Södra Madagaskars höjdpunkter

Se alla bilder

Från

13 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Antananarivo, Ranomafana Nationalparl, Anja Nationalpark, Isalo Nationalpark och stranddagar i Ifaty

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Gästkommentarer
Karta

En fantastisk resa söderut på Madagaskar. Upplev det fantastiska djurlivet, den orörda naturen och en otroligt vacker fauna. En otroligt innehållsrik rundresa som varmt rekommenderas av oss som själva varit där.

 

Denna resa är på 13 dagar/12 nätter exkl. resdagar men kan skräddarsys efter era önskemål. Kan med fördel kombineras med en förlängning till östra Madagaskar.

Tic icon

2 nätter på Residence Lapasoa inkl. frukost

Tic icon

1 natt på Vatolahy Hotel inkl. frukost

Tic icon

1 natt Centrèst inkl. frukost

Tic icon

1 natt på Villa Sylvestre inkl. frukost

Tic icon

2 nätter på Isalo Ranch inkl. frukost

Tic icon

2 nätter på Hotel de la plage inkl. frukost

Tic icon

Bil med engelsktalande chaufför

Tic icon

All transfer mellan hotell och flygplatser

Tic icon

Entréavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Anja, Isalo)

Tic icon

Besök på Ambohimanga och hantverksmarknaden

Tic icon

Kostnad för lokala guider i parker och reservat

Tic icon

Bensin och kostnader för chauffören

Tic icon

Turistskatter och moms

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Europa - Antananarivo

Vid ankomst till Madagaskars huvudstad Antananarivo, även kallad Tana, blir ni mötta på flygplatsen och körda till ert hotell Residence Lapasoa. Hotellet ligger i ett område där flera ambassader ligger och det är några minuters promenad till supermarket och souvenirbutiker. Hotellet har en restaurang som serverar maträtter från Madagaskar och Frankrike.

 

Dag 2. Antananarivo - Antsirabe

Efter frukost åker ni först till en lemurpark, ca 25 km utanför Tana, för den första bekantskapet med öns endemiska lemurer. I parken lever nio arter fritt. Färden fortsätter sedan vidare till Antsirabe som liggers öder om Tana. Vägen dit är väldigt vacker med risfält och odlingar av fruktträd och grönsaker. Efter vägen gör ni ett litet besökpå "Town of Water" kallad så efter de två kraternsjörna samt de varma källorna i området. När ni kommer fram till Antsirabe så bor ni på Chambres du Voyageur. Hotellet är väldigt charmigt med rustik inredning och omgivningarna är full av grönska. 169 km och ca 3h körtid.
Måltider: Frukost

 

Dag 3. Antsirabe - Ranomafana

Efter frukost kör ni mot Ranomafana och stannar till i Ambositra. Här finns de flesta tillverkarna av träsnideri och ni får se hur det går till. Efter vägen passerar ni "le Col de Tapia", en typ av träd, som motstår de gräsbränder som ibland uppstår i området. Landskapet domineras fortfarande av risfält, tallskogar, eukalyptusträd och klippiga bergsformationer. Ni checkar in på ert hotell CentrÉst. Ni gör sedan en nattpromenad längs vägen för att se nattaktiva djur. 240km och ca 5h körtid.
Måltider: Frukost

 

Dag 4. Ranomafana-Fianarantsoa

På morgonen gör ni ett besök till Ranomafana Nationalpark som är hem för olika arter av lemurer som gyllenhalvmaki, brun maki, fåglar, kameleonter, grodor, orkidéer och medicinalväxter. Parken är 40 000 hektar stor och bara 1986 upptäcktes gyllenhalvmaki här och över 100 fägelsorter har registrerats. Promenaden i parken är 3-4 h, oftast promenerar ni på stigar men ibland så lämnar ni dem för att bättre se lemurerna i regnskogen. Ni fortsätter sedan till Fianarantsoa, som är "huvudstaden" för stammen Betsileo. Övernattning på Villa Sylvestre. 295 km och ca 5,5 h körtid.

 

Dag 5. Fianarantsoa - Ranohira

Efter en tidig frukost åker ni vidare till Ambalavao som är centrum för den södra regionen Betsileo, känd för sitt folk, konst och hantverk. Ni kommer att besöka Antemoro pappersfabriken. Här gör dom fina, handgjorda, blomsterprydda papper gjort av fibrer av trädet som kallas "Avoha". Efter Ambalavao stannar ni sedan för att besöka ett litet reservat för att se de charmiga ringsvanslemurer (catta lemurer), en sådan som King Julian i filmen Madagaskar. Sedan fortsätter ni till Ranohira där ni bor på Isalo Ranch. Här bor ni i trevliga små bungalows och det finns en restaurang/bar och en pool.
Måltider: Frukost

 

Dag 6. Ranohira

Ni gör ni morgonvandring på 3-5 h inne Isalo Nationalpark för att upptäcka bergsmassivet Isalo, dess ruinliknande klippor, raviner, endemiska djur och växter såsom såsom pachypodiums, aloe, the satrana (medemiapalmer) och ni får möjlighet att simma i en vacker naturlig pool. Ett dopp här är underbart efter en vandring. Ni bor en natt till på Isalo Ranch.

 

Dag 7. Ranohira - Ifafty

Efter frukost åker ni till Tuléar som ligger vid den sydvästra kusten av Madagaskar. Landskapet har nu ändrats och består av torra skogar och boababträd och några stolt dekorerade Mahafaly-gravar. Ni besöker här ett arboretum med många arter av endemiska arter. Därefter åker ni vidare till Ifaty, som har en vacker strand för strandliv och aktiviteter till havs eller bara sola och bada. Här är den torraste delen av landet och beläget i Deep South, domineras landskapet av taggig skog som består av kaktus, olika euphorbiaceous och didieracea. Ni bor 5 nätter på Hotel De La Plage. Det är ett trevligt ställe som har bungalows vid stranden och det ägs och sköts av en trevlig fransk familj som alla arbetar med och på hotellet. 267 km och ca 5,5 h körning.
Måltider: Frukost

 

Dag 8. Ifaty

Dagen fri är fria för egna aktiviteter. Ifaty ligger på stranden och är en idealisk plats för dykning och snorkling och en populär plats för fågelskådare. Om ni önskar så kan ni boka på flera utflykter. Besök "Reserve Domergue/Reniala Reserve", ett gemensamt reservat där ni kommer att se två typer av baobab-träd, taggiga buskar, reptiler som geckoödlor och kameleont parsoni (den största). Ifaty ligger i den största lagunen i landet och skyddas av ett stort korallrev, vilket gör det till en idealisk plats för dykning och snorkling. På eftermiddagen kan ni gå till byn Mangily där ni kan besöka en lokal skola och samtidigt uppleva en fiskares livsstil, speciellt efter att de har kommit tillbaka från fisket.
Måltider: Frukost

 

Dag 9. Ifaty - Tulear - Antananarivo

Ni har en tidig transfer till flygplatsen i Tuléar och flyger tillbaka till huvudstaden i Madagaskar. På eftermiddagen har ni tid att upptäcka staden. Antananarivo är en av de mest pittoreska huvudstäderna i världen med sina tegelhus uppe på bergssluttningarna, dess trappor och dess små affärer på gatan. Uppe på kullen finns den flera hundra år gamla staden finns kyrkor, antika kungliga platset, den nyrenoverade ståtliga residens som har en storslagen utsikt över slätten nedanför. Ni bor på Residence Lapasoa.
Måltider: Frukost

 

Dag 10. Antananarivo - Hemresa

På morgonen har ni en utflykt till Ambohimanga "Kungens Palats", ca 21 km norr om staden, och upptagen på UNESCO's världsarvslista. Om tid finnes stannar ni till på hantverksmarknaden för ett sista stop för souvenirer innan ni har en transfer till flygplatsen för att ta flyget hemåt efter en väldigt upplevelserik och annorlunda resa.
Måltider: Frukost

Resfakta Pris

Pris från: 13 985 kr per person del i dubbelrum exkl flyg.
Enkelrumstillägg från: 3 500 kr 

Möjlighet till att uppgradera till bättre hotell och med halvpension går samt att lägga till fler dagar vid stranden vid Ifaty. Kontakta oss för pris.

Detta ingår i priset:


Tic icon
2 nätter på Residence Lapasoa inkl. frukost
Tic icon
1 natt på Vatolahy Hotel inkl. frukost
Tic icon
1 natt Centrèst inkl. frukost
Tic icon
1 natt på Villa Sylvestre inkl. frukost
Tic icon
2 nätter på Isalo Ranch inkl. frukost
Tic icon
2 nätter på Hotel de la plage inkl. frukost
Tic icon
Bil med engelsktalande chaufför
Tic icon
All transfer mellan hotell och flygplatser
Tic icon
Entréavgifter till parker och reservat (Ranomafana, Anja, Isalo)
Tic icon
Besök på Ambohimanga och hantverksmarknaden
Tic icon
Kostnad för lokala guider i parker och reservat
Tic icon
Bensin och kostnader för chauffören
Tic icon
Turistskatter och moms
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flyg till och från Madagaskar, från ca 10 000 kr per person
Tic icon
Inrikesflyg Tulear-Antananarivo, från ca 3 000 kr per person
Tic icon
Visum EUR35 per person. Betalas på plats
Tic icon
Luncher, middagar och drycker
Tic icon
Eventuella utflykter i Ifaty
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Övriga personliga kostnader
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vi reserverar oss för prisändringar pga. tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta -och skatteförändringar

Gästkommentarer

Stort tack för ett jättebra researrangemang med toppenguider, chaufför och alldeles utmärkta hotell. Ett fantastiskt land fullt av överraskningar och ett vänligt bemötande av lokalbefolkningen.
Lasse Ziethen med sällskap.

 

Även små utflykter, som besök hos hantverkare, var oväntat bra och roligt.
Linnea med sällskap

 

Över förväntan, vi är supernöjda. Allt flöt på smidigt och njutningen var maximal. Vi fick ut bästa möjliga upplevelse pga er planering och anordning runt omkring, alla olika delar vi fick se och den fantastiska guidningen vi fick av vår driver längs vägen.
Ellinor och Moa

 

Vi fick fantastiska veckor på Madagskar. Vår driver var en klippa, körde superbra och kunde ok engelska och framförallt ordning och reda. Alla ställe vi bodde på var från Toppen bra! till ok när man vet förutsättningarna på Madagskar. Vi skulle rekommendera er om vänner till oss bestämmer sig för att åka till Madagaskar och vi lär återkomma när det är dags för nästa Afrika äventyr. En stor eloge också för hur snabbt ni fick ihop hela resan.
Anette med sällskap

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?