Severin Safari Camp

 

Severin Safari Camp är ett mycket litet antal tältcamps som ligger inne i Tsavo West national Park i sydöstra Kenya. Tältcampen ligger i ett område med öppen natur i närheten av Tsavofloden och de naturliga källorna Mzima Springs. Läget när Tsavofloden garantera att det finns djur i lodgens närhet året om. Tälten är byggda för att smälta in med omgivningarna och det finns inga staket eller stängsel runt lodgen så på kvällarna blir ni eskorterade av vakter till ert tält, för er egen säkerhet.

Boende

Severin safari Camp har 27 tält. Tälten är stora och rymliga med gott om plats för väskor och kläder. Inredningen är rustik men bekväm. Alla tält har eget badrum, också de stora och bra utrustade, samt en egen veranda med fri utsikt över savannen. I den gemensamma byggnaden finns en restaurang, bar, lounge och ett utsiktstorn där ni kan spana efter djur, som ofta syns i lodgens närhet. Lodgen har också en pool vilket kan vara skönt då det kan bli varmt i Tsavo.

Aktiviteter

På lodgen arrangeras safariturer i öppen jeep. Turerna genomförs på morgonen och på eftermiddagen. Mitt på dagen är det ofta väldigt varm ti Tsavo så då är ni på lodgen och badar kanske i poolen. Lodgen arrangerar guidade bush walks (safari till fots). Tillsammans med en lokal guide vandrar ni på savannen och får lära er om växter, djur, natur och hur allt interagerar i ekosystemet. Utflykt till de närliggande Mzima Springs är också populärt. I källan är vattnet kristallklart och det är gott om flodhästar, krokodiler och fiskar.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev