Upptäcktsresa på Madagaskar – Stora Rundresan

Se alla bilder

Från

30 725

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Antananarivo, Andasibe Nationalpark, Palmariun privata reservat, Sainte-Marie, Ranomafana Nationalpark, Ampefy m.m.

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En fantastisk rundresa med den engelsktalande guiden Klaus Heimer, som har bott i landet i mer än 12 år som fotograf och journalist. Möt lokalbefolkningen, njut av kunskapen från guiden och många bra fotomöjligheter. ni kommer också att uppleva några kulinariska höjdpunkter och naturligtvis flera möten med lemurerna som bara finns här.

Detta ingår i resan:

Tic icon

Boende på hotell som anges i programmet eller likvärdiga hotell med frukost. På Sainte-Marie med halvpension (frukost och middag)

Tic icon

All transfer enligt programmet

Tic icon

Entréer samt lokala guider till parker eller reservat (Andasibe och Ranomafana)

Tic icon

Bil, minibuss eller buss med chaufför beroende på storleken på gruppen

Tic icon

En flaska vatten per person och dag

Tic icon

Tågbiljett Fianarantsoa – Manakara

Tic icon

Motorbåt Manambato-Akanin ´ny Nofy - Tamatave

Tic icon

Engelsk- och tysktalande guide

Tic icon

Turistkskatt

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här  

Program

 

 

Dag 1. Antananarivo

När ni landar på flygplatsen i Antananarivo så väntar en chaufför i ankomsthallen med en skylt med ert namn på. Han tar er till ert hotell Belvedere för övernattning. Huvudstaden på Madagaskar kallas även Tana.

 

Dag 2. Antananarivo - Andasibe

Tidig morgon och vi lämnar Tana och kör österut till Andasibe. På vägen dit stannar vi till vid reptilparken i Marozevo, där vi kan får se kameleonter och andra djur så som fjärilar och grodor på nära håll. Vi checkar in på Andasibe Forest Lodge. På kvällen finns möjlighet att gå på en nattvandring med guide som lyser med ficklampa för att vi förhoppningsvis ska få se den nattaktiva lemuren ”muslemur”, sovande kameleonter, trädgrodor mm. Vandringen sker på en rak, asfalterad väg. Övernattning på Andasibe Forest Lodge. 142 km och ca 3,5h körtid.
Måltider: Frukost

 

Dag 3. Andasibe - Akanin´Ny Nofy

Morgonen börjar med en vandring med guide i parken Analamazaotra (först lite uppför sedan mestadels rakt fram) där den största av lemurerna finns, Indri Indri. Den kan bli upp till 80 cm lång och har ett sjungande läte som vi förhoppningsvis kommer att få höra. Här finns fler sorters lemurer, olika fåglar och andra djur. Vi avreser sedan till Brickaville och fortsätter sedan på grusväg till Manambato som ligger vid Rasoabesjön. Vi åker sedan båt längs Pangalaneskanalen till Akanin´Ny Nofy (betyder drömmarnas näste) vid Ampitabesjön och Palmarium Hotel eller Annexet. Strömmen drivs av generator som stängs av på natten. Vi åker 125 km på vanlig väg och sedan 7 km grusväg och avslutningsvis 1,5h båtfärd på kanalen.
Måltider: Frukost

 

Dag 4. Akanin´Ny Nofy

På morgonen vandrar vi i Palmarium privata reserrvat där vi får se flera olika sorters lemurer, säkerligen några på riktigt nära håll. När mörkret faller åker vi båt till en liten ö där nattlemurern Aye Aye finns. Övernattning på Palmarium Hotel eller Annexet.
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Akanin´Ny Nofy – Tamatave - Foulpointe

Vi åker motorbåt till fastlandet och Tamatave som är den största hamnstaden på Madagaskar och fortsätter sedan till Foulpointe. Här kan vi beskåda ett gammalt fort, njuta av havet, maten och promenera längs stranden. Övernattning på Manda Beach Hotel. 60km körning och ca 2,5h i båt.
Måltider: Frukost

 

Dag 6. Foulpointe - Soanierana-Ivongo – Sainte-Marie

Vi åker tidigt på morgonen till den östra kusten och Soanierana-Ivongo  tar färjan över till den vackra ön Sainte-Marie som är en gammal piratö. Vi bor på Lakana Hotel som ligger på stranden mellan flygplatsen och staden Ambodifotatra. SKulle det vara för mycket vågor och färjan är inställd, kommer vi att ändra lite i programmet och sover ännu en natt på Manda Beach Hotel i Foulpointe. 100km bilfärd och ca 1,5-2h färja.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 7. Sainte-Marie

Här har vi en ledig dag där vi kan upptäcka södra delen av ön med Ile aux Nattes eller den norra eller östra delen av ön till cykel eller till fots. För de som vill kan man ägna sig åt vattenaktiviteter eller bara slappa på stranden. Passa på att se piratkyrkogården vid lågvatten och njut av den vackra solnedgången. Juli-september så kan ni boka en valtur direkt med hotellet. Övernattning på Lakana Hotel. Om båten till Sainte Marie blev inställd pga fär höga vågor, börjar vi åka tillbaka mot Tana och övernattar i Andasibe eller Moramanga, beroende på tillgänglighet.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 8. Sainte Marie – Antanananrivo

Vi flyger upp (eller åker upp om vi inte kom till Sainte Marie) till Tana och eftermiddagen är fri. Övernattning på Belvedere Hotel.
Måltider: Frukost

 

Dag 9. Antanananrivo – Ampefy

Efter frukost åker vi västerut mot "det vilda väst" och gör flera stop för att fotografera den vackra naturen som vi passerar. Vi stannar till vid en lemurpark där det finns 9 arter av lemurer som har 5 hektar mark att röra sig fritt på. Vi stannar till i en liten by där vi ser flera som gör små bilar och andra saker av återvunna burkar och andra metallföremål som sedan exporteras världen över. Vi åker via Miarinarivo och gör ett besök på ett elevnhem där vi äter lunch (gäller endast när skolan är öppen) Vårt sista stopp för natten är Amefy, som ligger vid sjön Itasy (betyder rik på fisk), där vi övernattar på Kintana Fleuron. 120km och max 3,5h körtid.
Måltider: Frukost

 

Dag 10. Ampefy

Idag utforskar vi området runt Ampefy, vattenfallet vid Lilyfloden, gejsrar och utsiktsplatsen Ilot de la Vierge. I Analavory har dom en marknad som vi besöker. Övernattning på Kintana Fleuron igen. Max 100 km körning, några grusvägar.
Måltider: Frukost

 

Dag 11. Amoefy –  Faratsiho – Antsirabe

Idag åker vi genom ett av de kallaste områdena på Madagskar, vi kör mot Antsirabe, känt för sina rickshaws och ädelstenar. Vi besöker kratersjön Andraikiba och om tiden tillåter också en workshop där de tillverkar miniatyrcyklas av gamla burkar. Övernattning på Flower Palace. 155km körning, och ca. 5h körning
Måltider: Frukost

 

Dag 12. Antsirabe –  Ambositra – Fianarantsoa

Vår resa fortsätter nu söderut genom vackra landskap ner till Fianarantsoa. Vi besöker en utsiktsplats som ger oss en vacker vy över staden Ambalavao. Övernattning på Villa Sylvestre. 240km och 6h körtid.
Måltider: Frukost

 

Dag 13. Fianarantsoa – Manakara

Idag ska vi åka ”Jungle Express Train”. Tåget avgår vid 7-tiden på morgonen och vi kommer att åka över 67 broar och genom 48 tunnlar och genom tropisk skog till Manakara som ligger på östra kusten av Madagaskar. Vid varje station tåget stannar till vid säljs det färsk frukt, fisk och kakor. Tågresan tar i bästa fall 8h men oftast tar den längre tid, ca 10-12h. Innan vi kommer fram till Manakara så kommer tåget åka över landningsbanan och detta finns bara i 3 städer i hela världen. Väl framme i Manakara checkar vi in på vårt hotell Partenay Club.

 

Om tåget inte skulle gå av någon anledning så kommer vi att besöka den historiska delen av Fianarantsoa och sedan åka till Ambalavao för att övernatta på Bougainvillées Hotel. 163km, 8-17h med djungeltåget.
Måltider: Frukost

 

Dag 14. Manakara – Ranomafana

Morgonen är fri för egna aktiviteter. Vi kan gå ner och se när fiskarna kommer tillbaka med sin fångst eller göra en kanottur på Pangalanes kanalen. Sedan åker vi tillsammans vidare upp till Ranomafana. Längs vägen passerar vi palmträd, kryddplantage mm. Vi gör en nattpromenad längs vägen för att försöka få se muslemuren, kameleonter och andra nattaktiva djur. Övernattning på Lodge Chez Gaspard. 200km

 

Om vi inte har kunnat åka tåg så kommer vi att besöka Anjareservatet som ligger ca 12km söder om Ambalavao, där vi har stor chans att se familjer av den s.k. kattalemuren. Vi åker sedan till Ranomafana och övernattar.
Måltider: Frukost

 

Dag 15.  Ranomfana – Sahambavy

Idag besöker vi den ca 40 000 ha stora nationalparken Ranomfana som ligger vid Namorona floden. Här finns bl.a. gyllene bambu lemurer, bruna lemurer och Sifakan (släkt med silkeslemuren).  På eftermiddagen fortsätter vi till Fianarantsoa och härifrån åker vi med ett gammalt tåg till sjön Sahambavy (om tåget fungerar och det är minst 4 personer är med på turen). Annars åker vi bil dit och övernattar på Lac Hotel som ligger precis vid sjön. Ca 65km körning.
Måltider: Frukost

 

Dag 16. Sahambavy – Ambositra

Vi är nu på väg norrut igen och åker till Ambositra. Vi besöker Zafimaniry som är en verkstad där folk arbetar med träsnideri. Övernattning på Grand Hotel. Ca 150km körning.
Måltider: Frukost

 

Dag 17. Ambositra – Antsirabe – Antananarivo

Efter frukost och en promenad genom staden så kör vi tillbaka mot huvustaden via Antsirabe. Beroende på ankomst så finns eventuellt tid att besöka en marknad där vi kan inhandla de sista souvenirerna för den som har plats kvar i bagaget. Transfer tillbaka till flygplatsen för flyga hem mot Sverige igen. Eventuellt så behöver ni en extra natt i närheten av flygplatsen. (Övernattningen tillkommer).170km körning.
Måltider: Frukost

 

Resfakta Pris

Pris från: 30 725 kr per person, del i dubbelrum, exkl. flyg  
Enkelrumstillägg: 5 980 kr

Gruppen består av minst 2 personer och max 15 personer.

Detta ingår i priset:


Tic icon
All transfer enligt programmet
Tic icon
Boende på hotell som anges i programmet eller likvärdiga hotell med frukost. På Sainte Marie med halvpension (frukost och middag)
Tic icon
Entréer samt lokala guider till parker eller reservat
Tic icon
Bil, minibuss eller buss med chaufför beroende på storleken på gruppen
Tic icon
En flaska vatten per person och dag
Tic icon
Tågbiljett Fianarantsoa – Manakara
Tic icon
Motorbåt Manambato-Akanin ´ny Nofy - Tamatave
Tic icon
Engelsk- och tysktalande guide
Tic icon
Turistkskatt
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här  

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flyg till och från Madagaskar, från ca 10 000 kr per person
Tic icon
Inrikesflyg Sainte Marie - Tana, från ca 2 750 kr per person
Tic icon
Visum EUR35 per person. Betalas på plats
Tic icon
Säkerhetsskatt på flygplatsen, ca 100 kr per person
Tic icon
Övriga utflykter på Sainte Marie som bokas på plats
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyg, boende samt valuta- och skatteförändringar

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?