Tillbaka

Dhow Palace Hotel


Dhow Palace Hotel är ett trevligt mellanklasshotell med ett bra läge inne i Zanzibar Towns centrala delar, historiska Stone Town. Hotellet är byggt i det som brukar kallas för en traditionell ”Swahili-stil”, vilket innebär en blandning mellan traditionellt östafrikanskt och arabiskt, vilket härstammar från att Zanzibar och kusten i det som idag är Tanzania och Kenya under en period var under arabiskt styre.

 

Hotellet är ganska enkelt, men trevligt och välskött. Ingen lyx men ett bra och prisvärt boende mitt inne i Stone Towns vindlande gränder. Hotellet har en liten innergrd med pool. Få hotell i centrala Stone Town har pool, men eftersom det kan bli rejält varmt och fuktigt i Stone Town så är det skönt att kunna svalka sig i poolen. Eftersom poolen ligger på en innergård ligger den i skugga stora delar av dagen, vilket är bra eftersom vattnet då håller sig någorlunda svalt.

 

Dhow Palace hotell ligger i ett av Stone Towns gamla arabiska hus. Det är restaurerat och i bra skick men det har ganska smala och branta trappor. Restaurang och bar ligger på taket, med vacker utsikt över staden, men det innebär att hotellet inte lämpar sig för er som har dåliga knän eller av någon annan anledning har svårt att gå i branta trappor.

 

Hotellet har en egen restaurang men många som bor i Stone Town går ut och äter på någon av stadens många restauranger, eller kanske på street food marknaden nere i parken Forodhani Gardens. Här lagar lokalbefolkningen fantastisk mat med nyfångad fisk och färska kryddor som huvudingrediens. Här finns inga stolar eller bord utan det är att stå eller promenera och äta. Men den fantastiskt goda maten, folklivet, den varma natten och utsikten över Indiska Oceanens svarta stjärnhimmel gör det till en av de allra bästa upplevelserna på Zanzibar

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev