Livsviktiga resor

African Tours & Safaris tillhör Intoit Travel Group. Intoit Travel Group har anor från 1947 och var med och arrangerade de första paketresorna från Sverige ut i en outforskad värld. Mycket har hänt sedan dess. Idag är vi en koncern med fem nischade researrangörer inom exotiska resor, safariresor, dykresor, träningsresor och event & konferensresor.

Under de här dryga 70 åren så har krig, katastrofer, lågkonjunkturer, strejker mm varit återkommande inslag. Men inte någon gång har världen och resandet påverkats så som nu. Under 2020 har vi varit med om att det med bara några timmars framförhållning stängts landsgränser, utegångsförbud införts och att UD har avrått från resor till alla länder i världen. Det är en overklig och tumultartad förändring som världen genomgått under detta år som jag tror att de flesta kommer att minnas. Det har varit och är fortfarande ett exceptionellt läge där alla våra medarbetare gjort heroiska insatser för att på bästa sätt få hem våra gäster, hantera inställda resor och samtidigt förhålla sig till den oro som finns för coronaviruset, både hos våra resenärer och för nära och kära. Det här får konsekvenser. Och du kan göra skillnad.

På många av våra destinationer står besöksnäringen för 20–50% av ekonomin.

Globalt är det 10% av BNP. Vi anlitar i möjligaste mån lokala, småskaliga hotell, restauranger, safarilodger och dykcenter. Turismen är bokstavligt talat livsviktig för dem.

 

Bästa skyddet mot tjuvjakt i Afrikas nationalparker och reservat är turismen.

Utan safariturismen hade elefant, lejon och noshörning med all säkerhet varit utrotade idag. På samma sätt skyddas korallrev och stora landområden med orörd natur av turismen.
Utan dykturismen hade vi haft färre marina nationalparker och färre fiskar och koraller i vattnet
då turismen skyddar mot överfiske och dynamitfiske. Resor och upplevelser som man längtat efter och sett fram emot har blivit inställda. Genom att boka om till ett senare datum hjälper du lokala entreprenörer att överleva och bidrar till fortsatt skydd av djur och natur.

 

Dessutom har du något att se fram emot mitt i Coronakrisen.

Du som ännu inte bokat din resa för sommar, höst och vinter 2021, kontakta oss! I spåren av Corona kan du nu få ännu mer upplevelser för pengarna än tidigare. Det kommer en vardag även efter Coronapandemin. Och även om det här är den värsta krisen vi gått igenom sedan 1947 så är vårt engagemang och vår passion för att skapa oförglömliga reseupplevelser lika stort som tidigare. Alltid 100% klimatkompenserat och med en AAA-rating som gör att du kan känna dig extra trygg.
Med vänliga hälsningar
Ulf Hansen
VD Intoit Travel Group
Bolagen som ingår i Intoit Travel Group är:
African Tours & Safaris – Afrikaresor & safariresor
Hummingbird Lifestyle Travel – Exotiska resor
Scuba Travel – Dykresor över hela världen
Hummingbird Grupp & Konferens – Events & konferensresor
Invictus Travel & Training – Träningsresor
More Sailing – seglingsresor över hela världen