Rovos Rail – Sydafrika till Namibia

Se alla bilder

Från

81 250

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Vi börjar i Pretoria och har vårt första stopp i Kimberley, centrum för en världskända diamant rush, där det finns möjlighet att återuppleva 1870-talets känsla av gruvbyn och arbetet här.

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En otrolig resa med 9 nätter ombord, där man färdas 3 400 kilometer från savannerna i Highveld till Atlanten i väst.

 

Vi börjar i Pretoria och har vårt första stopp i Kimberley, centrum för en världskända diamant rush, där det finns möjlighet att återuppleva 1870-talets känsla av gruvbyn och arbetet här. Tåget korsar den norra kapdelen till Fish River Canyon, den största kanjon i världen efter Grand Canyon, och Garas Park med sin Quivert Tree Forest och Giant's Playground. Vi åker sen vidare genom vackra Kalahariöknen till Namibias huvudstad, Windhoek, där vi gör en stadsvandring. Härifrån åker vi på en kort flygtur till Sossusvlei där vi stannar en natt och åker på djurrik safari i Etosha National Park. Tågresan avslutas vid Atlanten i mysiga Swakopmund och Walvis Bay – ett oförglömligt slut på en minnesvärd resa.

Program

Dag 1. Rovos Rail

Idag landar ni i Johannesburg och blir mötta på flygplatsen av en privatchaufför som tar er till ”världens lyxigaste tåg”, Rovos Rail i Pretoria. Färden tar er på nio dagar från savannen i Highveld, Sydafrika till Atlantens blåa hav på Namibias västkust. Ni möts på stationen av en mässingsorkester och ett glas champagne med snacks. En bärare tar hand om ert bagage och tar det till er kupé. I dessa klassiskt renoverade vagnar från kolonialtiden saknas ingenting. De är inredda i mahogny och mässing och allting är väldigt elegant. Här bor ni med helpension och alla drycker ingår. Maten är utsökt och likadant med vinerna. Tåget har även service 24 timmar per dygn. Man klär om till elegantare kläder till middagen, minst kavaj och slips och för damerna gärna en elegantare klänning, under tiden som tåget tar er söderut mot guldfälten i Witwatersrand.

 

Dag 2. Kimberly

På morgonen kommer ni att anlända till Kimberly, centrum för en av världens mest kända ”diamond rush” efter upptäckten av diamanter under slutet av 1860-talet. Här märker man fortfarande av atmosfären från det gamla gruvsamhället, i en stad där de än idag gräver efter diamanter. Ert första stopp på morgonen är stadens ”Diamond Museum” följt av the Big Hole. The Big Hole är ett dagbrott och en underjordisk diamantgruva som sägs vara det största hålet som har grävts för hand. Idag är hålet cirka 215 meter djupt inklusive cirka 40 meter djupt vatten på botten. Den underjordiska gruvan har nyligen stängt ner som arbetsplats och istället gjorts om till turistattraktion. Efter lunch fortsätter färden mot De Aar, genom Karoos halvökenområde.

 

Dag 3. Upington och Namibia

På morgonen finns det möjlighet att göra en 2-timmars tur i Upington innan ni fortsätter färden mot Holoog med stopp i Nakop för gränsformaliteter. Ni är framme runt 23.00 på kvällen.

 

Dag 4. Fish River Canyon & Garas Park, Kalahariöknen

Efter frukost åker ni med en transfer en timme bort för att besöka Fish River Canyon. Detta är Afrikas största kanjon (näst störst i världen efter Grand Canyon) på cirka 100 km med floden Fish River som flyter stötvis genom den under större delen av året och bildar små sjöar för att svämmas över under sensommaren. Sedan åker ni vidare till Keetmanshoop samtidigt som ni korsar den gigantiska Kalahariöknen som med sina 100 miljoner hektar sträcker sig över flera afrikanska länder. På eftermiddagen kommer ni besöka Garas Park, känt för sin stora skog med de vackra kogerträden som växer på och mellan stora stenblock. I samma område finns ”The Giant’s Playground”, stenformationer som har bildats av den magmatiska bergarten diabas. Garas betyder just kogerträd på det inhemska språket Nama.

 

Dag 5. Sossusvlei

Idag packar ni en liten övernattningsväska, för efter frukost har ni en transfer till ett närliggande flygfält för att flyga i ett litet flygplan till Sossusvlei i Namibias öknen (som är världens äldsta). Sossusvlei betyder ungefär ”platsen utan återvändo”. Här kommer ni äta lunch innan ni åker ut på en ökentur genom magnifika, röda sanddynor som sträcker sig flera hundra meter upp i luften. Ni kommer att övernatta och äta middag på Sossusvlei Lodge.

 

Dag 6. Windhoek - Sossusvlei

En härlig morgon där ni tidigt åker ut på en "desert drive" för att äta frukost ute i det vackra ökenlandskapet. Ni körs tillbaks till lodgen för att fräscha till er och har sen en transfer till flygfältet för er flygning på ca 1 timma till Windhoek, Namibias huvudstad . Windhoek är en sprudlande, kosmopolitisk stad  med tyska inslag och influenser, och vid ankomst äter ni lunch och besöker Transport Museum.

 

Middag serveras ombord på tåget på er väg mot Kranzberg.

 

Dag 7. Cheetah Conservation Project

En morgon där ni kan ta det lite lugnt, då frukosten serveras ända till kl. 10.00
Ni kan sen koppla av några timmar och efter lunch är det dags för ett besök på Cheetah Conservation Project i Otjiwarongo. Ett projekt som startade i Namibia 1990, och som är dedikerade till att värna och rädda de vilda geparder som finns i Namibia.

 

Middag serveras ombord på tåget på er väg mot Otavi.

 

Dag 8. Etosha Nationalpark

På förmiddagen kommer er transfer att ta er till lodgen i Etosha National Park där ni ska övernatta. Ni börjar med att äta lunch för att sen på eftermiddagen åka på safari. Etosha National Park sägs vara det bästa stället i Namibia för att se vilda djur och har hundratals arter av såväl däggdjur som fåglar och reptiler. Bland annat har ni chans att få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Kommer ni på sommaren kan ni få se hur delar av den spruckna saltmarken fylls med vatten och lockar till sig mängder med flamingos och pelikaner.

 

Dag 9. Etosha National Park

Ni börjar morgonen tidigt med ytterligare en spänannde safari innan ni äter frukost och checkar ut från lodgen. Lagom till lunch är ni tillbaka på tåget och fortsätter färden mot Atlanten.

 

Dag 10. Walvis Bay

Avnjut er frukost medan ni åker genom Namiböknen till vidare till Walvis Bay. Ni anländer Walvis Bay vid ca 12.00 och här slutar ert äventyr med Rovos Rail. Vi hjälper er med boende eller transfer tillbaka till Windhoek och vidare flyg hemåt.

 

Resfakta Pris

Pris per person 2023 (del i dubbelkupé):
Pullman suite, från 81 250 kr
Deluxe suite, från 108 875 kr
Royal suite, från 139 100 krAvgångar 2023 (9 nätter ombord):Avresa från Pretoria, Sydafrika till Walvis Bay, Namibia 
4-13 april
26 april - 5 maj
18-27 majAvresa från Walvis Bay, Namibia till Pretoria, Sydafrika
15-24 april
7-16 maj
30 maj - 8 juni*************************************Pris per person 2024 (del i dubbelkupé):
Pullman suite, från 107 250 kr
Deluxe suite, från 136 500 kr
Royal suite, från 167 700 krAvgångar 2024 (11 nätter ombord):Avresa från Pretoria, Sydafrika till Walvis Bay, Namibia 
2-13 april
30 april - 11 majAvresa från Walvis Bay, Namibia till Pretoria, Sydafrika
15-26 mars
15-26 april
13-24 maj
17-28 maj
15-26 november

Observera att priset är baserat på valutakursen i februari 2023
Vi reserverar oss mot justeringar i priset eftersom kursen kan ändras. Ovan avgångsdatum är preliminär

I priset ingår:


Tic icon
Allt boende i vald hyttkategori
Tic icon
All mat, frukost,lunch och middag samt afternoon tea på tåget.
Tic icon
Alla alkoholhaltiga och andra drycker
Tic icon
24 timmars full room service
Tic icon
Begränsad tvätt ombord på tåget
Tic icon
Alla utflykter med kvalificerad engelsktalande guide
Tic icon
Vatten på flaska och ett begränsat antal vinsorter till era måltider under de dagar ni bor/äter på lodge
Tic icon
Endast mat ingår vid middagen på Jungle Junction på Victoria Falls Hotel (dryck tillkommer)
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här  

Maten som serveras på tåget är mycket bra och till middagen klär man om till elegantare kläder. Herrar minst kavaj och slips. Dagtid kan man klä sig mer ledigt.

 

För information kring visum för Zimbabwe, Zambia och Tanzania, klicka här: Visum & Vaccinationer

 

Vissa av länderna har malaria och då bör profylax intas. Gula febernvaccin krävs av vissa länder. Är man över 60 år bör detta vaccin inte tas och då får man ett intyg på engelska av sin vaccinationscentral

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?