Exklusiv safari Botswana & Victoriafallen

10 dagar/9 nätter

Från

115 000

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Victoriafallen
  • Zambesi National Park
  • Savuti
  • Okavangodeltat

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En magisk och exklusiv safariresa till Botswana och Victoriafallen där ni besöker några av södra Afrikas vackraste platser. Vid den vilda Zambesifloden skådar ni djur i Zambezi National Park och besöker de dånande Victoriafallen. Från Victoriafallen flyger ni sedan vidare för fantastisk safari i några av Botswanas allra bästa reservat i Savuti och Okavangodeltat. Boende, mat, dryck, service och guidning i absolut världsklass på denna safariresa för er som verkligen vill ha det allra bästa.

 

På våra exklusiva safariresor samarbetar vi med safarilodger som aktivt arbetar med att bevara den unika naturen i södra och östra Afrika. Boenden är småskaliga och byggda för att göra minsta möjliga intrång på naturen. Allt arbete drivs i nära samarbete med omgivande byar för att säkerställa att den lokala ekonomin gynnas av safariturismen. Tillsammans skapar vi möjligheter för ett samspel mellan människor och natur så att mer av den fantastiska naturen kan skyddas och bevaras.

Följande ingår i resan:

Tic icon

Transfer från Victoria Falls Airport till Old Drift Lodge

Tic icon

3 nätter på Old Drift Lodge inkl. helpension och utvalda drycker

Tic icon

3 nätter på Wilderness Savuti Camp inkl. helpension och utvalda drycker

Tic icon

3 nätter på Wilderness Little Vumbura inkl. helpension och utvalda drycker

Tic icon

Safariflyg mellan safarilodgerna

Tic icon

Safariaktiviteter i jeep, mokoro (kanot), båt och till fots

Tic icon

Måltider enligt program

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Ankomst till Victoriafallen

Vid ankomst till Victoriafallen blir ni välkomnade av vår representant och får en privat transfer till Old Drift Lodge, en lyxig oas vid Zambezi-floden, ca 7 km från de mäktiga Victoriafallen. Här möts lyx och komfort med en autentisk vildmarksupplevelse och man kan njuta av en panoramautsikt med utsikt över Zambezifloden i norr och ett välbesökt vattenhål åt söder. Ni bor i rymliga tält med moderna bekvämligheter och alla har ett eget utsiktsdäck med en privat avsvalkningspool.

 

 

Dag 2-3. Victoriafallen & Zambezi National Park

Ni bor på en av de bästa safarilodgerna i Zambezi National Park och här serveras gourmetmåltider i en fantastisk utomhusmiljö, omgiven av Zambezi-flodens lugn och Afrikas vilda skönhet. Varje måltid är en kulinarisk resa, tillagad med lokala råvaror och inspirerad av regionens smaker. Under stjärnklar himmel blir varje middag en oförglömlig händelse, där naturens skönhet och smakernas rikedom möts. Aktiviteter som finns tillgängliga utan någon extra kostnad inkluderar safari i öppen jeep i Zambezi National Park, guidad bush walk (safari till fots tillsammans med en beväpnad guide), safariturer i båt på Zambezifloden, guidad tur vid Victoriafallen.

Dag 4-6: Savuti

Från Victoriafallen flyger ni vidare till Savuti i Botswana. Savuti är ett fantastiskt naturområde i den västra delen av Chobe National Park. I området finns våtmark och savann och ett fantastiskt djurliv. På Wilderness Savuti Camp får ni som gäst en autentisk safariupplevelse med en touch av lyx. Boendet består av sex eleganta tält som är smakfullt inredda med bekväma sängar, privata badrum och alla moderna bekvämligheter. Varje tält är placerat på upphöjda plattformar för att maximera utsikten över det omgivande landskapet och ge en känsla av en otrolig närhet till naturen samtidigt som man inte tummar på komforten. Ni kommer få se mängder av djur med få andra turister under era dagar här och har safariturer i öppen jeep eller i båt samt guidad fågelskådning.

 

Dag 7-9: Okavangodeltat

Från Savuti flyger ni till ett av Afrikas vildaste och mest unika naturområden, Okavangodeltat. Vatten från de kraftiga regnen i Benguela höglandet i Angola rinner sakta söderut ut mot Kalahariöknen och skapar en myriad av små floder och kanaler som bildar Okavangodeltat. Floderna rinner inte ut i havet utan "försvinner" så småningom i öknen. I deltat skapas en unik miljö där mängder av djur kan leva tack vare den varierade naturen och den ständiga tillgången på vatten.

 

Ni bor på Wilderness Little Vumbura som en personlig camp som ligger inbäddat i det privata reservatet på en pittoresk ö och en del av dess charm är att det bara kan nås med båt, så det är ett symbol för en genuin safariupplevelse. Det finns sex tältsviter på upphöjda däck och varje tält är inrett i mjuka neutrala nyanser med inslag av indigo, har eget badrum och ett däck med svepande vyer över de omgivande slätterna. Vattenbaserade aktiviteter är i fokus i detta område och ni kommer att ges möjlighet att upptäcka naturen med guide i öppen jeep, båt och mokoro (lokal kanot).

 

Dag 10. Hemresa

Prisinformation

Pris från 115 000 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg t/r Skandinavien-Namibia

Priset avser resa under mellansäsong (november - 19 december 2024). Priser för denna resa varierar beroende på tid på året.

Detta ingår i priset:


Tic icon
Transfer från Victoria Falls Airport till Old Drift Lodge
Tic icon
3 nätter på Old Drift Lodge inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
3 nätter på Wilderness Savuti inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
3 nätter på Wilderness Little Vumbura inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
Safariflyg mellan safarilodgerna
Tic icon
Safariaktiviteter i jeep, mokoro (kanot), båt och till fots
Tic icon
Måltider enligt program
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår ej i priset:


Tic icon
Flyg Skandinavien-Botswana t/r
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?