Tillbaka

Angani Serengeti Camp


 

Angani Serengeti Camp är en liten tältcamp med endast tio tält belägen mitt inne i Serengetis hjärta; Seronera Valley. Tältcampen ligger i ett mycket djurrikt område och ett känt lejonrevir. På våra safariresor försöker vi ge er den där fantastiska känslan av att vara så nära naturen det bara går. Angani Serengeti Camp erbjuder verkligen den känslan. Vid lägerelden och från era tält kan ni höra hyenorna yla och lejonen ryta på natten. Låt vakterna eskortera er till och från middagstältet då djur ofta kommer nära tälten.

Boende
Aktiviteter

Boende

Alla rum på Angani Serengeti Camp ligger i så kallade semi perminenta tält. Tälten står inte på betong eller träplattformar utan på marken. Bastmattor används för att skapa ett behagligt "golv" inne i tälten. Tälten är stora och rymliga och har riktiga sängar med sängkläder, toalett och dusch. Det finns inte eluttag inne i tälten men ni kan ladda kameror och mobiler i receptionen. Alla rum har myggnät och en ficklampa så att ni kan ta er till toaletten på natten. Reception och restaurang finns i ett stort tält. Lodgen har också en lägereld där ni kan njuta av en kall dryck och lyssna till savannens ljud innan och efter er middag.

 

Lodgen saknar fasta strukturer och är byggd på ett sätt som gör att påverkan på naturen blir minimal. Om lodgen skulle flyttas skulle alla spår av att den funnits där försvinna på kort tid.

Aktiviteter

Angani Serengeti Camp ligger i Seronera i Serengetis allra djurrikaste område och aktiviteten för er som bor här är safari i jeep. Eftersom lodgen ligger mitt inne i Serengeti behöver ni aldrig köra långt, safarin startar direkt när ni sätter i er i jeepen. Bland de mängder av djur som finns i lodgens absoluta närhet kan exempelvis nämnas; lejon, leopard, hyena, schakal, gnu, zebra, impala, giraff, buffel, Grants gasell, Thomsons gasell, vattenbock, klippspringare, topi, eland, koantilop, dik dik antilop m.fl.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev