Tillbaka

Resor till Zimbabwe


Resor till Zimbabwe

 

Resor till Zimbabwe. Välkommen till Zimbabwe, en pärla i södra Afrika som bjuder på en rik mångfald av natur, kultur och äventyr. Landet är känt för sina imponerande naturskönheter, från de mäktiga Victoriafallen till de vidsträckta savannerna i Hwange National Park.

 

Victoriafallen & Zambezi-floden

 

Här hittar man ikonen Victoria Falls som är med på UNESCOs världsarvslista,  detta storslagna vattenfall räknas som ett världens underverk. Här finns även den mäktiga Zambezifloden med Mana Pools Nationalpark, ännu ett världsarv. Zimbabwe ligger i södra Afrika inklämt mellan Sydafrika, Zambia, Botswana och Mocambique och har ingen kust. Det bor ca. 14 miljoner invånare i Zimbabwe, de allra flesta från olika afrikanska stammar varav de största är Shona och Ndebele. Det officiella språket är engelska tillsammans med Shona, bantuspråk och (Si)Ndebele som härstammar från Zuluspråket i Sydafrika.

 

Ett resmål för äventyrslystna

 

Zimbabwe erbjuder något för alla resenärer. Här kan du beundra de majestätiska elefanterna som vandrar fritt i nationalparkerna, paddla på Zambezifloden, och utforska de historiska städerna som Great Zimbabwe. Det är ett land som välkomnar dig med öppna armar och bjuder in dig att utforska dess otroliga skatter. Zimbabwe är en resa för de äventyrslystna, naturälskarna och kulturupptäckarna.

 

Trots att Zimbabwe är ett land med spektakulär naturskönhet, vänliga människor och rik kultur och räknas som en av Afrikas ledande safaridestinationer, så minskade turismen under ett par år på grund av politisk instabilitet. Nu är landet på fötter igen och Zimbabwe framträder återigen som en av Afrikas höjdpunkter!

 

 

Reseförslag

 

Samtliga reseförslag är endast exempel och kan skräddarsys helt enligt dina önskemål gällande destinationer, antal dagar och upplevelser.Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev