Safari i Hwange Nationalpark med Victoriafallen

Se alla bilder

Från

45 995

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Safari i Hwange Nationalpark på två olika lodger, Victoriafallen samt boende på lodge vid märktiga Zambezifloden

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Väder
Gästkommentarer
Karta

Under denna resa till Zimbabwe upplever ni spännande safari i Hwange Nationalpark. Med över 100 arter av däggdjur och nästan 400 fågelarter är detta Zimbabwes största nationalpark. Ni besöker både den sydöstra och den nordvästra delen av parken innan resan avslutas med besök till Zambezi Nationalpark och Victoriafallen. Förutom safari och magisk natur besöker ni även en by där ni får ta del av den lokala kulturen.

 

Detta förslag är på 10 dagar/9 nätter och boendet är av hög kvalité. Avresa året om, dock håller vissa av lodgerna stängt under januari och februari pga. regnsäsong.

I resan ingår:

Tic icon

3 nätter på Camelthorn Lodge inkl. helpension samt utvald dryck

Tic icon

3 nätter på Nehimba Lodge inkl.helpension samt utvald dryck

Tic icon

3 nätter på Zambezi Sands inkl. helpension samt utvald dryck

Tic icon

Safari i öppen jeep med engelsktalande ranger

Tic icon

Entrée till alla parker

Tic icon

Transfer från Victoria Falls flygplats till Camethorn Lodge

Tic icon

Transfer från Camethorn Lodge till Nehimba Lodge inkl. Elephant Express

Tic icon

Transfer från Nemhimba Lodge till Zambezi Sands

Tic icon

Transfer från Zambezi Sands till Victoria Falls flygplats

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Victoriafallen – Camelthorn Lodge

Ankomst till Victoriafallen där er zimbabwiska safariupplevelse börjar. Ni blir upphämtade av vår representant som kör er till Camelthorn Lodge som är belägen i den sydöstra delen av Hwange National Park, denna del är väldigt känd för sina elefanthjordar. Turen tar ca 4-5 timmar och ni får snacks och dryck längst vägen. Väl framme checkar ni in och får en introduktion innan det serveras en tre-rätters middag under den fantastiska afrikanska stjärnhimlen, följt av en sängfösare runt lägerelden.
Måltider: Lunch och middag

 

Dag 2. Camelthorn Lodge

Efter att ha smuttat på nybryggt kaffe/te i er villa njuter ni sedan av frukost innan ni beger er till den närliggande byn, Ngamo. Ni kommer att få en guidad tur genom byn där ni också kommer att få besöka skolan. Här kan ni se några av de många samhällsprojekt som Imwelo lodges driver. Detta är en mycket givande stund och något ni kommer att ha med er hela livet. Ni åker tillbaka till Camelthorn för lunch. Senare under eftermiddagen blir det safari i jeep och vandring i Hwange National Parks akaciaskogar som omger Ngomo savannen, där ni kommer att ledsagas av en fullt licensierad och erfaren guide som kommer att dela sin kunskap och kärlek till ”bushen” med er. I Hwange finns det mycket olika djur och en stor mängd olika fåglar. Varav många olika sorters örnar. Ni stannar sedan vid ett vattenhål för att se solen gå ner och djuren kommer för att släcka sin törst. Där kommer ni att få förfriskningar och tilltugg innan ni åker tillbaka till lodgen och spanar efter djur längs vägen, för att fräscha till er innan middagen. Senare somnar ni till ljudet av den afrikanska bushen omkring er.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 3. Camelthorn Lodge

Efter tidigt morgonkaffe/te ”packar” ni för en hel dag i parken och gör en så kallad ” pump run”, med picknicklunch, safari och siesta under träden vid Mfagazaan Pan. Ett av Imwelos varumärken är just en pump run kombinerat med safari i avlägsna delar av parken. Ni kommer att få möjlighet att hjälpa guiden med det dagliga underhållet vid borrhålspumparna som är hjärtslaget Hwange National Park och dess djurliv. Det finns inga naturliga vattendrag i parken så utan dessa borrhål med vatten hade varken människor eller djur klarat sig, speciellt som det vissa år förekommer torka och inget regn. Imwelo lodges där Camelthorn ingår har sponsrat både borrhål och underhåll i många år. Det blir en lugn safaritur tillbaka till lodgen under eftermiddagen genom parken där ni kommer att möta de glada elefanterna som trängs för att få dricka av det färska vattnet! De älskar det.  Det blir en rolig, minnesvärd och mycket givande dag. Sedan blir det uppfräschning innan det serveras cocktail eller aperitifer vid lägerelden. Efter detta väntas en middag ute under träden.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 4. Nehimba Lodge

Efter frukost är det dags att lämna Camelthorn Lodge. Ni blir först körda till Ngamo Siding för att här kliva på the Elephant Express Rail Car som tar er långsamt upp tågrälsen ända upp till Dete Railway Station, ett annorlunda sätt att uppleva de vilda djuren och den mäktiga naturen. Under denna tur, som tar ca 2 timmar, serveras det dryck och snacks. Ni kliver av och fortsätter till den nordvästra delen av Hwange National Park och till Nahimba Lodge (ca 2 timmar). Koppla av och spana efter djuren som kommer till det vattenhål som finns framför lodgen. På kvällen serveras en tre-rätters middag. För de som vill erbjuds det en nattsafari efter middagen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 5. Nehimba Lodge

Idag åker ni ut på en heldag för att utforska området och leta efter de vila djuren. Ni kommer att utforska området både med bil och till fots. Den norra delen av parken skiljer sig mycket från den södra delen, både när det kommer till topografi, invånare och djurliv. Tillbaka till lodgen för lunch och avkoppling innan ni igen ger er ut för mer utforskning. Ni stannar till för en ”sundowner” (drink i solnedgången) innan ni åker tillbaka till lodgen för uppfräschning och middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 6. Nehimba Lodge

Tidig morgon beger ni er ut för en heldag i Hwange National Park och in till Mandavu Dam för en picknicklunch. Detta är en magisk plats för att se både fåglar och de vilda djuren då platsen ligger belägen uppe på en kulle med en vacker utsikt. Tillbaka till lodgen för avkoppling och en härlig middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 7. Zambezi Sands

Idag lämnar ni vilddjuren i Hwange National Park och beger er till det vilda vattnet i Zambezi River i Zambezi National Park. Turen tar ca fem timmar där tre timmar är inom parken så ni har stor möjlighet här att se de vilda djuren. Väl framme vid Zambezi Sands gör ni er hemmastadda i ert spännande stora lyxiga tält som ligger vid flodkanten. Sitt sedan på det stora trädäcket och titta ut över floden och solnedgången samtidigt som ni smuttar på en cocktail. På kvällen avnjuter ni en fantastisk tre-rätters middag under stjärnorna innan ni går till ert tält och somnar till ljudet av floden som rusar förbi.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 8. Zambezi Sands

Ni börjar dagen med en tidig god frukost och packar sedan en liten väska för dagen. Nu väntar en heldagstur till Victoria Falls Town där ni kommer att få en guidad tur och se Zimbabwes främsta attraktion – Victoriafallen. Mosi-oa-Tunya, på lokalspråk, ”Röken som dundrar” är fortfarande ett av de mest spektakulära naturliga underverken i världen och ett världsarv på UNESCOS lista. Efter detta blir det lite shopping i byn av lokala hantverk. Ni kommer att serveras medhavd picknicklunch och förfriskningar. Efter lunch åker tillbaka till campen i tid för en guidad tur/walk i parken. Ni stannar till längst floden för lite dryck och tilltugg där ni spanar efter djur och ser den vackra solnedgången. Efter detta finns det tid till att fräscha upp er för att sedan njuta av en tre-rätters middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 9. Zambezi Sands

Njut av en tidig kopp morgonkaffe/te på ert privata däck med utsikt över floden, följt av en härlig frukost på flodbanken utanför huvudbyggnaden. Idag kommer ni paddla kanot och utforska the Siansimba Island runt lodgen där det senare serveras en picknicklunch vid kanten av floden. På eftermiddagen, efter lite avkoppling, blir det dags för en promenad i parken som följs av en tur på floden innan middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 10. Hemresa

Idag är det dags att lämna detta vackra land. Med minne och upplevelser för livet så blir ni körda i lagom tid till flygplatsen för resa antingen hem eller kanske vidare för att uppleva mer av denna vackra kontinent.

Resfakta Pris

Pris från: 45 995 kr per person exkl. flyg
(Priset är baserat på avresa med minst 2 personer)

Detta förslag är på 10 dagar/9 nätter och boendet är av hög kvalité. Avresa året om.

Detta ingår i priset:


Tic icon
3 nätter på Camelthorn Lodge inkl. helpension samt utvald dryck
Tic icon
3 nätter på Nehimba Lodge inkl.helpension samt utvald dryck
Tic icon
3 nätter på Zambezi Sands inkl. helpension samt utvald dryck
Tic icon
Safari i öppen jeep med engelsktalande ranger
Tic icon
Entrée till alla parker
Tic icon
Transfer från Victoria Falls flygplats till Camethorn Lodge
Tic icon
Transfer från Camethorn Lodge till Nehimba Lodge inkl. Elephant Express
Tic icon
Transfer från Nemhimba Lodge till Zambezi Sands
Tic icon
Transfer från Zambezi Sands till Victoria Falls flygplats
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset


Tic icon
Flyg, till och från Sverige, från ca 8 000 kr per person
Tic icon
Visum till Zimbabwe, USD 30 per person
Tic icon
Dricks till guider och annan personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- och skatteförändringar

Väder

Gästkommentarer

Vi fick otroligt bra hjälp med att sätta i hop en resa, som visade sig överträffa våra vildaste förhoppningar. Och tack vare den fantastiska personalen på Imvelo blev makens 60-årsdag (och vår bröllopsdag) en oförglömlig upplevelse.
Karin Jansson Myhr och Anders Jansson

 

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?