Tillbaka

Kitela Lodge


Kitela Lodge erbjuder ett rustikt, trevligt och samtidigt lyxigt boende i lantlig miljö alldeles i närheten av Ngorongorokratern i Tanzania. Lodgen är byggd i kolonial farmstil omgivande av böljande jordbrukslandskap. Kitela Lodge erbjuder en avslappnad och njutningsfull miljö för er som vill bo riktigt bra men samtidigt personligt och rustikt. Lodgen har en stor grönskande trädgård med pool och promenadstigar, trevlig personal och ett fantastiskt kök.

Boende
Aktiviteter

Boende

Kitela Lodge har rum som ligger i separata hus utspridda på ett ganska stort område. Lodgens rum är mycket stora och rymliga och alla har ett stort privat badrum. Rummen har också en liten veranda med utsikt över de grönskande omgivningarna. Landskapet runt Kitela Lodge är ett av Tanzanias främsta jordbruksområden. Högplatåns svala klimat ger perfekta förutsättningar för jordbruk. Lodgens restaurang serverar fantastisk mat baserad på färska lokala råvaror från omgivningen.

Aktiviteter

De allra flesta som bor på Kitela Lodge gör det innan och/eller efter en safari i Ngorongorokratern eller Lake Manyara. Lodge har ett bra läge som bas för besök i båda dessa parker. För er som vill stanna längre är Kitela Lodge också en perfekt plats att bara varva ner och njuta av tystnad, stillhet, god mat och de vackra omgivningarna. Lodgen ligger i utkanten av Karatu och för er som vill se lite av Tanzania är Karatu en intressant plats. Karatu ärt en stad där det moderna och det traditionell Tanzania möts. Aktiviteter som ni kan göra med utgångspunkt från Kitela Lodge är t.ex.

  • Besök i en Iraqw by. Iraqw folket har levt i detta område under lång tid och har en egen tradition, kultur och ett eget språk
  • Besök Ngorongoro Forest. På sluttningar till det stora bergsområdet Ngorongoro Highlands växer en tät regnskog med fantastiskt djurliv med en mängd fåglar
  • Ta en guidad tur genom Karatu
  • Hyr cykel och cykla genom de vackra omgivningarna
  • Besök elephant caves

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev