Exklusiv safari Botswana

10 dagar/9 nätter

Från

167 000

SEK

per person

Kontakta oss för reseförslag

Höjdpunkter:

  • Savuti/Chobe National Park
  • Okavangodeltat
  • Kalahari
  • Unika boenden i privata reservat
  • Safari i jeep, båt, mokoro och till fots

Alla
Översikt
Program
Prisinformation
Karta

En unik och exklusiv safariresa till Botswana av absolut toppklass till de vildaste, vackraste och mest orörda naturområdena i Botswana. Noga handplockade och utvalda boenden som kombinerar en rustik lyx med exceptionella lägen i de allra djurrikaste områdena och ett genuint engagemang för att vara en del av bevarandet av Botswanas unika flora och fauna.

 

På våra exklusiva safariresor samarbetar vi med safarilodger som aktivt arbetar med att bevara den unika naturen i södra och östra Afrika. Boendena är småskaliga och byggda för att göra minsta möjliga intrång på naturen. Allt arbete drivs i nära samarbete med omgivande byar för att säkerställa att den lokala ekonomin gynnas av safariturismen. Tillsammans vill vi skapa möjligheter för ett samspel mellan människor och natur så att mer av den fantastiska naturen kan skyddas och bevaras.

Följande ingår i resan

Tic icon

2 nätter på Wilderness Savuti Camp iinkl. helpension och utvald dryck

Tic icon

2 nätter på Wilderness Kwetsani Camp inkl. helpension och utvald dryck

Tic icon

3 nätter på Wilderness Vumbura Plains Camp inkl. helpension inkl. helpension och utvald dryck

Tic icon

2 nätter på Camp Kalahari inkl. helpension inkl. helpension och utvald dryck

Tic icon

Safariflyg mellan safarilodgerna

Tic icon

Safariaktiviteter i öppen jeep, båt, mokoro och till fots

Tic icon

Måltider enligt program

Tic icon

Aktiviteter enligt program

Tic icon

Guidning av professionella, engelsktalande guider

Tic icon

Klimatkompensering, läs mer här

Program

Dag 1. Ankomst till Maun/Botswana

När ni landar i Maun i norra Botswana blir ni välkomnade av vår representant som hjälper er till ert safariflyg som ska ta er vidare till Savuti. Ni landar i ett av Afrikas vildaste områden och redan under er transfer från det lilla flyget till lodgen startar er spännande safari. Ni checkar in och kan spendera några timmar med att njuta av vyerna och spana efter djur från lodgen innan middagen. Här får man som gäst en autentisk safariupplevelse med en touch av lyx. Boendet består av sex eleganta tält som är smakfullt inredda med bekväma sängar, privata badrum och alla moderna bekvämligheter. Varje tält är placerat på upphöjda plattformar för att maximera utsikten över det omgivande landskapet och ge en känsla av en otrolig närhet till naturen samtidigt som man inte tummar på komforten.

Dag 2-3. Safari i Savuti

Savuti är ett fantastiskt naturområde som är en del av Chobe National Park. Savute har ett enormt rikt djurliv tack vare den goda tillgången på vatten alla tider på året. I öppen jeep får ni chansen att se många djur på nära håll, inklusive lejon, buffel, elefant, antiloper, apor, fåglar och många fler djur. I Savuti gör ni era safariturer i öppen jeep, tillsammans med lokala guider som kan varje stig i området och känner till varje lejon. Safariturer på för- och eftermiddagen, måltider på lodgen.

Dag 3-4. Okavangodeltat, Kwetsani Camp

Från er lodge i Savuti skjutsas ni till flygfältet för ert safariflyg till Okavangodeltat. Ni kommer spendera de följande två nätterna på Kwetsani Camp, en liten, exklusiv lodge som ligger i ett privat reservat djupt inne i Okavangodeltat. På Kwetsani Camp erbjuds guidade safariturer till fots och i mokoro (traditionell kanot). Ni kommer att få se mängder av stora och små djur och ni kommer också att få känna dofter och höra ljuden på ett sätt som ni inte kan i en safarijeep. Trots att ni befinner i er djupt inne i ett av de största och mest orörda naturområden i Afrika så kommer ni mellan era safariturer att kunna njuta av mat och vin i absolut världsklass och ett boende som inte kompromissar med bekvämligheten men ändå bevarar det småskaliga och närheten till naturen.

 

Dag 5-7. Okavangodeltat, Vumbura Plains

Ni flyger med safariflyg vidare för att utforska en annan del av Okavangodeltat. Vumbura Plains är ett privat reservat i den nordöstra delen av Okavangodeltat som gränsar till Moremi Game Reserve. Här finns en varierad natur, våtmarker, sjöar, floder, skogar, savann och busklandskap och ett fantastiskt rikt djurliv. Även här kommer ni kunna utforska naturen till fots och i traditionell kanot (mokoro) men här kan ni också välja att göra safariturer i öppen jeep. Ni bor på Wilderness Vumbura Plains som är ett lyxigt tältboende som är perfekt integrerat i den omgivande naturen, vilket ger en känsla av äkthet och närhet till vildmarken.

 

 

Dag 8-9. Kalahari

Ni flyger från det enorma och unika inlandsdeltat där vatten från Benguelahöglandet i Angola skapar en grönskade oas i öknen, till den karga, ödsliga och ofattbart vackra Kalahari öknen. Ni kommer spendera era nätter här på den småskaliga och exklusiva safarilodgen Camp Kalahari, som har ett unikt läge vid en vacker saltsjö. Här finns tolv lyxiga Meru-tält, designade för att erbjuda en genuin känsla av vildmarksliv samtidigt som man som gäst kan koppla av på den privata verandan och njuta av den spektakulära utsikten över Kalahariöknen. I Kalahari erbjuds ni möjligheten att göra safariturer i jeep för att se det fantastiska landskapet och de djur som lever här men ni kan också göra en utflykt för att se surikater, en guidad vandring tillsammans med Zu/’hoasi Bushmen och (under torrsäsongen) köra fyrhjuling/quadbike i saltöknen Makghadighadi.

 

Dag 10. Hemresa

Transfer till flygfältet för ert safariflyg tillbaka till Maun och därifrån flyger ni hem alternativt vidare mot Mauritius eller Seychellerna. Om ni behöver en natt på hotell i Maun innan ert flyg hem, hjälper vi naturligtvis er att boka hotell och transfer.

 

Prisinformation

Pris från 167 000 kr per person, del i dubbelrum exkl. flyg t/r Skandinavien-Botswana

Priset avser resa under mellansäsong (november - 19 december 2024). Priser för denna resa varierar beroende på tid på året.

Detta ingår i priset:


Tic icon
2 nätter på Wilderness Savuti Camp inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
2 nätter på Wilderness Kwetsani Camp inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
3 nätter på Wilderness Vumbura Plains Camp inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
2 nätter på Camp Kalahari inkl. helpension och utvald dryck
Tic icon
Safariflyg mellan safarilodgerna
Tic icon
Safariaktiviteter i öppen jeep, båt, mokoro och till fots
Tic icon
Måltider enligt program
Tic icon
Aktiviteter enligt program
Tic icon
Guidning av professionella, engelsktalande guider
Tic icon
Klimatkompensering, läs mer här

Detta ingår ej i priset:


Tic icon
Flyg Skandinavien-Botswana t/r
Tic icon
Dricks till guider och övrig personal
Tic icon
Avbeställningsskydd som tecknas innan första inbetalningen
Tic icon
Reseförsäkring, går att köpa och även som komplement till hemförsäkringen
Tic icon
Nödvändiga vaccinationer, kontakta er lokala vaccinationsklinik för rådgivning

Resan skall ses som ett förslag och vi skräddarsyr den helt efter era önskemål. Vi kommer alltid rekommendera bästa flygbolag med bra tidtabell, då vi anser att logistiken med flygtider och transfers är en viktig del av resan för att undvika långa väntetider. Vi reserverar oss för prisjusteringar p.g.a. skattejusteringar och valutaändringar.

Karta

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?

Vill du har mer inspiration, nyheter och restips kring våra spännande resor och upplevelser?