Mocambique, Krugerparken och Swaziland

Single trip page image
Se alla bilder

Från

13 455

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Boendet sker i enkla, rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch, oftast på rummet. Ni färdas i ombyggda lastbilar, som liknar bussar, varifrån alla har god sikt.

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

Denna resa till Sydafrika och Mocambique är för er med en äventyrlig själ, som har relativt få dagar till förfogande men som ändå vill hinna med massor av upplevelser. Man behöver inte vara vältränad men pigg på naturupplevelser.
Resan till Sydafrika och Mocambique ger er som älskar att se och uppleva exotiska djur, vackra stränder, underbar natur och ett fantastiskt maritint liv en ultimat resa. Passa på innan massturismen kommer till Mocambique.

 

Boendet sker i enkla, rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch, oftast på rummet. Ni färdas i ombyggda lastbilar, som liknar bussar, varifrån alla har god sikt. All mat tillagas av guiden och dess assistent på plats. Ni får gärna hjälpa till och delta vilket ger en trevlig gemenskap. All guidning är på engelska och grupperna består av internationella resenärer, max 24 st, som ger vänner för livet.

 

Vill ni förlänga före eller efter resan med tex Kapstaden, Garden Route osv. kontakta oss.

Program

Moçambique och Swaziland 14 dagar/13 nätter

 

Dag 1: Sydafrika – Mpumalanga, Swaziland – Hlane Royal National Park

Vi har en tidig avfärd från Johannesburg och reser genom Mpumalanga provinsen till Swaziland. Efter att vi passerat gränsen till Swaziland åker vi in i Hlane Royal National Park som är ett stort naturreservat och hem till bl.a lejon, elefanter och vita noshörningar.
Frukost och middag.Valfria tillägg: Vandring, Mountain Bike, Safari och vandra med noshörningar.

 

Dag 2: Hlane Royal National Park

Med över 30 000 hektar är Hlane Swazilands största skyddade område. Från början var detta Swazis kungafamiljs privata jaktmarker men drivs nu av statliga Big Game Parks. Eftersom lejonen går i ett inhägnat område så går det att vandra i parken. Efter en dag i parken så får vi uppleva och se traditionell Swazi dans följt av middag. För Frukost, lunch och middag. Valfria tillägg: Vandring, Mountain Bike, Safari och vandra med noshörningar.

 

Dag 3: Moçambique – Praia do Tofo

Vi åker över till Moçambique och när vi reser norrut fängslas vi av det vackra kustlandskapet innan vi kommer fram till Praia do Tofo och vårt läger för de nästkommande två nätterna. Om man väljer att slappa på den vita sandstranden eller snorkla eller dyka vid några oerhört vackra platser så finns det något för alla i Tofo. Frukost, lunch och middag. Valfria tillägg: snorklinig, dykning och surfing.

 

Dag 4: Praia do Tofo

När det är säsong så är Tofo ett av världens bästa ställen att få se världens största fisk , valhajen. Hela dagen är fri för egna aktiviteter så man kan snorkla, dyka eller bara slappa på stranden. Frukost, lunch och middag. Valfria tillägg: snorklinig, dykning och surfing.

 

Dag 5: Vilanculos

Bazarutos skärgård är Moçambiques främsta destination och det är inte svårt att förstå varför. Det är ett skyddat område med otroligt vackert sjöliv och att snorkla vid ett av reven är bästa sättet att få uppleva det på. På vägen till Vilanculos kommer vi att stanna till vid en lokal hantverksmarknad för att shoppa lite souvenirer. Frukost, lunch och middag. Valfria tillägg: snorkling och hästridning.

 

Dag 6: Utflykt till Bazaruto nationalpark

Utflykten görs i Dow, som är den traditionella båten på Afrikas östkust. Vi seglar ut till ön och har möjlighet att snorkla, bada och slappa dessa två dagar. Bazaruto är en av Mocambiques främsta marinparker. Övernattning på ett litet Bed & Breakfast. Frukost, lunch och middag.

 

Dag 7: Utflykt till Bazaruto nationalpark

Andra dagen av denna utflykt i Indiska Oceanen spenderar vi med att upptäcka de kristallklara vattnen och dess liv. Om vädret blir sämre, vilket är ovanligt så byter vi ut vår Dow till en större och mer bekväm båt. Frukost, lunch och middag.

 

Dag 8/9: Inhambane

Idag reser vi genom kakaoplantagen till den gamla Portugisiska kolonin Inhambane. Denna region vid kusten är väldigt avslappnad och har oerhört vackra stränder. Frukost, lunch och middag. Valfria tillägg: dykning, hästridning, fyrhjuling, snorkling, fiske, båtkryssning.

 

Dag 10: Maputo

Vi åker söderut till Moçambiques huvudstad Maputo. Moçambique blev helt självständigt från portugiserna 1975 efter revolution och inbördeskrig, men har fått politisk stabilitet först på senare år med demokratiska val. Landet genomgår en konstant utveckling eftersom ekonomin växer hela tiden. Frukost, lunch och middag.

 

Dag 11/12: Sydafrika – Kruger National Park

Idag återvänder vi till Sydafrika och till den världskända Krugerparken där vi hoppas få se alla Big 5. Krugerparken är ett av världens mest berömda naturskyddsområde. Vi spenderar två nätter i detta magnifika område för att uppleva Afrikas vilda djur och naturliv. En trevlig safari vid solnedgången och spännande nattsafari går att köpa till på plats om det finns platser kvar. Frukost, lunch och middag.

 

Dag 13: Wildlife Rehabilitation Center

Vi förflyttar oss till Greater Kruger området idag och besöker Moholoholo Wildlife Rehabilitation Center där djuren rehabiliteras innan de släpps tillbaka ut i det vilda. På kvällen får vi uppleva traditionell sång och dans och sedan äter vi en typisk afrikansk middag. Frukost och middag.

 

Dag 14: Panorama Route – Johannesburg

Vi åker längs Panorama Route och stannar vid Blyde River Canyon och Bourkes Luck Potholes. Turen slutar vid ankomst till Johannesburg. Johannesburg har många utsökta restauranger och de flesta i gruppen brukar äta gemensam middag på kvällen. Extra tillval: Middag ute.

Pris

Boendet sker i enklare rena rum men med riktiga sängar och wc/dusch, oftast på rummet. Ni färdas i ombyggda lastbilar, liknande bussar. Alla ser bra och all mat tillagas av guiden och dess assistent på plats. Ni får gärna hjälpa till och delta vilket ger en trevlig gemenskap. All guidning är på engelska och grupperna består av internationella resenärer, max 24 st,  som ger vänner för livet.

 

Pris: 13 455krper person plus s.k local payment på 1 200Rand som betalas på plats. Priset gäller för 2013

I priset ingår:


Tic icon
Måltider och utflykter enligt programmet
Tic icon
Utflykter och safari enligt programmet
Tic icon
Entré och avgifter till parker och reservat

I priset ingår inte:


Tic icon
Flygbiljetter från ca 8 000kr per person
Tic icon
Tilläggspaket med utflykter
Tic icon
Visum till Mocambique, ca 92 USD och bör ansökas hos Ambassaden i Stockholm
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Utflykter som finns som tillval i programmet

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?