Tillbaka

Ngorongoro Farm House


Ngorongoro Farm House är en lodge i hotellstil belägen alldeles intill en privat kaffeplantage utanför staden Karatu. Lodgen har 51 rum byggda i fristående hus utspridda på en ganska stor tomt. Rummen är byggda i kolonialstil och de håller en mycket god mellanklass. Samtliga rum är stora och fräscha, har stora sängar samt dusch och toalett.

Boende
Aktiviteter

Boende

Ngorongoro Farm House har boende i stora rum som ligger i mindre byggnader spridda över lodgens stora tomt. Byggnader och rum är byggda i kolonialstil och är mycket bra om än mer rustika än direkt lyxiga. Alla rum är mycket stora med generösa ytor och stora badrum. Alla rum ha en veranda med utsikt över de omgivande kullarna. Lodgen är ganska stor för att vara en safarilodge (51 rum) men tack vare att rummen är utspridda över stor yta och att lodgen har två restauranger och två pooler blir det aldrig någon trängsel.

Aktiviteter

De allra flesta som bor på Ngorongoro Farm house bor en eller två nätter innan eller efter en safari i Lake Manyara eller Ngorongorokratern. Lodgen har ett läge som gör den idealisk för övernattning vid besök i båda dessa parker. Området som lodgen ligger i, Karatu, är också intressant för de som vill utforska lite mer av Tanzanias kultur. Karatu är ett centrum för jordbruk, turism och i området bor ett flertal av Tanzanias stammar som t.ex. Waarusha, Datoga och Massaj. I Karatu finns ett flertal möjligheter till kulturturism för att lära sig mer om Tanzanias stammar, jordbruk, kultur m.m.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev