Tillbaka

Kombinera flera av Seychellernas magiska öar


Kombinera flera av Seychellernas magiska öar!

Häng med i bloggen när vi går igenom flera av Seychellernas öar och varför vi tycker man skall kombinera flera när man ändå är på plats.

Seychellerna består av över 100 öar, vilket ger besökaren möjlighet att utforska och hoppa mellan olika paradisöar. Varje ö har sin egen unika charm och skönhet. Genom att ta båtturer kan du upptäcka de mer avskilda öarna där du kan njuta av öde stränder och privatliv. Ö-hoppandet låter dig uppleva den fantastiska variationen av landskap och den vänliga atmosfären som varje ö har att erbjuda.

Hängmatta under en palm på Seychellerna

Paradisöar att utforska

Seychellerna är känt för sina fantastiska, pudervita sandstränder och turkosfärgade vatten. Några av de vackraste och mest fotograferade stränderna i världen finns här, som Anse Source d’Argent på ön La Digue med sina gigantiska granitblock och palmkantade vikar.

Mahé: Seychellernas största ö

Mahé Island, den största ön i Seychellerna, erbjuder en mängd olika aktiviteter och vackra stränder. Här är några av de mest populära sakerna att se och göra:

 • Victoria: Seychellernas huvudstad är en charmig liten stad med marknader, butiker, och några historiska sevärdheter som Clock Tower, en miniatyrversion av Big Ben, och Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market där du kan köpa färska frukter, grönsaker och fisk.
 • Beau Vallon Beach: En av de mest populära stränderna på Mahé, känd för sin långa sträcka av vit sand och lugna vatten, perfekt för simning, snorkling och vattensporter. På kvällen kan du njuta av mat från olika strandrestauranger och gatustånd.
 • Morne Seychellois National Park: En stor nationalpark som täcker en stor del av Mahé. Här kan du vandra genom frodig regnskog, upp till Morne Seychellois, den högsta punkten på ön, och njuta av spektakulära utsikter.
 • Anse Intendance: En av de mest natursköna stränderna på ön, känd för sina stora vågor och mjuka sand.
 • Baie Ternay Marine National Park: Ett fantastiskt område för snorkling och dykning, med klart vatten och rikligt marint liv.
 • Seychelles National Botanical Gardens: Beläget i Mont Fleuri nära Victoria, dessa vackra trädgårdar visar upp ett brett utbud av tropiska växter och träd, inklusive den unika Coco de Mer-palmen och jättesköldpaddor.
 • St Anne Marine Park och Moyenne Island: Parken är känd för sitt rika marina liv och korallrev. Besökare kan uppleva ett överflöd av tropiska fiskar, sjögräsängar och färgglada koraller. Vattnen är också hem för havssköldpaddor, fiskar och olika skaldjur.

La Digue: Anse Source d’Argent – världens mest fotograferade strand

La Digue, en av Seychellernas mest charmiga öar, erbjuder en rad fantastiska upplevelser och sevärdheter. Här är några av de bästa sakerna att se och göra på ön:

 • Anse Source d’Argent: Känd som en av världens mest fotograferade stränder, med sina unika granitklippor, mjuka vita sand och kristallklara vatten. Perfekt för bad, snorkling och att ta fantastiska foton.
 • L’Union Estate: Ett historiskt område där du kan se en gammal vaniljodling, kopraproduktion (Kopra är torkad frövita från en kokosnöt och är en av världens viktigaste råvaror för fettproduktion) och en traditionell kolonial herrgård. Här finns också en park med jättesköldpaddor och den vackra stranden Anse Source d’Argent ligger i närheten.
 • Petite Anse och Anse Cocos: Dessa stränder ligger en bit bort och nås bäst genom en kort vandring från Grand Anse. De är mindre besökta och erbjuder en mer avskild strandupplevelse.
 • Nid d’Aigle (Eagle’s Nest): Ön högsta punkt erbjuder en fantastisk panoramautsikt över La Digue och de omgivande öarna. Vandringen upp är utmanande men belönande.
 • Cykling: Det bästa sättet att utforska La Digue är på cykel. Du kan hyra cyklar nästan överallt på ön och njuta av de lugna vägarna och den natursköna omgivningen.
 • Lokala restauranger och kaféer: Upplev lokal kreolsk mat på de små restaurangerna och kaféerna på ön. Prova färsk fisk, curryrätter och tropiska frukter.

Praslin Island: Anse Lazio och Anse Georgette – öns pärlor

Praslin, den näst största ön i Seychellerna, är känd för sin naturskönhet och avkopplande atmosfär. Här är några av de bästa sakerna att se och göra på ön:

 • Vallée de Mai: Ett UNESCO-världsarv och en av världens mest unika skogar. Här kan du se den sällsynta Coco de Mer-palmen, som producerar världens största nöt, samt andra endemiska växter och djur. Det finns flera välmarkerade vandringsleder att utforska.
 • Anse Lazio: En av de mest kända stränderna på Praslin och ofta rankad bland de bästa stränderna i världen. Den har vit sand, turkost vatten och omges av granitklippor, perfekt för bad, snorkling och solbad.
 • Anse Georgette: En annan fantastisk strand som ofta beskrivs som en av de vackraste i Seychellerna. Den är något svårare att nå eftersom den ligger på Lemuria Resort, men besökare är välkomna om de bokar i förväg.
 • Curieuse Island: En kort båttur från Praslin, denna ö är känd för sina jättesköldpaddor och mangroveskogar. Det finns vandringsleder och en vacker strand på ön.
 • Snorkling och dykning: Praslin erbjuder flera bra snorkling- och dykställen. Förutom St. Pierre Island, är det också värt att utforska områden som White Bank och Ave Maria Island.
 • Golf på Lemuria Resort: Om du är golfentusiast, missa inte möjligheten att spela på Lemuria Resorts 18-håls golfbana, som är känd för sina fantastiska vyer och utmanande layout.

Upplev öarnas egen unika atmosfär och karaktär

Varje ö i Seychellernas ö-hopp har sin egen unika atmosfär och karaktär. Från de pittoreska, palmkantade stränderna till de bergiga inlandsmiljöerna – upplevelsen av att resa mellan öarna ger dig en fantastisk variation av landskap att upptäcka. Kombinationen av det avskilda läget, den vänliga befolkningen och den avkopplande stämningen gör ö-hoppandet till en minnesvärd och unik upplevelse.

Undervattensvärld i kristallklart vatten

Seychellerna är ett drömresmål för snorklare och dykare. Med sin rika marin mångfald och färgglada korallrev erbjuder landet fantastiska undervattensvärldar att utforska. Genom att dyka ner i det kristallklara vattnet kan du uppleva det rika djurlivet med färgglada tropiska fiskar, sköldpaddor och stingrockor.

Rik marin mångfald och korallrev

Havsmiljön runt Seychellerna är känd för sin stora biologiska mångfald. Korallreven är hemvist för ett rikt spektrum av marint liv, från bländande färggranna koraller till storskaliga revfiskar som simmar omkring. Möjligheten att upptäcka denna unika undervattensvärld är en stor del av upplevelsen av att besöka Seychellerna.

Snorkling och dykning bland tropiska fiskar

Oavsett om du föredrar snorkling eller djupdykning, väntar det kristallklara vattnet runt Seychellerna på dig. Simma bland stim av tropiska fiskar i alla möjliga färger och former, eller kanske till och med ha turen att få se en valhaj. Seychellerna erbjuder fantastiska dykplatser för att utforska spännande vrak och magnifika korallformationer.

African Tours & Safaris åsikt

Seychellerna ett verkligt paradisiskt resmål för den som vill uppleva en semester fylld av naturskönhet, fantastiska stränder, ett rikt undervattensliv, färgstark kultur och spännande äventyr. Öriket erbjuder en perfekt balans mellan avkoppling och aktivitet, och lämpar sig lika väl för den som söker lyx och avskildhet på privata stränder som den naturälskare som vill utforska öarnas rika djur- och växtliv.

Vi har varit där, kontakta oss för planeringen av drömresan till Seychellerna.

/African Tours & Safaris, 2024Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev