Tillbaka

Michamvi Sunset Bay


Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image Single trip page image

Michamvi Sunset Bay på ligger på den lilla halvön Michamvi på östra Zanzibar. Hotellet ligger på den västra sidan av Michamvi-halvön (Ras Michamvi) vid Chwaka Bay och har tack vare sitt läge strand med utsikt över solnedgången, därav hotellets namn. Michamvi halvön har fantastiska stränder men mitt sitt läge har Michamvi Sunset Bay det många andra hotell här saknar; solnedgång vid stranden.

 

Solnedgången vid stranden är dock inte det enda som skiljer hotellet från mängden utan i vår mening är det rakt igenom ett hotell som är lite bättre än de allra flesta. Atmosfären är avslappnad och personlig. Här finns bara 20 rum så det är aldrig någon trängsel.

 

Boende
Aktiviteter

Boende

 

Rummen är enkelt men vackert och trivsamt inredda med stora sköna sängar och stora badrum. Alla rum är vända mot havet men i de allra flesta rum skyms utsikten något av palmer och växtlighet i hotellets trädgård. Rummen på nedervåningen har altan direkt ut mot poolen medan rummen på ovanvåningen har balkong med utsikt mot havet.

 

Hotellets restaurang serverar riktigt god mat med mycket fisk och skaldjur och färska kryddor. Hotellet erbjuder med sitt läge lugn men det är ändå enkelt att ta sig härifrån för att göra utflykter och upptäcka Zanzibar.

 

Sammanfattningsvis så är Michamvi Sunset Bay ett hotell för er som prioriterar att bo riktigt bra och inte vill på ett stort hotell eller i de mer turisttäta orterna på norra Zanzibar.

Aktiviteter

 

Michamvi Sunset Bay är ett hotell som i första hand inbjuder till lugna dagar i vacker omgivning. För den som vill göra mer än att sola, bada och äta fantastisk mat finns dock alla möjligheter. Aktiviteter som vi kan tipsa om i hotellets absoluta närhet är bl.a.

  • Besök på restaurangen The Rock. En restaurang som upptar en egen liten ö precis utanför Michamvi halvön. Vid lågvatten går det att promenera ut till ön, vid högvatten tar ni båt.
  • Vandring genom Mangroveskogar. Stränder alldeles intill hotellet är helt orörda och har fantastiska Mangroveskogar. Vid lågvatten exponeras trädens rötter.
  • Snorkling. Den bästa snorklingen finns på Mnemba Island. Dit kommer ni på en hel- eller havdagsutflykt.
  • Besök i Stone Town eller på Zanzibars kryddplantager
  • Långa promenader längs den långa, lugna sandstranden

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev