Tillbaka

Kinasi Lodge


Kinasi Lodge är ett litet och familjärt hotell beläget på en fantastisk strand inne i Mafia Island Marine Park. Mafia Island Marine Park är ett stort marint reservat som skyddar havet och korallreven och även strandmiljön på och utanför de sydöstra delarna av Mafia Island.

 

Tack vare sitt läge i det marina reservatet erbjuder Kinasi Lodge fantastisk snorkling, direkt från stranden eller med båt, och möjligheter att se valhajarna som finns runt Mafia Island året om men framför allt ses under svensk höst och vinter.

 

Kinasi Lodge är familjevänligt och passar bra för er som reser med barn och ungdomar liksom det passar för äldre och för bröllopsresenärer.

Boende
Aktiviteter

Boende

Rummen på Kinasi Lodge är alla individuella och unika och alla har ett eget namn, Azania, Britania, China, Egypt osv. Rummen är inredda i Swahilistil, den stil som utmärker Östafrikas kustområde och som är en blandning mellan arabiskt och östafrikanskt. Rummen är rymliga och vackert inredda. Samtliga rum har eget badrum med toalett och dusch/bad. Rummen är individuella men finns i kategorierna sea front och garden. Det är dock aldrig långt till havet och stranden oavsett vilket rum ni bor i. Hotellet har bara 15 rum så det blir aldrig någon trängsel här. Boendet på Kinasi Lodge är med helpension och alla måltider äts i hotellets restaurang. Hotellet har en pool att bada i om ni inte vill bada i havet.

 

Aktiviteter

Med sitt läge inne i det marina reservatet är den självklara aktiviteten på Kinasi Lodge snorkling. En mycket populär aktivitet är också att se, och simma med, valhajarna. Hotellet anordnar utflykter för att se valhajarna. Bäst är chanserna att se dem mellanoktober och mars.

 

Hotellet anordnar också båtturer så som segling i solnedgången eller längre segling med picknick på öde stränder. Guidade fågelskådarturer på ön anordnas också.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev