Från Okavangodeltat till Kalahariöknen

Se alla bilder

Från

59 785

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Safari med jeep i Savuti, Chobe National Park
  • Safari med mokoro-kanot samt vandringssafari i Okavangodeltat
  • Besök till Kalahariöknen med safari och möte med bushmen

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

Denna safariresa är för er som vill besöka tre helt olika områden i magiska Botswana. Resan börjar med en mindre besökt del av Botswana, Savuti, som ligger i sydvästra delen av Chobe Nationalpark. Savuti har utvecklat ett rykte genom åren som ett av världens främsta rovdjursområden och ståtar med en av de högsta koncentrationerna av vilda djur på den afrikanska kontinenten. Lägg sedan till några nätter i det kända Okavangodeltat med safari till fots och safari i mokorokanot med guide så är denna innehållsrika safari perfekt för djurälskaren och genom att flyga i litet plan mellan parkerna sparar man mycket tid. Avsluta med att besöka Kalahariöknen och Deception Valley Lodge som ligger beläget precis vid gränsen till Centrala Kalahari Game Reserve. Detta förslaget är på 7 dagar/6 nätter men kan självklart skräddarsys efter era önskemål.

Följande ingår i resan:

Tic icon

2 nätter på Camp Savuti, Chobe National Park inkl. helpension med utvalda drycker

Tic icon

2 nätter på Oddballs Enclave, Okavango Deltat inkl. helpension med utvalda drycker

Tic icon

2 nätter på Deception Valley Lodge, Kalahariöknen inkl. helpension med utvalda drycker

Tic icon

Flyg med mindre propellerplan mellan lodgerna

Tic icon

Aktiviteter enligt program

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Flygfoto över Viktoria fallen zambia

Dag 1-2. Chobe Nationalpark

När ni landar på eftermiddagen i Maun, möts ni av vår representant från Delta Air som hjälper er ombord på ett litet flygplan som tar er till Camp Savuti. Camp Savuti ligger 20-40 minuters bilresa från Savutis landningsbana i Chobe Nationalpark. På vägen från landningsbanan till Camp Savuti gör ni safari och letar efter djur.

 

Savuti Marsh, Savutikärret, vars vatten kommer ifrån Savuti Channel, har utvecklat ett rykte genom åren som ett av de världens främsta rovdjursområden och ståtar med en av de högsta koncentrationerna av vilda djur på den Afrikanska kontinenten. Här finns också ett stort antal elefanter och flodhästar. Ett antal prisbelönta dokumentärfilmer har spelats in i Savuti om dess djurliv. Savutikanalen, torr sedan 1982, ”floden som försvann” började flöda igen 2010 och årligen sedan dess har Savuti Marsh varit fyllt av vatten. Detta område med sitt söta saftiga gräs lockar till sig växtätare av alla de slag och i deras fotsteg kommer rovdjuren. Camp Savuti är ett litet, intimt läger bestående av 5 lyxiga tält i Merustil med alla bekvämligheter och kan ta emot max 10 gäster i komfort och stil. Tälten står placerade så att man garanteras avskildhet och ger en måttfull opretentiös nivå av exklusivitet i hela lägret. Varje tält står på en plattform med vacker utsikt över Savuti Channel. Tälten är stora och rymliga med egna badrum. På Campens område finns det en bekväm och intim lounge, bar och matsal, alla med utsikt över Savuti Channel.

 

Aktiviteter som erbjuds är morgon och eftermiddag safari i jeep med guide genom Savuti och Chobeparken och längs kanten av Savutekanalen och kärret. Safarifordonen är öppna för att underlätta djurskådandet samt fotograferingen. I området finns också ett fantastiskt fågelliv och den öppna karaktären av landskapet gör att det är enkelt att få tillgång till spektakulära djurupplevelser och fantastiska fotomöjligheter.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

 

Dag 3-4. Okavangodeltat

Efter frukost är det utcheckning och ni blir körda till flygfältet för att ta planet vidare till Okavangodeltat och Oddballs´Enclave. The Enclave är beläget på en liten ö strax utanför den sydvästra kanten av Chiefs Island, djupt i hjärtat av Okavangodeltat och gränsar till Moremi Game Reserve. Lägret är tillgänglig endast med lätta flygplan. Vid ankomst möts ni på landningsbanan av er privata guide som kommer att vara er guide under hela er vistelse här och välkomnas till ön.

 

På Oddballs ' Enclave kan det bo högst 10 gäster åt gången, i "meru styled" tält, vilket gör det till ett klassiskt och intimt läger i ganska enkel rustik stil. Tälten står på upphöjda trädäck, var och en med ett privat badrum med varmt och kallt rinnande vatten med vasstak och väggar och en al fresco bucket shower, en slags utomhus hinkdusch beläget ihop med tältet. Man sover i riktiga sängar med sköna sänglinnen. Detta är ett riktigt äventyrligt, ursprungligt men ändå bekvämt sätt att göra safari på, en nära naturen upplevelse. Det finns flera olika upphöjda ställen på Campen för gäster att sitta på för att kunna se ut över deltat. Ett perfekt för solnedgången, ett för djurlivet runt campen etc. Måltiderna avnjuts på ett däck med fantastisk utsikt över floderna och vattnet till skogarna långt bort. The Enclave erbjuder endast, vandringssafari med guide och utflykt i mekorokanoter (s. mokoro ), den traditionella kanoten som är utgrävd ur en trästock.

 

Er privata guide (högst två gäster per guide) är född och uppvuxen i området och har en hel del spännande saker om naturen etc att berätta. Ni bestämmer själva med guiden om hur ni vill lägga upp era dagar. Han äger själv sin mokorokanot och kommer att ta med er ut på tidiga morgnar och eftermiddagar till närliggande öar, där han kommer att vandra med er, walking safari, för att visa djurlivet och det spektakulära landskap som är Okavango. Om ni vill kan Campen packa en picknick lunch åt er så att ni kan vara ute hela dagen utan avbrott.

 

På Walking safarin är guiden obeväpnad, bland hela skalan av Afrikas vilda djur, är detta en upplevelse som ni kommer att leva med under en lång tid. Er guide är intim med detta landskap och dess djur och hans kunskap om stora och små saker kommer att slå er med häpnad.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

 

Dag 5-6. Kalahari

Idag fortsätter ni er söderut till Kalahari och till Deception Valley Lodge. Kalahariöknen sträcker sig genom Angola, Zimbabwe, Namibia, Sydafrika och Botswana och är ett enormt bäcken av sand som sträcker sig över 2 500 km. Där finns inget permanent ytvatten, men till skillnad från den klassiska öknen finns här mycket vegetation, bland denna många akacior och gräs på till synes ändlösa slätter. Hjordar med gemsbockar och springbockar kommer för att beta, och lejon, geparder och schakaler följer i sin tur hovdjuren. Andra djurarter som förekommer är giraff, brun hyena, vårtsvin, afrikansk vildhund, leopard, strimmig gnu, eland-, kudu och röd koantilop. Parken upprättades ursprungligen för att ge det bushlevande sanfolket, ett jägar- och samlarfolk, en fristad. I dag har de flesta av bushmännen övergivit det traditionella bushlivet och bor i byar i södra delen av parken. Lodgen ligger med utsikt över ett vattenhål där djur dagligen kommer ner för att dricka. Åk ut på safariturer på jakt efter de vilda djuren, men ett besök på Deception Valley Lodge är inte fulländat om man inte tar en promenad med bushmen och får ta del av hur de brukade leva. Lodgen består av åtta rymliga sviter och erbjuder en lounge som överblickar vattenhålet samt en pool.
Måltider: Frukost/Lunch/Middag

 

Dag 7. Hemresa

Sista dagen hinner ni med en tidig morgonsafari och sedan serveras frukost. Ni lämnar Deception Valley Lodge med ett litet flygplan och flyger tillbaka till Maun för er vidare resa. Ni kan med fördel lägga till fler dagar i Botswana, flyg upp och besök de vackra Victoriafallen eller varför inte avsluta med sol & bad på Mauritius. Kontakta oss för ett skräddarsytt program.

Resfakta Pris

Pris från: 59 785 kr per person, del i dubbelrum exkl. internationella flyg

 

Detta ingår i priset:


Tic icon
2 nätter på Camp Savuti, Chobe National Park inkl. helpension med utvalda drycker
Tic icon
2 nätter på Oddballs Enclave, Okavango Deltat inkl. helpension med utvalda drycker
Tic icon
2 nätter på Deception Valley Lodge, Kalahariöknen inkl. helpension med utvalda drycker
Tic icon
Flyg med mindre propellerplan mellan lodgerna
Tic icon
Aktiviteter enligt program
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Flyg från och till Sverige, pris från ca 12 000kr per person
Tic icon
Turismskatt, USD30 per person
Tic icon
Drick till guider och annan personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta din lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Priset är baserat på mellansäsong. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?