Tillbaka

Sibuya Game Reserve


Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image

Sibuya är malariafritt och en av Sydafrikas mest unika safaridestinationer. Med nästan 400 olika fågelarter och ett överflöd av varierande djurliv från elefanter till utter, och nästan allt däremellan, inklusive Big Five, erbjuder Sibuya boende i två privata och exklusiva lyxiga tältlodger, River Camp som ligger precis vid floden och där man bor perfekt och bekvämt samt säkert med barn. Forest Camp som riktar sig mot vuxna samt Bush Lodge med bara fyra exklusiva rum med halmtak. Alla lodger har byggts på ett miljömedvetet sätt för att göra så lite avtryck som möjligt på naturen och gästerna tas om hand på ett personligt och genuint sätt.

 

Sibuyas reception ligger i Kenton-on-Sea i östra Kapprovinsen, ca 140 km från Port Elizabeth eller East London, och här möts man upp av personal ifrån Sibuya som tar er med båt till ert boende, och redan här börjar upplevelserna. Sibuya har en schemalagd båttransport per dag, kl. 12.00 som ingår i priset. Ankommer man senare finns det möjlighet att boka en privat båttur istället, till en kostnad på ca 1 000 kr. Observera att man behöver vara på plats senast 30 minuter före avgång.

 

En vistelse på Sibuya är en naturlig förlängning till din resa. Oavsett om du kommer från Kapstaden längs med Garden Route på egen hand i bil, eller om du flyger in till Port Elizabeth från de större städerna Kapstaden, Johannesburg och Durban. Från Kenon-on-Sea börjar äventyret med en båtresa på Kariegafloden till er lodge.

 

Här bor man riktigt bra och gör två safariturer per dag och avnjuter goda måltider med drycker som ingår.

Sibuya River Camp
Sibuya Forest Camp
Sibuya Bush Lodge

Sibuya River Camp

Varje tält ligger diskret och nästa svårt att upptäcka i skogen vid floden, och har alla byggts för att skapa så lite avtryck som möjligt på naturen och den vackra omgivningen. En ljus och luftig design gör att allt smälter in så självklart och man får en känsla av att vara ett med naturen.

 

Mellan tälten slingrar sig små gångstigar på trä och på River Camp är det mycket som är anpassat för att kunna ta emot familjer. I tälten finns en stor utfällbar soffa där barn kan sova. Beläget på en gammal flodbank, erbjuder lodgen utsikt över floden från dess avskilda trädäck.

 

Läckra buffémåltider med afrikansk twist åtföljs av prisbelönta sydafrikanska viner i antingen campens boma eller under bar himmel. För dem som har en tredagarsvistelse kan picknick ordnas inne i reservatet eller på den härliga stranden i den närliggande byn Kenton-on-Sea.

 

På Sibuya finns det otroligt mycket att uppleva. Förutom 2 x safariturer per dag i öppen jeep ingår det även en båttur längs med floden ner till havet där man har en mysig picknick tillsammans. Man kan även fiska, paddla kajak och gå på bushwalks.

Sibuya Forest Camp

Forest Camp, med sina gångstigar av trä, har åtta avskilda tält med eget badrum och bekväma king size-sängar — komplett med lyxiga sängkläder och möbler. Fyra av de åtta tälten är utrustade med en utdragbar sovdivan — som gör det möjligt för barn över 12 år att sova tillsammans med sina föräldrar. En mysig öppen spis i varje tält ger en personlig touch och ger värme vid kyligare nätter.

 

Tälten är byggda i harmoni med naturen för att lämna så lite avtryck som möjligt på miljön och för att skydda den omgivande floden. Från tälten har man en härlig utsikt.

 

Eftersom Sibuya är en safarilodge med stort fokus miljö och hållbarhet, kör man nästan uteslutande på solenergi såvida inte vädret ställer till det, för då har man självklart en back-up. Sibuya använder sig av energieffektiv belysning och sollampor som förbättrar atmosfären.

 

Det finns ingen wifi, TV, luftkonditionering eller elfläktar och man har endast sporadisk mobilsignal - vilket gör att lodgens gäster kan koppla av och njuta av naturen.

 

På Sibuya finns det otroligt mycket att uppleva. Förutom 2 x safariturer per dag i öppen jeep ingår det även en båttur längs med floden ner till havet där man har en mysig picknick tillsammans. Man kan även fiska, paddla kajak och gå på bushwalks.

Sibuya Bush Lodge

Bush Lodge har endast fyra sviter så här kan man se fram emot en avkopplande och personlig vistelse.

 

Från det rymliga utsiktsdäcket som omger huvudbyggnaden har man en härlig utsikt över den trädbevuxna dalen nedanför. Sibuya Game Reserve är ett paradis för natur och fågelentusiaster. För den som inte vill ta sig ett dopp i floden har Bush Lodge en inbjudande pool och är en idealisk plats att koppla av mellan safaris eller andra aktiviteter.

 

Sviterna är rymliga och har ett badrum med både ute och innedusch samt ett härligt privat utsiktdäck. Varje svit har te- och kaffefaciliteter och luftkonditionering för varma sommarnätter och en vedeldad spis ger en mysig touch för de svalare vinterkvällarna.

 

Här finns king size- alternativt queen size-sängar och det finns även möjlighet till extrasäng för barn som delar rum med sina föräldrar. Bush Lodge välkomnar barn över 12 år.

 

Bush Lodge är påkopplade på det lokala elnätet, så för de som önskar lite mer komfort när det gäller elektriska apparater, än våra tältcamper, River- och Forest Camp, så är detta det perfekta alternativet.

 

På Sibuya finns det otroligt mycket att uppleva. Förutom 2 x safariturer per dag i öppen jeep ingår det även en båttur längs med floden ner till havet där man har en mysig picknick tillsammans. Man kan även fiska, paddla kajak och gå på bushwalks.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev