Tillbaka

Ngorongoro Forest Tented Lodge


 

Ngorongoro Forest Tented Lodge är en mycket trevlig liten tältcamp som vi verkligen gillar och som våra resenärer gillar. Lodgen är liten, med endast tio rum som alla ligger i fasta tält. Lodgen ligger utanför staden Karatu precis på gränsen till Ngorongoro Conservation Area. Alla rum är byggda så att de har en veranda med utsikt över regnskogen på bergsmassivet som bl.a. innehåller den världsberömda Ngorongorokratern.

Boende
Aktiviteter

Boende

Alla rum i Ngorongoro Forest Tented Lodge ligger i fasta tält som är byggda på träplattformar. Rummen har sängar, dusch och toalett. Rummen är inte lyxiga men rustika och mycket välskötta. För er som vill ha ett naturnära och bra men samtidigt prisvärt boende är detta ett riktigt bra alternativ. För er som reser på vår populära resa Tanzaniasafari med Zanzibar kan t.ex. uppgradera Octagon Lodge till Ngorongoro Forest Tented Lodge.

Aktiviteter

De flesta som bor på Ngorongoro Forest Tented Lodge spenderar en eller två nätter här innan eller efter en safari i Lake Manyara eller Ngorongorokratern. Lodgens läge gör att den är ett bra alternativ för boende vid safari i båda dessa parker. Lodgen ligger alldeles i närheten av den lilla staden Karatu som de senaste åren växt till en spännande plats centrum för ett stort jordbruksområde men också med mycket hotell och verksamhet relaterad till turismen. Karatu är dessutom mitti ett område där det bor flera olika folkslag som t.ex. massajer, datoga och waarausha. Staden erbjuder en hel del kulturella aktiviteter för den som vill stanna en dag eller två extra.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev