Bila på egen hand i Namibia

Se alla bilder

Från

19 985

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Sossusvlei
  • Swakopmund
  • Damaraland
  • Safari i Etosha Nationalpark

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Gästkommentar Namibia
Karta

Namibia erbjuder en trygghet som land vilket gör att det är en underbar destination för att resa med hyrbil och upptäcka detta vackra land på egen hand. Vandra på sanddynorna i Sossusvlei och ta del av en fantastisk utsikt, utforska kuststaden Swakopmund med möjligheter till spännande aktiviteter och njut av spännande safari i Etosha Nationalpark där ni har chansen att se den utrotningshotade spetsnoshörningen.

 

Resan är på 10 dagar/9 nätter exkl. resdagar, men kan skräddarsys efter önskemål och vi hjälper gärna till med extra arrangemang i anslutning till resan.

Program

Dag 1. Windhoek - Namiböknen

Ni ankommer till Hoseak Kutako Airport i Windhoek tidigt på morgonen och hämtar ni ut ut er hyrbil. Ni påbörjar er resa söderut, in i hjärtat av Namiböknen. Detta är ett område med imponerande landskap och majestätiska sanddyner. Lodgen ni kommer att bo på ligger nära ingången till Sesriem och områdets sanddynor. Resten av dagen kan ni spendera som ni önskar, kanske ta en eftermiddagspromenad eller delta i de valfria aktiviteter som lodgen erbjuder. Körsträcka: ca 350 km.

 

 

Dag 2. Sossusvlei

I dag vaknar ni tidigt för att ta er in, via ingången i Sesriem, till Sossusvlei och den kända Dead Vlei, med sina urgamla döda träd mitt inne i en uttorkad leröken. Att se soluppgången över de mäktiga sanddynerna i Namiböknen är något ni inte vill missa. Ni kommer också att besöka Sesriem Canyon, en 18 miljoner år gammal ravin. Körsträcka: ca 150 km.
Måltider: Frukost

 

Dag 3 – 4. Swakopmund

Färden fortsätter och ni kör ni via Namib Naukluft Park till Swakopmund, en lugn kuststad som ligger mellan Namiböknen och Atlanten. Besök Welwitschiasslätter och ”månlandskapet”, två av attraktionerna under denna bilfärd. I Swakopmund, kommer ni att ha möjlighet att delta i några av de äventyrliga aktiviteter som erbjuds i denna adrenalinfyllda stad. Det kan vara allt från att köra fyrhjuling till flygning över den vackra naturen. Kanske vill ni åka ut på en båttur med chans att se delfiner och sälar? Körsträcka: ca 360 km.
Måltider: Frukost

 

Dag 5. Damaraland

Ni kör i dag mot Damaraland, på vägen kan ni besöka den största sälkolonin i Södra Afrika som ligger vid Cape Cross. Lodgen ni kommer att övernatta denna natt är beläget i hjärtat av Damaraland, där djur som spetsnoshörning, ökenanpassad elefant och kudu vandrar omkring fritt. Under eftermiddagen kan ni besöka Burnt och Organ Pipes. På väg till lodgen kan ni stanna till vid lokala vägstånd där ni kan handla olika handgjorda konstverk, där kommer det också finnas ett brett utbud av mineraler och ädelstenar. Körsträcka: ca 340 km.
Måltider: Frukost och middag

 

Dag 6. Damaraland – Etosha Nationalpark

Efter frukost gör ni ett besök på Twyfelfontein, ett nationellt arv och ett ”open air” konstgalleri med över 2500 olika hällristningar- och målningar som gjorts av Bushman. Ni kör vidare norrut till Etosha Nationalpark där ni kommer att övernatta. Körsträcka: ca 340 km.
Måltider: Frukost

 

Dag 7-8. Etosha Nationalpark

Tidigt på morgonen åker ut på safari i Etosha Nationalpark. Parken är omgiven av en uttorkad saltöken, "Etosha Pan" och här i parken finns elefant, lejon, leopard och noshörning, det vill säga 4 av ”Big Five”. Parkens vattenhål stödjer en mångfald av däggdjur och fåglar, inklusive arter som black-faced impala, gepard, och Namibias minsta antilop Damara dik-dik. Körsträcka: ca 154 km. Ni kan mot en avgift åka på safari i Etosha i öppen jeep med ranger, kostar ca, 500 kr för en haldvdag och ca. 750 kr för en heldag per person.
Måltider: Frukost

 

Dag 9. Centrala Namibia

Ni åker från Etosha Nationalpark vidare söderut genom Namibias ”triangel” med sin majestätiska Otavi-bergskedja. Längst vägen kan ni stanna och ta en promenad genom en av de stora hantverksmarknaderna i Okahandja. Ni kör sedan mellan höga bergskedjor, perfekta att upptäka till fots med guide eller på egen hand. . Körsträcka: ca 487 km.
Måltider: Frukost

 

Dag 10. Hemresa

Ni åker den sista biten till Windhoek och dess flygplatsen när ni lämnar hyrbilen och väntar sedan på ert flyg som ska ta er hemåt igen. Körsträcka 110 km

Prisinformation

Oryx i den namibiska öknen

Pris från: 19 985 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg

Detta ingår i priset:


Tic icon
2 nätter på The Elegant Desert Lodge inkl. frukost
Tic icon
2 nätter på Swakopmundd Guest House inkl. frukost
Tic icon
1 natt på Twyfelfontain Lodge inkl. frukost och middag
Tic icon
1 natt på Okuaukejo Camp inkl. frukost
Tic icon
2 nätter på Etosha Aoba Lodge inkl. frukost
Tic icon
1 natt på The Elegant Farmstead inkl. frukost
Tic icon
Hyrbil, klass N-Toyota Hilux 4x4 D/C eller liknande med fria mil, helförsäkring och självriskreducering i 10 dagar.
Tic icon
Måltider enligt program (9 frukost, 1 Middag)
Tic icon
Kartor och information om de platser ni bör besöka
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår inte i priset: 


Tic icon
Internationella flyg till och från Windhoek, pris från ca 8 500 kr per person
Tic icon
Inträden till reservat och sevärdheter
Tic icon
Bränsle för hyrbilen, bränsleersättning, kontraktsavgift, ev. leveransavgifter av hyrbilen, ett andra reservdäck, föraravgift för en andra chaufför, gränsövergångsavgifter
Tic icon
Övriga aktiviteter och utflykter (För de som önskar kan vi inkludera mer aktiviteter)
Tic icon
Extra måltider och dryck
Tic icon
Dricks
Tic icon
Avbeställningsförsäkring som tecknas innan första inbetalning
Tic icon
Reseförsäkring går att teckna, går även att köpas som komplement till hemförsäkring

Vi reserverar oss för prisjusteringar pga p.g.a tillgänglighet på flyget, boendet samt valuta- samt skatteförändringar

Gästkommentar Namibia

 

Absolut en av våra bästa resor, ett fantastiskt land. Kommer att åka tillbaks vid tillfälle och ev. besöka något annat land.  Boendet överträffade bilderna, vilket är ovanligt. Bra miljöer som lodgerna låg i.
Jan-Olov med familj, reste i april 2019

 

Jag vill bara framföra ett stort och varmt tack för era insatser med vår resa till Namibia och Kapstaden. Allting var perfekt planerat och allt klaffade utan minsta problem. Hotellen vi bodde på var jättebra och guiderna var fantastiska. Det är sällan man kan säga att allt var perfekt men denna resa var helt enkelt perfekt och vi har ingenting vi kan säga att det här kunde varit bättre. Vi fick en oförglömlig semester som vi kommer att minnas under lång tid.
Elisabeth Tunberg

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?