

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

Bättre än så här blir knappast en resa! Känn stadspuls i Kapstaden, prova utsökta viner i vindistriktet, känn hjärtat bulta lite snabbare när ett lejon passerar er jeep under en safari i Sydafrikas största park Kruger och blicka ut över Indiska oceanen från en av de vackraste stränderna i världen, Denna resa kommer ni bli väl omhändertagna och ni kommer att njuta av varje sekund. Förslaget är på 13 dagar/12 nätter på plats, men kan skräddarsys efter önskemål.

Följande ingår i resan:

Tic icon

Flygbiljetter

Tic icon

Bagage att checka in samt måltider ombord

Tic icon

Flygskatter & avgifter

Tic icon

4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost

Tic icon

3 nätter Buhala Lodge, södra Krugerparken inkl. halvpension

Tic icon

5 nätter på Massinga Beach Lodge, Mocambique inkl. helpension samt utvalda drycker

Tic icon

Privat transfer till och från flygplatser

Tic icon

2 safariturer i Krugerparken inkl. entré exkl. lunch

Tic icon

Lån av snorkelutrustning och cyklar på Massinga Beach Lodge

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats blir ni mötta av vår representant som tar er till ert hotell för nästkommande fyra nätter. Ni bor på The Hyde Hotel om ligger i Sea Point nära havet med restauranger runt hörnet. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter och utforska staden.
Måltider: Frukost

 

Dag 2-4. Cape Peninsula

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
(Pris Cape Peninsula Tour: från 855 kr per person, ej inkluderat i totala priset).
Måltider: Frukost

Förslag – Guidad vinprovartur På morgonen hämtas ni upp på hotellet för en guidad heldagstur med engelsktalande guide ut till det vackra vindistriktet Stellenbosch, ca 5 mil från Kapstaden och som framförallt är känt för sina många vinodlingar och vackra bergiga landskap.
Ni åker med en väldigt kunnig guide som tar er runt på olika vingårdar i vindistrikten. Under dagen får man prova olika sorters viner och på många av vingårdarna får man även prova ost och choklad.

Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen och har med sitt medelhavsklimat och varierande jordmån har man riktigt bra förutsättningar för att få fram fina viner. Det finns över 4 000 vinproducenter i landet och vingårdarna sträcker sig över gigantiska områden. Den vanligaste gröna druvan är Chenin Blanc och den blå är Cabernet Sauvignon. Sydafrika har en egen druva som heter Pinotage som ger kraftiga smakrika röda viner. Det är en blandning mellan Pinot Noir och Cinsault.
(Pris Guidad vintur Stellenbosch: från 640 kr per person, ej inkluderat i totala priset)'
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Krugerparken

Efter frukost hämtas ni och blir körda till flygplatsen för en inrikesflygning till Nelspruit som ligger vid Krugerparken där en ny transfer med privatchaufför väntar. Resan med bil tar cirka 1 timme och tar er till underbara Buhala Lodge som ligger vid kanten av Crocodile River, som är den naturliga södra gränsen till Krugerparken. Här kan ni sitta och se djuren komma ner för att dricka.
Måltider: Middag

 

Dag 6-7. Krugerparken

Dessa två dagar går ni upp riktigt tidigt för att åka på heldagssafari i Krugerparken. Ni åker i öppna 4-hjulsdrivna jeepar med ranger/guide. Ni får med er ett frukostpaket som ni äter i parken. Lunch köper ni själva inne i parken.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 8. Mocambique

Efter frukost blir körda till Nelspruits flygplats där ni tar ett flyget till Vilanculos i Moçambique. Här möts ni upp av vår representant som kör er till Massinga Beach Lodge. Med en egen privat strand som överblickar Indiska Oceanen har resorten vunnit priser för LUXURY HIDEAWAY RESORT and LUXURY HOTEL – BEST SCENIC ENVIRONMENT. Ett perfekt boende för er som komma ifrån den vardagliga stressen och bara koppla av.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 9-12. Mocambique

Spendera dagarna som ni önskar. Antingen slappar ni på stranden eller poolen eller så ägnar ni er åt de olika aktiviteterna som resorten erbjuder.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 13. Hemresa

Dags att lämna paradiset och ni flyger från Vilanculos till Johannesburg för er resa hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från er resa.

 

Resfakta Pris

Pris från 49 985 kr per person inkl.flyg

Denna resa till Sydafrika och Mocambique görs på egen hand men med transfer och safariturer.

 

Detta ingår i priset:


Tic icon
Flygbiljetter
Tic icon
Bagage att checka in samt måltider ombord
Tic icon
Flygskatter & avgifter
Tic icon
4 nätter på The Hyde Hotel, Kapstaden inkl. frukost
Tic icon
3 nätter Buhala Lodge, södra Krugerparken ink. halvpension
Tic icon
5 nätter på Massinga Beach Lodge inkl. helpension samt utvalda drycker
Tic icon
Privat transfer till och från flygplatser
Tic icon
2 Safariturer i Krugerparken inkl. entré exkl. lunch
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här  

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flygresa från/till Sverige samt inrikesflyg och flyg till Mocambique
Tic icon
Utflykter i Kapstaden som önskas
Tic icon
Dricks till guider och annan personal
Tic icon
Visum till Mocambique, ca USD85 per person
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?