Kapstaden, vin & safari – Garden Route

Se alla bilder

16 dagar / 15 nätter inkl. resdagar

Från

34 570

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Kapstaden
  • Franschhoek
  • Oudtshoorn
  • Knysna
  • Gondwana Game Reserve
  • Hermanus

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

Detta är en toppenresa för er som vill resa på egen hand! Ni startar i Kapstaden och fortsätter sedan till Franschhoek, vidare till Oudtshoorn och Knysna. Ni vänder sedan tillbaka mot Kapstaden och bor på en fantasisk safarilodge strax utanför Mossel Bay, för att sen avsluta i Hermanus innan hemfärd. Denna resa innehåller flera oförglömliga upplevelser, väldigt bra boende och mycket av det bästa Sydafrika har att erbjuda! Resan är på 17 dagar/16 nätter.

Följande ingår i resan:

Tic icon

Flygbiljetter

Tic icon

Bagage att checka in samt måltider ombord på flyget

Tic icon

Flygskatter & avgifter

Tic icon

3 nätter på Cloud 9 Boutique Hotel & Spa inkl. frukost

Tic icon

2 nätter på La Fontaine Guest House inkl. frukost

Tic icon

1 natt på La Plume Guest House inkl. frukost

Tic icon

3 nätter på Head over Hills inkl. frukost

Tic icon

3 nätter på Gondwana Game Reserve inkl. frukost, lunch, middag och safari

Tic icon

1 natt på Whale Rock Luxury Lodge inkl. frukost

Tic icon

Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden

Tic icon

En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer  här  

Program

Dag 1. Kapstaden

Vid ankomst till Kapstadens flygplats hämtas ni av vår representant som kör er till ert hotell Cloud 9 Boutique Hotel & Spa för nästkommande 3 nätter. Hotellet ligger i trevliga området Gardens och nära Kloof Street där det finns massor av trevliga restauranger och butiker.

 

Dag 2-3. Kapstaden

Förslag – Guidad heldagstur Cape Peninsula På morgonen hämtas ni upp för en guidad heldagstur med engelsktalande guide runt den vackra halvön Cape Peninsula, med besök på legendariska Godahoppsudden. Ni följer kustvägarna söderut mot udden och kör bland annat via Chapman’s Peak Drive, som ofta sägs vara en av världens vackraste vägsträckor. Förutom att besöka Cape Point och Godahoppsudden stannar man även till vid Boulders Beach utanför Simonstown, för att se den stora kolonin av afrikanska Pingviner som finns här. Innan man åter är tillbaka i Kapstaden hinner man med att besöka den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch Botanical Garden. En dag med många olika upplevelser och som är något man inte bör missa!
Måltider: Frukost

Förslag: Kåkstäderna & Robben Island
En heldagstur med en guide som berättar och visar er runt i en av Kapstadens kåkstäder och man får en upplevelse som fastnar både i minne och hjärta för all framtid. Efter turen till kåkstäderna kommer ni att ta färjan till Robben Island för en guidad tur. Robben Island är det mest kända, eller ökända, fängelset i landet, som är isolerat från land och har inhyst många politiska fångar, bland annat före detta President Nelson Mandela. Före detta politiska fångar kommer att vara dina guiderna.

För dig som enbart vill besöka Robben Island rekommenderar vi att detta bokas i god tid före avresan.
Turen ut till ön där Nelson Mandela satt fängslad i så många år, tar ungefär 4 timmar totalt. Bokas lättast online på egen hand och kostar ca 350 kr/person.

Dag 4. Franschhoek

Ni får en hyrbil levererad till hotellet på morgonen. Det tar en knapp timma att ta sig till Franschhoek, gourmethuvudstaden i Sydafrika. Ta det lugnt och ta er t.ex. till Stellenbosch och ta en promenad och ät en god lunch i denna vackra och trevliga universitetsstad. Sedan checkar ni in efter på läckra La Fontaine Guest House som ligger mitt i den lilla staden. Detta är ett litet fint Guest House med bra service och känsla som totalrenoveras under sommaren 2018. Nu kan ni njuta av mycket god mat och goda viner i denna lilla pittoreska stad och här finns ett flertal gourmetrestauranger och trevliga boutiquer.

 

Dag 5. Franschhoek

Förslagsvis kan ni hoppa på Franschhoek´s trevliga Winetram för att komma till fler vingårdar. Det finns ett alternativ med hop-on/hop-off där man åker en speciell linje beroende på vilka vingårdar man vill besöka. Pris för detta ligger på ca R220 per person. Det som tillkommer är kostnaden för vinprovning (ca R20-60/vinprovning). Vingårdarna man besöker på deras hop-on/hop-off rutt är lite enklare och större för att kunna ta emot mycket folk, men det är trevligt att få se många olika.
Ett annat mycket trevligt alternativ som Winetram har, är deras ”Curated Wine Experience”.
Under en heldag får man lära sig mer om viner, besöka två ”premium” vingårdar med vinprovning, 3 rätters lunch samt transporten med tåget. Det ligger på R1050 per person. Annars kan ni bara koppla av och njuta av den underbara omgivningen.
Måltider: Frukost

 

Dag 6. Oudtshoorn

Ni fortsätter er färd öster ut på Route 62 till Oudtshoorn. Staden är känd för sina strutsuppfödningar och här bor flest strutsar i världen. I Oudtshoorn bor ni på ett av våra favoritställen La Plume Guest House. Detta guest house finner vi i det lugna, vackra Olifants River Valley med en spektakulär vy över Swartberg Mountains. Besök gärna en strutsfarm på eftermiddagen eller Cango Caves som är en av världens största grott samling med droppstensformationer och vi förbokar gärna middag åt er på La Plume om ni önskar!
Måltider: Frukost

 

Dag 7. Knysna

Knysna Färden går vidare via Robinson Pass ner till Garden Route och ert resmål för dagen, Knysna. Här kommer ni bo i 3 nätter för att utforska staden och dess omgivningar. Ni bor på Head over Hills som är ett unikt 5-stjärnigt boutiquehotell som är beläget på en av de mest eftertraktade platserna i Knysna, the Heads, och har en lugn miljö med oändlig havsutsikt över Indiska Oceanen och lagunens mynning. Här kan ni njuta av spektakulära solnedgångar och se delfinerna surfa i vågorna och valarna leka ute till havs. Head over Hills är ett litet och exklusivt hotell med åtta rum med egna balkonger som garanterar lyxig komfort. Tre av rummen har till och med var sin Hästenssäng. Det finns en restaurang, bar och vinkällare. Pool och jacuzzi finns på terrassen och samtliga rum garanterar utsikt, antingen mot havet eller mot lagunen.
Måltider: Frukost

 

Dag 8-9. Knysna

Kör runt och titta på alla vackra platser i och kring Knysna. Här finns mycket att göra, ta en båttur ut till Featherbed Nature reserve för en guidad promenad, besök Monkeyland, en fristad för apor där ni vandrar fritt med dem eller besök deras ”syster” Birds of Eden, en fristad för fåglar som flyger fritt. Detta område kallas för the Crags och ligger alldeles utanför Plettenberg. När ni är i ostronhuvudstaden skall ni naturligtvis äta dessa godsaker på plats. Besök gärna Knysna Oyster Company eller åk på en 3 timmars båttur för att leta efter valar och delfiner. För den som är golfintresserad finns här 2 bra golfbanor, Pezula och Simola.
Måltider: Frukost

 

Dag 10. Gondwana Game Reserve

Efter frukost och utcheckning kör ni västerut längs kusten till Mossel Bay och svänger sedan av norrut till Gondwana Private Game Reserve. Detta privata reservat är malariafritt, består av ca 11 000ha mark och erbjuder en chans till att få se The Big Five, dvs. lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Landskapet är väldigt öppet och man kan ganska lätt skåda hjordar av andra djur så som eland, giraffer och zebror. Redan samma eftermiddag åker ni ut på er första safari! Är man ett par så bor man på deras main lodge, Kwena Lodge. Är man ett större sällskap, varför inte bo i deras Ulubisi House där ni har en egen kock och butler som tar väl hand om er mellan aktiviteterna!
Måltider: Frukost/Middag

 

Dag 11-12. Safari

Dessa dagar ägnar ni er åt spännande safari i öppen jeep, vandringssafari och ni kan även cykla mountain bikes och det finns ett speciellt spännande program för barn från 6 år. Djuren vandrar fritt på lodgen så ni kommer att bli eskorterade till era rum efter mörkrets inbrott. En spännande känsla som levererar det genuina vilda Afrika!
Måltider: Frukost/Middag

 

Dag 13. Hermanus

Efter några spännande dagar i djurens tecken är det dags att resa vidare västerut till Hermanus. Resan tar ca 3,5h och om ni reser under juli till november, rekommenderar vi att ni förlänger vistelsen med en natt extra i Hermanus för att ha mer tid att beskåda valarna som kommer hit till kusten för att para sig och man kan se dom direkt från land, helt fantastiskt!
Måltider: Frukost

 

Dag 14. Hemresa

Efter frukost kör ni tillbaka till Kapstaden och flygplatsen, där ni lämnar tillbaka bilen och påbörjar resan hemåt. Med er i bagaget har ni många härliga minnen och upplevelser från fantastiska Sydafrika!
Måltider: Frukost

 

 

Resfakta Pris

Pris från 34 570 kr per person del i dubbelrum inkl. flyg

Detta ingår i priset:


Tic icon
Flygbiljetter
Tic icon
3 nätter på Cloud Nine Boutique Hotel & Spa inkl. frukost
Tic icon
Flygskatter & avgifter
Tic icon
Bagage att checka in samt måltider ombord på flyget
Tic icon
2 nätter på La Fontaine Guest House inkl. frukost
Tic icon
1 natt på La Plume Guest House inkl. frukost
Tic icon
3 nätter på Head over Hills inkl. frukost
Tic icon
3 nätter på Gondwana Game Reserve inkl. frukost, lunch, middag och safari
Tic icon
1 natt på Whale Rock Luxury Lodge inkl. frukost
Tic icon
Privat transfer från flygplatsen till ert hotell i Kapstaden
Tic icon
En hyrbil, D klass, Nissan Almera eller liknande enligt program i 11 dagar med automatlåda, A/C, krockskadeförsäkring, stöldskyddsförsäkring och självriskeliminering vid olyckor samt fria mil.
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här  

Detta ingår inte i priset:


Tic icon
Utflykter som önskas
Tic icon
Dricks till guider
Tic icon
Leveransavgift R600 i Kapstaden, eventuell hyra av GPS, samt bränsle och eventuella vägtullar för hyrbilen
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen

Vill ni ändra boende i programmet går det bra! Kanske ni önskar uppgradera till ett lyxigare eller billigare boende? Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?