Tillbaka

Z Hotel


Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image

Z Hotel är ett vackert och trevligt boutiquehotell beläget allra längst uppe på Zanzibars norra udde i Nungwi. Hotellet ligger på en av Zanzibars vackraste stränder där det går att bada oberoende av tidvatten.

Boende
Aktiviteter

Boende

Hotellet har rum i fem olika kategorier:

  • Deluxe garden view och deluxe sea view rooms. Dessa rum ligger i hotellets huvudbyggnad och är exakt likadana. Det enda som skiljer dem åt är att garden view rummen ligger på bottenvåningen och har en altan och utsikt ut mot havet som skyms av växtlighet i hotellets trädgård medan sea view rummen ligger på första och andra våningen med balkong och ostörd utsikt över havet. Rummen är inredda i modern stil med Zanzibariska detaljer och de har alla toalett med dusch och AC.
  • Ocean front cottages. Hotellets ocean front cottages ligger vid stranden och erbjuder ett lyxigt boende i två våningar med totalt 60 kvadratmeter yta.
  • Rooftop suites. Sviterna ligger högst upp i huvudbyggnaden och erbjuder lyxigt boende med 50 kvadratmeter yta och fantastisk utsikt över havet.
  • Th Z suite. Hotellets största svit är på hela 70 kvadratmeter och upptar ett helt våningsplan i en av byggnaderna. Naturligtvis har sviten havsutsikt.

Alla rum på hotellet är lyxigt och modernt inredda och alla är mycket bekväma. Hotellet är populärt och framförallt under peak säsong (juli, augusti samt jul- och nyårsperioden) blir det fullbokat tidigt. Hotellet ligger direkt på stranden och har dessutom en vacker pool med utsikt över havet. Den delen av stranden som ligger närmast hotellet är privat men resten av stranden är offentlig som alla stränder på Zanzibar.

 

Hotellet har en restaurang och bar men det finns även restauranger och barer i närheten av hotellet och det går bra att gå ut och äta på olika ställen när ni bor här då hotellet erbjuder boende med endast frukost inkluderad. De flesta hotell på Zanzibar erbjuder endast halvpension eller helpension.

 

Aktiviteter

Z Hotel inbjuder till  lugn med sol, bad, god mat och lata dagar på stranden men för den som vill finns goda möjligheter till aktiviteter som t.ex.

  • Snorkling utanför Nungwi eller vid Mnemba Island
  • Besök på Baraqa Aquarium där ni kan simma med havssköldpaddor. Baraqa Aquarium ligger i Nungwi, endast cirka 20 minuters promenad från hotellet. Ni kan också ta en taxi dit.
  • Guidad utflykt till Zanzibars historiska huvudstad Stone Town.
  • Guidad tur till Zanzibars kryddodlingar "Spice Tour".
  • Guidad tur till Jozaniskogen där ni kan se den sällsynta röda Colobusapan
  • Segling i traditionell segelbåt, Dhow.

Alla utflykter kan bokas genom oss.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev