Madagaskar – Paddla kajak och utforska vackra stränder och regnskog

Single trip page image
Se alla bilder

Från

32 275kr

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

Vid ankomst till Madagaskars huvudstad Antananarivo blir ni mötta på flygplatsen av vår representant och körda till ert hotell Pavillion de lÉmyrne.

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En fantastisk resa med aktiviteter i en lite lyxigare variant. Camping i stil med franskt utbildade kockar som serverar alla måltider i St Luce och på Manafiafy, kajakpaddling på den orörda floden genom St Luce Reserve, djurliv, fågelskådning, njut av stranden vid Manafiafy, promenader i regnskogen, utforska öde stränder, Valskådning (juni-december) och snorkling. Resan sker i mindre grupp på max 12 personer med engelsktalande guide.

Program

Dag 1. Europa - Antananarivo

Vid ankomst till Madagaskars huvudstad Antananarivo blir ni mötta på flygplatsen av vår representant och körda till ert hotell Pavillion de lÉmyrne.

 

Dag 2. Antananarivo – Fort Dauphin

Efter frukost åker ni tillbaka till flygplatsen och flyger ner till Fort Dauphin som ligger på den sydöstra kusten av Madagaskar. Flyget tar ca 2 timmar. Här möter vår guide upp er och tar er till en restaurang vid stranden för lunch. Ni checkar sedan in på Kaleta Hotel och slappar resten av eftermiddagen.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 3. Lokaro – St Luce Reserve

Efter en god frukost så börjar äventyret! St Luce Reservatet erbjuder vacker natur på sydöstra Madagaskar. Första dagen av kajakpaddlingen kommer att vara i ca 4 timmar till staden Evatra och ni stannar till för lunch vid kanten av mangroveträd (träd som växer upp ur vattnet). Ni vandrar i ca 2,5 timme till Lokaro och vandringen erbjuder vacker kust och en pool som är formad av naturen, inbäddad i det bergiga kustlandskapet. Reservatet är en halvö som skiljts från huvudön Madagaskar genom floder både från norr och från söder.

 

Reservatet bildades för att bidra till bevarande av denna extraordinära livsmiljö, eftersom det är en del av den allra sista äkta kustskogen som ligger kvar i sydöstra Madagaskar och en av de mest utsatta i landet. Detta naturskyddsområde är avgränsat i öster av Indiska Oceanen och vita sandstränder, i väster genom att slingra färskvattendrag, och i norr och söder av mer skyddade skogar. Det finns ingen by, det finns inga grannar, och eftersom reservatet har färskvatten, marint liv, lite skog, mangrove, våtmark och öppna gräsmarker, finns här lemurer, fåglar, reptiler, däggdjur, havssköldpaddor och krokodiler. Ni tältar vid stranden med vajande palmer!
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 4. Belaveno-St Luce Reserve

Efter frukost vandrar ni norrut genom skog och mangrove. Floden angränsar till skogen och våtmarkerna och här finns kilometerlång vacker sandstrand. Rena paradiset! Vid 09.30 paddlar ni ca 2 timmar och går sedan 20 minuter till en enslig strand där ni avnjuter en god lunch som era kockar fixar. Låt maten smälta medan ni njuter av lugnet och känslan med den fina sanden mellan tårna. Vid 15-tiden paddlar ni vidare i ca 2 timmar till Belaveno där ni tältar för natten.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 5. Ocean Camp-St Luce Reserve

Efter en tidig frukost paddlar ni längs floden, följer skogen längs stranden genom våtmarkerna. Lyssna på naturen och djuren medan ni låter kajakerna glida genom vattnet och känn hur all stress försvinner. Efter en god lunch paddlar ni ytterligare ca 2 timmar till en sjö. Ni vandrar i skogen för att se fladdermöss som är vakna på dagen och äter frukost från träden, s.k. ”fruit bats”.  På kvällen efter mörkrets inbrott gör ni en nattvandring för att få chans att se ”Dwarf och Wolly Lemurs”.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Dag 6. Manafiafy Beach

Efter er sista dag av paddling på ca 2,5 timme kommer ni fram till Manafiafy Beach vid 11-tiden. När ni kommer fram är grillen tänd för lunch och en 30 minuters välförtjänt massage ingår. Ni bor på Rainforest Lodge i en privat bungalow med en liten altan och direkt anslutning till Manafiafy Beach. Eftermiddagen är fri och ni kan njuta av naturen och den vackra stranden.

 

Dag 7-9. Manafiafy Beach

Under dessa tre dagar väljer ni själva vad ni vill göra. Det som är mest känt för denna del av Madagaskar och som är lättillgängligt från Manafiafy är regnskogen som ligger precis vid kusten. Växtligheten är tät med hög fuktighet och är hem till många arter av lemurer, reptiler, fåglar, insekter och orkidéer. Man kan vandra i regnskogen när som helst på dagen och tidig kväll och man får alltid med sig en lokal guide.

Klipporna, öarna och bukterna som omger Manafiafy erbjuder oändliga möjligheter till att utforska denna vackra natur och med en kort båttur kan man nå öde stränder och kan snorkla i kristallklart vatten för att se koraller och vackra fiskar.
Måltider: Frukost, lunch och middag

 

Aktiviteter som ingår är:
•    Paddla kajak i mangroveträsken
•    Tidig morgontur med båt för att titta efter fåglar
•    Dag och nattvandring i regnskogen för att spana efter de 5 olika arter av lemurer som finns här
•    Spana efter valar i ett högt utkikstorn under val säsongen juni-december
•    Snorkla i bukten och vid grottan som finns i närheten
•    Båttur till en närliggande by med lunch (lunchen betalas på plats)
•    Besök till den lokala byn och skolan

 

Aktiviteter som man kan göra men som kostar extra:
•    Massage på lodgen
•    Djuphavsfiske
•    Valtur med båt under val säsongen juni-december

 

Dag 10. Antananarivo

Efter frukost åker ni bil till flygplatsen i Fort Dauphin och flyger upp till huvudstaden Antananarivo där er guide möter er och tar er till ert hotell Pavillon de lÈmyrne för natten och på kvällen äter ni en avskedsmiddag.

 

Dag 11. Hemresa

Er fantastiska resa har nått sitt slut och ni har en transfer till flygplatsen i Antananarivo för ert flyg hem igen. Med er i bagaget har ni fantastiska upplevelser och minnen från fascinerande Madagaskar!
Måltider: Frukost

Pris Resfakta

Pris från 32 275kr per person del i dubbelrum exkl. flyg 
Enkelrumstillägg: 8 030kr
(Gäller i lågsäsong15 mars-20 juni & 21 novevmber-10 januari)

Pris från 35 445kr per person del i dubbelrum exkl. flyg 
Enkelrumstillägg: 8 030kr
(Gäller i högsäsong 21 juni-30 november)

Detta ingår i priset:


Tic icon
Transfer mellan flygplatsen och hotellet i Antananarivo i bil med luftkonditionering
Tic icon
2 nätter på Pavillion de lÉmyrne i Antananarivo med frukost
Tic icon
1 natt på Kaleta Hotel i Fort Dauphin med frukost
Tic icon
3 nätter bush camping med all inclusive (alla måltider, läsk och öl)
Tic icon
4 nätter på Manafiafy Lodge med all inclusive (alla måltider, läsk och öl) samt mycket aktiviteter (se dag 7-9)
Tic icon
Professionell engelsktalande guide
Tic icon
Transport i fyrhjulsdriven bil i sydöstra Madagaskar
Tic icon
Kajaker med utrustning
Tic icon
Entréer till parker och reservat

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flyg till och från Madagaskar, från ca 10 000kr per person med flygskatter
Tic icon
Inrikesflyg, från ca 5 930 kr per person (Antananrivo-Fort Dauphin-Antananarivo)
Tic icon
Visum, kostar EUR30 per person och fås vid ankomst till flygplatsen
Tic icon
Övriga personliga kostnader
Tic icon
Vaccinationer, kontakta en vaccinationscentral för aktuell information
Tic icon
Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Boendet/Campingen

Pavillion de lÉmyrne är ett litet boutiquehotell som ligger mitt i gamla stan och har bara 12 rum.
När ni tältar så bor ni i 3 manstält som har tältsängar och madrass med sängkläder. Dusch och toalett är ”bush style” och måltiderna tillagas av franska kockar och är något speciellt!
Rainforest Lodge har bara 10 rum och erbjuder en härlig blandning av regnskogs boende och lyxig barfota boende på stranden. Ni bor i en privat bungalow med en liten altan och direkt anslutning till Manafiafy Beach

 

Kajakerna

Kajakerna är s.k. Synergy Fluid Double Kayaks, som också har en mittplats och så man kan vara ensam i kajaken och paddla. De är stabila och slitstarka, gjorda av polyeten och de väger bara 33 kg. Kajakerna är 3,8 m långa och 0,86 m breda, med en bärkapacitet på 190 kg. Varje kajak har 2 luckor och innehåller en 15 L "Dry Bag". Varje kajak har ryggstöd på varje sittplats, som kan avlägsnas om så önskas. Er flytväst är en praktisk "en storlek passar alla”. Paddlarna har aluminiumaxel och hårda, slitstarka plastklingor.

 

Vi reserverar oss för prisändringar p.g.a. tillgänglighet på flyg, boende samt valuta- och skatteförändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?