Tillbaka

Lake Burunge Tented Camp


 

Lake Burunge Tented Camp är en trevlig och mycket välskött safarilodge med ett utmärkt läge för safari i såväl Tarangire som Lake Manyara. Lodgen ligger vackert vid sjön som lodgen tagit sitt namn efter. Sjön ligger strax utanför Tarangire men eftersom det är en permanent sjö finns det alltid mycket djur kring sjön och i lodgens närhet. Lake Burunge Tented Camp passar er som vill bo bra men samtidigt till ett rimligt pris.

Boende
Aktiviteter

Boende

Lodgen har 30 rum. 20 rum på lodgen ligger i fasta safaritält som är byggda på resta träplattformar en bra bit ovanför marken, ytterligare 10 rum ligger i bungalows som har fasta väggar. Oavsett om ni bor i tält eller Bungalow bor ni rymligt med trevlig inredning, riktiga sängar, stor badrum med toalett och dusch och en veranda med utsikt över Lake Burunge. Lodgen har också en stor gemensam byggnad med lounge, restaurang, bar, reception och en pool.

 

Aktiviteter

De allra flesta som bor på Lake Burunge Tented Camp gör det i samband med en safari i Lake Manyara och/eller Tarangire. Därutöver ordnar lodgen guidade safaris till fots (bush walk). detta kan göras eftersom lodgen ligger strax utanför Tarangire National Park (bush walk är inte tillåten inne i parken). Området är rikt på djur och under en bush walk kan ni se ett antal olika sorters antiloper och gräsätare som t.ex. zebra och gnu. Guiderna som guidar på bush walks är extremt kunniga i den lokala floran och faunan och berättar om det lokala djur- och växtlivet. För den som vill går det också att arrangera privat sundowners vid lodgen.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev