Tillbaka

Dunia Camp


Dunia Camp är en liten, mycket exklusiv, tältcamp med ett perfekt läge i Moru Kopjes i centrala Serengeti. Dunia Camp ägs och drivs av Asilia Africa som äger och driver ett flertal av Tanzanias allra bästa safarilodger, så som exempelvis Oliver’s Camp i Tarangire, The Highlands i närheten av Ngorongorokratern och det prisbelönta Sayari Camp som finns med bland National Geographics Unique Lodges of the world.

 

Dunia Camp ligger i ett område med mycket vilda djur året om. Moru Kopjes är ett område med stora granitklippor som skjuter upp som öar ur den omgivande savannen. Klipporna är dagtid ofta hem till lejon som tycker om att vila på klipporna i skugga från middagssolen. Området är också hem till flera stora rovdjur som leopard, gepard och hyena samt många andra stora djur. Med sitt läge mellan Seronera, Västra Korridoren och Ndutu är Dunia Camp en bra utgångspunkt att se migrationen under stora delar av året.

Boende
Aktiviteter

Boende

Dunia Camp har endast 8 tält och dessa är placerade med ett ganska stort avstånd mellan sig, mellan 10 och 20 meter. Detta skapar en mer privat känsla som uppskattas mycket av gästerna. Samtliga tält är mycket trevligt och lyxigt inreda med sängar och sängkläder av hög standard, mattor, bord, stolar och riktiga badrum med toalett och dusch. Alla tält har också en liten veranda med fri utsikt över den omgivande savannen.

 

Alla måltider ligger i, det ganska mylingen helt renoverade, restaurangtältet. Här serveras middag, frukost och lunch och tältet innehåller också en lounge där ni kan slappna av efter er safaritur.

Aktiviteter

Aktiviteten på Dunia Camp är safari i jeep. Antingen kommer ni till Dunia Camp i en privat jeep med en av våra guider eller också flyger ni in och gör safariturer med guider och jeepar på lodgen. Fördelen med att flyga in är att ni då får göra era safariturer i öppen jeep, som används av lodgen. Om ni kommer dit med privat jeep med en av våra guider så får ni dock en helt privat safari och delar inte med andra gäster. De öppna jeeparna har också en något mer begränsad räckvidd och därför kommer ni att röra er i mindre områden av Serengeti. Lodgens safariturer genomförs på förmiddagen och eftermiddagen med lunch/sietsa på lodgen. Om ni har en privat jeep kan ni göra heldagsturer, vilket är den primära anledningen att ni kan röra er över större ytor. Det blir mer rörelsefrihet med en av våra jeepar.

 

Lodgen ligger i ett område med mycket djur året om så ni kommer att få se mängder av djur oavsett om ni kommer med privat jeep och guide eller om ni gör safariturer med lodgens öppna jeepar.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev