Tillbaka

Mnarani Beach Cottages


Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image

Mnarani Beach Cottages är ett trevligt och personligt, litet boutiquehotell beläget på en lugn och vacker strand i Nungwi på Zanzibars norra udde. Mnarani erbjuder mycket prisvärt boende och är ett av våra populäraste hotell på Zanzibar. Hotellet är av mellanklass och inte ett lyxhotell men det är mycket välskött och har en egen strand, pool, restaurang och bar och erbjuder aktiviteter som segling och paddling. Hotellet ligger på en klippa precis ovanför stranden med en lång brygga/boardwalk med solstolar, hängmattor och gungor till barnen med utsikt över Indiska Oceanen. På hotellet finns också ett trevligt spa där ni kan boka massage och andra behandlingar.

Boende
Faciliteter

Boende

 

Hotellet har rum i fem kategeroier plus en honeymoon svit.

  1. Standard Garden View och Standard Sea View Room. Hotellets tio standardrum finns med Garden View och med Sea View. Standardrummen är trevliga men ganska små. Samtliga rum har egen toalett med dusch. Standardrummen har en liten veranda med utsikt mot hotellets trädgård eller ut mot havet. Standardrum kan bokas som dubbelrum eller enkelrum men inte trippelrum.
  2. Deluxe Sea View Room. Hotellets Deluxe Room ligger i en trevåningsbyggnad ut mot havet. Deluxe-rummen har alla en veranda eller balkong med utsikt mot havet. Rummen är större än standardrummen och har ett sovrum plus ett litet pentry och ett badrum med toalett och dusch. Pentryt har diskho, vattenkokare och ett kylskåp men inga kokplattor så det går inte att laga mat på rummet.
  3. Superior Sea View Room. Hotellets Superior Room ligger med fri sikt mot havet i små hus med två rum i varje. Superior-rummen är i två våningar med ett vardagsrum och litet pentry på nedanvåningen och ett sovrum på ett öppet sovloft. På nedanvåningen finns en bäddsoffa och en extrasäng kan sättas in så att det kan bo fyra personer i ett rum. Två av superior-rummen har dörr emellan (interconnected) och är perfekta för större familjer som vill bo tillsammans. Rummen har veranda och balkong med havsutsikt. Pentryt har diskho, vattenkokare och ett kylskåp men inga kokplattor så det går inte att laga mat på rummet.
  4. Familjelägenheter (Garden view). Hotellet har fyra familjelägenheter, två med två sovrum och två med tre sovrum. Lägenheterna är stora och rymliga med ett stort vardagsrum/kök i öppen planlösning och egen toalett/dusch till varje sovrum. Köket har diskho, vattenkokare och ett kylskåp men inga kokplattor så det går inte att laga mat på rummet. Lägenheterna har stor veranda eller balkong.
  5. Sviter. Hotellets två sviter ligger högst upp i huset med Deluxe-rummen. Sviterna har sovrum, vardagsrum och ett stort badrum samt balkong med havsutsikt. Hotellet har dessutom en Honeymoon-svit som ligger bredvid Superior-rummen. Honeymoon-sviten ligger i ett eget hus och är i två våningar med ett öppet sovloft.

 

Faciliteter

 

Hotellet har en pool som är barnvänlig med en grund del och en lite djupare. Poolen ligger skuggit vilket gör att vattnet håller sig lite svalare än i havet och svalkar bra en solig och varm dag. Hotellets restaurang ligger alldeles intill poolen, och baren precis bortanför restaurangen. Det finns trådlöst internet på hotellet men bara i receptionen och restaurangen. Vi har upplevt att signalen är bäst i receptionen. Alla rum har fläkt och AC.

 

Hotellets strand ligger precis nedanför träbryggan och är lätt tillgänglig via en trappa. Det är ganska kraftiga tidvattenskillnader på Zanzibar och vid lägsta lågvatten är det svårt att bada i havet eftersom vattnet drar sig lång ut.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev