Tillbaka

Kilimanjaro Mountain Resort


 

Kilimanjaro Mountain Resort är ett trevligt mellanklasshotell beläget i Marangu Village på sötra Kilimanjaro strax utanför nationalparken. Hotellet är omgivet av en vacker trädgård och en kaffeplantage och har en fantastisk utsikt över Kilimanjaro. Hotellet har rena men ganska enkla rum, restaurang, bar och en pool i trädgården.

Boende
Aktiviteter

Boende

Hotellet har dubbelrum med stor dubbelsäng och twin-rum med två enkelsängar. Rummen är tämligen enkla men liksom resten av hotellet ren, fräscha och välskötta. Rummen har balkong med utsikt mot trädgården och poolen. Alla rum har toalett med dusch.

Aktiviteter

Kilimanjaro Mountain Resort har i princip uteslutande turister som gäster och de allra flesta som bor här spenderar en (eller ibland två) nätter på hotellet innan en Kilimanjarobestigning och eventuellt en natt efter också. Hotellet ligger nära startpunkten för Marangurutten (också känd som Coca Cola rutten) uppför Kilimanjaro. Marangu Village är värd ett besök även för de som  inte bestiger Kilimanjaro och Kilimanjaro Mountain Resort är det boende vi rekommenderar om ni vill bo en natt i Marangu i samband med ett besök i byn. I Marangu Village kan ni besöka Chagga musseet som  visar hur Chaggafolket traditionellt levde på Kilimanjaro. Byn har också ett litet centrum med hantverk, restauranger och små affärer. Marangu ligger på Kilimanjaros sluttningar och byn klättrar uppför och nerför branta sluttningar som är bördiga. En vandring genom odlingarna kan avslutas med bad i ett vackert vattenfall.

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Prenumerera på Nyhetsbrev