Från
42 985 kr
SEK
per person
Höjdpunkter:
Det blir en unik resa med ett begränsat antal platser där du kommer att få se och göra allt och lite till som sig bör i Sydafrika. På plats besöker vi flera av Svenska Vinbolagets leverantörer. Hos dessa duktiga vinmakare får vi njuta av underbart vin och också bli guidade i produktionen.
Resan är spikad och innehållet fullspäckat. African Tours & Safaris och Svenska Vinbolaget bjuder in till en välsmakande vin- och matresa till Sydafrika, fyllt med häftiga naturupplevelser och många spännande stopp. Resan är på 11 dagar/10 nätter.
Sydafrika är ett storslaget land med ett spännande djurliv. Vi åker till havet för att spana på valar, äter gott, får tillsammans lära oss att laga specialiteter, provar utsökta viner och får samtidigt tid för äventyr på egen hand. För den som vill kommer det finnas möjlighet att boka till ett safaritillägg för de som vill uppleva mer av det magiska natur- och djurlivet.
I priset ingår:
Flyg: Göteborg – Kapstaden T/R
Boende 8 nätter inkl. frukost
Samtliga gemensamma luncher (7) och middagar (6) samt 10% dricks inkluderat
Vinprovningar, aktiviteter och transfers enligt program
Samtliga inträden under utflykter och studiebesök
Donationer till skolor och kåkstäderna
Jonas Gullberg som färdledare och vinkännare
SAT utbildad lokalguide (engelsktalande) under hela resan (SAT=Sydafrikanska turistbyrån)
Dricks till guide, chaufför och bärhjälp
Ankomst till Cape Town International Airport. Vi möts av vår lokala guide som tar oss till bussen. Vi kör norrut mot Citrusdal och äter lunch längs vägen. Vi checkar in på vårt boende för natten som är det mysiga Piekenierskloof Mountain Lodge. Detta boende ligger beläget med en härlig utsikt över den charmiga staden Citrusdal samt över de spektakulära Cederberg bergen. På kvällen väntar en traditionell Sydafrikansk ”Braai”, dvs. grillkväll, på hotellet.
Efter frukost checkar vi ut från hotellet sedan gör vi ett besök på en skola i området och åker sedan vidare för sen lunch och vinprovning på Lazanou Organic Wines i Wellington. Lazanou är en liten vingård som fått stora utmärkelser de senaste åren. Efter vinprovningen åker vi sedan till Stellenbosch för att checka in för nästkommande två nätterna. Gemensam middag på The Wine Glass inne i Stellenbosch, en mysig vinbar som också är känd för sin goda mat.
Efter frukost på hotellet gör vi första stopp på The Vineyard Connection för vinprovning. Därefter fortsätter vi till vinområdet Franschhoek som betyder ”franska hörnet” på Holländska. Denna vackra vindal inkilad mellan Franschhoek Mountains har en fransk influens som härstammar från invandringen av franska hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vinkunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika områden. Vi tar oss till en prisbelönt vingård, Chamonix Wine Estate, där vi äter lunch och provar fler viner. Därefter åker vi tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag på hotellet.
Efter frukost och utcheckning åker vi mot Hermanus över bergen. Vi stannar till på Bartho Eksteen Wijnskool för vinprovning för att därefter bege oss till Moggs Country Cookhouse för lunch, en familjeägd restaurang vackert belägen i Hemel en Aarde. På eftermiddagen checkar vi in på ett mindre familjeägt hotell strax utanför den lilla byn Stanford. Här bor vi ute på landsbygden med vacker natur och charmiga rum i äldre stil. Gemensam middag på kvällen.
Efter en härlig frukost på hotellet är det dags att ge sig iväg på dagens utflykt, nämligen valsafari. Vi hoppar på en båt för att åka ut och spana efter valar. Viken i Hermanus är speciell på grund av de valar som återvänder hit varje år, för att leka mellan augusti och november. Därmed är det stor sannolikhet att vi kommer få se både valar och delfiner. (Notera att denna tur är väderberoende). Efter förmiddagen på havet är det dags för en gemensam lunch.
Under eftermiddagen finns flera alternativ på aktiviteter bland annat ridning och guidad fågelskådning. Alternativt ligga vid poolen, eller strosa runt i byn. Gemensam middag på hotellet.
Frukost och därefter utcheckning från Hermanus. Ni beger er idag mot Kapstaden, ”the Mother City” längs en bitvis oerhört vacker kuststräcka vid havet. Vi stannar och gör ett besök i kåkstäderna där vi lär oss mer om livet, kulturen och om de utmaningar som de flesta av invånarna lever med dagligen. Vi äter lunch på en restaurang i kåkstaden Khayelitsha. På eftermiddagen åker vi vidare till Kapstaden för en stadsrundtur där vi får ta del av stadens historia. Om vädret och tiden tillåter så tar vi oss upp till Taffelberget. Härifrån har man fantastiska 360-vyer över staden och dess ytterområden. Därefter checkar vi in på hotellet och kvällen avslutas med en gemensam middag.
Efter frukost har ni dagen fri till att utforska vad denna fantastiska stad har att erbjuda. Vi kommer förstås med tips och förslag på aktiviteter & restauranger. Middag på egen hand.
Idag blir en heldag med vackra vyer. Vi åker till Chapman's Peak, besöker Godahoppsudden och pingvinerna i Boulders. Vi äter lunch på Two Oceans Restaurant innan vi åker tillbaka till Kapstaden. Gemensam avskedsmiddag på Gold Restaurant där rätter från hela Afrika serveras tillsammans med underhållning.
Vår härliga resa har nu nått sitt slut och det är dags att resa hemåt. Vi blir hämtade på hotellet och körs till flygplatsen på eftermiddagen i tid för flyget hemåt igen som avgår från Kapstadens flygplats. Med i bagaget har vi många fina minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika.
Pris från: 42 985 kr per person, del i dubbel inkl. flyg
Enkelrumstillägg från: 7 500 kr per person
Priset är baserat på 15 deltagare. Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. valuta- och skatteförändringar. Flygskatterna kan behöva korrigeras pga skatteändringar från flygbolagen. Förändringar i programmet kan inträffa utanför vår kontroll
Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?